6.10.11

''Πολυτέλεια η...διαδήλωση;''




Ηθελα να ξερα τι θα γραφουν, εξω απο τους τοιχους των σπιτιων τους, οταν καποιοι γνωστοι Ελληνες πολιτικοι, καποτε, πεθανουν;

Θα τρεξουν, αραγε, γνωστοι και φιλοι, να γραψουν εκει κατι αναλογο του ''you will be very missed'', που οπως ειδα εγραψαν ανθρωποι εξω απο το σπιτι του εκλειποντος, ιδρυτη της Αpple, Steve Jobs, ή μηπως δουμε γραμμενα σκληρα, αλλα...δικαια λογια, που ολοι λιγo-πολυ....φανταζομαστε;

Ποσο ειναι σημαντικο για καποιους ανθρωπους να τους μισουν οι παντες, ή να τους θαυμαζουν καποιοι, για οσα προσφεραν ο καθενας στο τομεα του, φυσικα;

Αυτο παντως φαινεται να μην αποτελει καν...διλημμα σημερα, για αρκετους πολιτικους στη χωρα μας, οι οποιοι οχι μονο δεν ασχολουνται να αποδειξουν τιποτα απο τα δυο, εφ οσον οι ανθρωποι ξεκαθαρα, πια, εχουν επιλεξει την...αλλη πλευρα, αυτη της αρνητικης δημοτικοτητας, της ασχημης φημης στη συνειδηση της πλειοψηφιας των πολιτων, χωρις αυτο να τους ενοχλει καθολου στον βραδινο τους υπνο, φανταζομαι...

Καποιες δηλωσεις, μαλιστα, που διαβασαμε περι  "παράλυσηςτου κράτους, που είναι η καλύτερη συνταγή και ο καλύτερος αγωγός της καταστροφής" μου θυμισαν, δε ξερω πως, εκεινη τη στιγμη, τη κλασσικη φράση: L'État, c'est moi, ("Το κράτος, είμαι εγώ"), του Λουδοβίκου ΙΔ΄, ενος ηγεμονα που καταφερε να μειωσει κατα πολύ την δύναμη των κοινοβουλίων και των δημοκρατικών, υψωνοντας τον βασιλικό θεσμό πάνω από τους νόμους σε τετοιο βαθμο που το ονομα του τελικα αποτελεσε τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της απολυταρχίας, όχι μόνο του 17ου αιώνα, αλλά και όλου του κόσμου! 
Στο τελος, βεβαια, οπως ολοι οι ...καθωσπρεπει μοναρχες "καβαλησε το καλαμι" κι αυτος και αρχισε να πίστευει ότι είναι ο...εκπρόσωπος του Θεού στη γη, μια θεωρια που την αφηνουμε ασχολιαστη!

Ας μη ξεφευγουμε, ομως, δε μιλαμε για τοσο...τραβηγμενες περιπτωσεις και για βασιλιαδες, εμεις μιλαμε για δημοκρατικα εκλεγμενους εκπροσωπους, που απλα συμβαινει να εχουν.....ξεχασει οτι εκλεχθηκαν απο τον κοσμο για να δημιουργουν θεσεις εργασιας, οχι να κλεινουν τις ηδη υπαρχουσες, στελνοντας ετσι μηνυματα απελπισιας και αδιαφοριας σε ολη τη χωρα!

Λεπτομερειες, γι αυτους, θα πειτε...


Οπως.. λεπτομερειες ειναι ισως και οι...εικονες ξυλοδαρμου πολιτων απο τα ΜΑΤ(και παλι!) που εκαναν  το γυρο του κοσμου και βεβαια δεν ειναι η πρωτη φορα! Η βια, παντως, δεν συνηθιζεται, εκτος κι αν εκει αποσκοπουν, στο να τη συνηθισουμε!
Δειχνουν, παντως, να μην εχουν αλλη διεξοδο ολα αυτα τα νεοφιλελευθερα καθεστωτα των ημερων μας. 
Ειναι μαλιστα οξυμωρο το οτι ενω χτυπουν τους διαδηλωτες παντου, πολλοι απο εμας βλεπουμε καθε μερα τις πολιτικες τους να ..."στριμωχνονται", αντιθετα, ολο και περισσοτερο στη γωνια.....

