11.11.11

Καλή (τους)....Αποτυχία!


Ειλικρινα σιχαθηκα, απο χθες, τις ειδησεις του τυπου...«συγχαρητήρια τηλεγράφηματα με ευχές» για τη....«καλή επιτυχία» στα καθηκοντα του νεου πρωθυπουργου, μιας «μαυρης συμμαχιας»...που για το λαο, βεβαια, μεταφραζεται...«ετοιμαστειτε να πεινασετε κι αλλο!» 
Ολα αυτα θα επρεπε να αφηνουν τη πλειοψηφια του λαου αδιαφορους και ισως να το εκαναν αν δεν υπηρχε ο αστικος Τυπος που διατυμπανιζει οσα δεν χρειαζεται να γραφονται, ενω, συχνα, ...θαβει αυτα που επρεπε να γραφονται!

Αυτος ειναι αλλωστε ο ρολος τους, δεν ειναι μυστικο....

Ενα πετυχημενο σχολιο, στο τουητερ, παντως εθεσε το σωστο πνευμα λεγοντας «στις Δημοκρατίες δεν ειναι που λενε στον πρωθυπουργό «συγχαρητήρια για την εκλογή σας», ενω στις Δικτατορίες συνηθως λενε «συγχαρητήρια για το διορισμό σας;»

Εκτος, ομως, απο τα ...«συγχαρητήρια» και τα ατελειωτα «σεναρια διαδοχης», που τα ΜΜΕ εξαπελυσαν αυτες τις μερες ξεπερνωντας κατα πολυ τα ορια της αντοχης μας, βλεπουμε οτι καλα κρατει και παλι το ....μηντιακο σηριαλ με το επεισοδιο «εμπλοκή στη σύνθεση της νεας κυβερνησης», «ο δικος μου...«κηπουρος» ειναι ο καλυτερος» και παει λεγοντας, γιατι ο ....αχορταγος μυλος του κεφαλαιου χρειαζεται ολο το νερο που του ριχνουν τα ΜΜΕ, ακομα και αυτα που παρουσιαζονται δηθεν ...επικριτικα απεναντι τους!

Εμενα, ομως, γιατι να με απασχολει το τι κανουν αυτοι ολοι οι...κυριοι, που το τελευταιο που τους ενδιαφερει ειναι η ζωη του απλου πολιτη, εκει εξω, αυτου που ουτε δουλεια του δινουν, αλλα που ξερουν να τον χαρατσωνουν σε βαθμο κακουργηματος, αυτου που κανεις απο τα ελεεινα και τρισαθλια καναλια της χωρας αυτης δε σπαταλει ουτε λιγα λεπτα για να ασχοληθει μαζι του. 
Βεβαια το θεμα «ανεργος» και το θεμα «φτωχεια» δεν ...''πουλανε'', ο τι εβγαλαν ηταν στα χρονια του παλιου καλου (και μη) ελληνικου κινηματογραφου, που τοτε το θεμα της φτωχειας υπερεξαντληθηκε κατα καποιο τροπο και τουλαχιστον ...συνειδησιακα θελουμε να πιστευουμε οτι ....ανηκει στο παρελθον!

Σημερα, ουτε κανεις θελει να βλεπει ...''φτωχεια'' και ''πραγματικα προβληματα'' στη τιβη των χλιδατων σηριαλς, ουτε οι μεγαλοεπιχειρηματιες εχουν βεβαια...ορεξη να πληρωνουν για διαφημισεις οταν παιζονται.... τοσο ....«μιζερα» θεματα!

Ο κοσμος δεν θελει να βλεπει τη πραγματικοτητα που τον εριξαν, την αποφευγει συστηματικα μαλιστα, απ ο τι καταλαβαινω, γιατι το να μιλαει κανεις για τη φτωχεια δεν ...χαροποιει κανενα, φυσικα.

Ομως, οσο απογοητευτικο ειναι να μεγαλωνεις παιδια χωρις ελπιδα, αλλο τοσο απογοητευτικο ειναι να μη προσπαθεις να ξεφυγεις απο τα νυχια οσων σε στελνουν προς τη κατευθυνση αυτη και ας μη γελιομαστε, απο δω και περα καπως ετσι θα ειναι η εικονα της καθημερινοτητας και στην Ελλαδα, οπως και σε αλλες χωρες της ΕΕ που τωρα κυβερνα το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, αν
δεν βρουμε συντομα λυσεις ως λαοι, ως κοινωνιες, που να μη συνθλιβουν την εργατικη ταξη!

Εκτος κι αν θελουμε να συνεχισουμε να βλεπουμε τις ...ουρές των ανέργων και το γκριζο μελλον που μας ετοιμαζουν σαν λαο και ολα αυτα σε μια χωρα που εχει απειρες δυνατοτητες λογω κλιματος και κουλτουρας, αλλα δεν εννοει να το καταλαβει και αφηνεται στο ελεος μιας μειοψηφικης πλουτοκρατιας.

Καλή τους ....αποτυχία, λοιπον! 


10 σχόλια:

  1. Τα τελευταια χρονια η Ελληνικη κυβερνηση μου θυμιζει το γιοφυρι της Αρτας...
    "ολημερις την χτιζανε, το βραδυ γκρεμιζοταν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To χειροτερο ειναι οτι ο Αλαφουζος στο twitter ευχεται "Αντε καλη μας τυχη"
    Μας δουλευουν πλεον στα ισια και ξεδιαντροπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ephemeron

    Τετοια ...σαπια υλικα που χρησιμοποιουν πως να μη γκρεμιστει; Kαι καλα ειναι να ..γκρεμιστει, πριν ...γκρεμισει ο τι εχει πια απομεινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τον Dimosk.

    Ναι, κανουν και...χιουμορ εις βαρος του κοσμου! Ας τα βλεπουν οσοι ειχαν αμφιβολιες περι τινος προκειται! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral

    Πως το σπικαρετε το..αγγλικο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. diskoleyomai na ta grapso sta ellinika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Σκατά στον τάφο τους" λέγεται! Ποια η δυσκολία;
    Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, πάντως, σοκαρίστηκε από τη συμμετοχή των φασιστών! Πού να δεις πόσο σοκαριστήκαμε όσοι καταλάβαμε γιατί ο Βορίδης έπαιζε τόσο καιρό σε όλα τα σκατοκάναλα!
    Και οι εβραίοι της Γερμανίας, λέει, ανησυχούν. Τουλάχιστον δεν είμαστε μόνοι...
    Γεγονός είναι, Έλβα μου, ότι στον στρουθοκαμηλισμό έχουμε κάνει διδακτορικό. Πιστεύουμε πως κάποια μέρα θα ξυπνήσουμε και όλα θα είναι όπως πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. spiral

    Γιατι δυσκολευεσαι; Λογω του χεριου σου; Αλλιως δεν σε εχω για ανθρωπο που δυσκολευεσαι να πεις τα πραγματα οπως ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Λωτοφαγε

    Ναι, τα διαβασα τα δημοσιευματα απο τη Γερμανικη Βild και απο Γαλλικες εφημεριδες! Ας σκεφτουν, ομως, οι λαοι στη Γαλλια και στη Γερμανια τι ειδους κυβερνησεις εχουν, των οποιων τα συμφεροντα τους εξωθουν αντιδημοκρατικες λυσεις σε αλλες χωρες!
    Oσο για το στρουθοκαμηλισμο, οντως στην Ελλαδα εχει γινει ...υψηλη τεχνη! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)