Ευτυχως, ομως, ο κοσμος γυρω μας ενημερωνεται και μαλιστα πολυ καλυτερα απ ο τι συχνα πιστευουμε. Ετσι εμεινα εκπληκτη οταν γνωστοι μου, Σουηδοι, με ρωτησαν τις αλλες γιατι ενω γινονται ολα αυτα, η Ελλαδα ...αγορασε ξαφνικα 400... τανκς!!
Ηταν κατι που ομολογω δεν γνωριζα και αφου  το εψαξα, ειδα οτι τα τανκς που αγορασαν ηταν μαλιστα και...μεταχειρισμενα, που θα χρειαστουν, οπως διαβασα, αρκετα εκατομμυρια, ειτε για επισκευες, ειτε για αναβαθμιση των συστηματων τους, ενω το αρθρο της εφημεριδας ειρωνικα μιλαει για ...παγκοσμιο πρωταθλημα κακου timing, που η Ελλαδα, δικαια, παιρνει τον τιτλο!

Ετσι λογω καλης ενημερωσης, πολλοι ξενοι δεν πιστευουν δηλωσεις καλοθελητων Ελληνων δημοσιογραφων, που σε αρθρο της Νew York Times  βιαστηκαν να δηλωσουν οτι οι Ελληνες εχουν "κουραστει να κατεβαινουν σε πορειες και οτι ηταν ....δημοσιοι υπαλληλοι στη πλειοψηφια τους, οσοι κατεβηκαν στη διαδηλωση της Τεταρτης. Οι αλλοι, οπως ειπε, ''πρεπει να δουλεψουν, δεν εχουν τη πολυτελεια του να κατεβουν σε διαδηλωση! "

Απο ποτε εγινε ..."πολυτελεια η διαδηλωση" δεν το καταλαβα και βεβαια δεν περιμενω να μας το εξηγησει  δημοσιογραφος του Σκαι, ο οποιος εχει δουλεια, ενδεχομενα και..καλοπληρωμενη, αλλα ενας ανεργος, που διαδηλωνει εφ οσον δεν βλεπει να υπαρχει προοπτικη να βρει δουλεια τους επομενους μηνες, ή τουλαχιστον μεχρι το ..χρονοντουλαπο της ιστοριας παρει ολους αυτους και τις πολιτικες τους μαζι και τους...σηκωσει! 

8 σχόλια:

  1. Σε λίγο καιρό η "κυβέρνηση" θα απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις πορείες με πρόσχημα ότι κινδυνεύει η χώρα, ο τουρισμός, οι επενδύσεις και η αισθητική της Διαμαντοπούλου. Ελπίζω τότε να ξεσηκωθούν όλοι και να μην αφήσουν κανέναν απ' αυτούς όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν το έχετε διαβάσει:

    http://histologion-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

    Έχει ενδιαφέρον.


    (Μην κοιτάτε που δεν εμφανίζομαι.Σας διαβάζω ανελλιπώς.Απλώς συνήθως δεν έχω να προσθέσω τίποτα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλο ... ντεκόρ αλλάζεις και πάντα προς το ... καλύτερο !

    Τι να πεις ...
    Μπλέξαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Swell

    Σε λίγο καιρό θα..απαγορευονται, ολα, οπως λες, με τα γνωστα προσχηματα. Στο μεταξυ ο κοσμος τι λεει, που καθε φορα που διαμαρτυρονται τους πλακωνουν με τα δακρυγονα και αν δεν παει κανεις απο τη βια των ΜΑΤ, σιγουρα παει απο τα...
    χημικα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Σελιτσάνε

    Ευχαριστω για το ενδιαφέρον link. Δεν το ειχα διαβάσει!

    Χαιρομαι που συμφωνουμε (και που ειστε, μη...χανεστε!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου faro

    Ειναι το τωρινο..ντεκόρ, καλο;
    Τι λες; :)

    Ετσι κι αλλιως σε λιγο που θα χειμωνιασει θα το..αντικαταστησω!
    Εσυ, δεν θα κανεις καμμια ανακαινηση στο δικο σου....μαγαζι; ;)
    Aν θελεις βοηθεια στο...ντεκορ, παντως, πες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα που βάζεις για τις επιγραφές στους τάφους των πολιτικών. Αν στο τάφο του Jim Morisson γράφει "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ" στον τάφο του Γιωργάκη νομίζω θα ταίριαζε το "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΑΥΤΟΥ" που βέβαια καλύπτει και πλείστες άλλες περιπτώσεις πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. varometro

    Καλα εσυ το πηγες και ενα βημα πιο κατω.... :)
    Εγω αναφερομουν στους τοιχους των σπιτιων τους, συμφωνα με τη περιπτωση του Jobs, αλλα μια χαρα ειναι και η επιγραφη που σκεφτηκες! Ειναι μαλιστα και..ευρεως φασματος, o τι πρεπει! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)