16.11.11

ΝΟΕΜΒΡΗΣ/ Το τέλος των...ελαφοκυνηγών!




Ουτε που το καταλαβε, ηταν μεσα του Νοεμβρη. Ποσο γρηγορα περνα ετσι ο καιρος, σκεφτηκε...Τριαντα οχτω χρονια μετα, παλι «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», φωναζει ο κοσμος! ''Πως μας πηγαν παλι πισω, ρε γμτ, σ αυτη τη χωρα'';

Ανακαλυψε κι αλλες ρυτιδες, στο καθρεφτη του μπανιου με τη γαμ....τη λαμπα, που ποτε της δεν εκανε καλη επαφη και τρεμοπαιζε, αλλα ποιος νοιαζεται, ηξερε οτι θα του το ´κοβαν το ρευμα. Δεν πληρωσε oυτε λογαριασμο, ουτε το χαρατσι. Που να τα βρει, χωρις δουλεια; 

Μηπως να προσπαθουσε να χτενισει τα μαλλια του απο την αλλη, ωστε να κρυψει τις αρχες φαλακρας, που εβλεπε και του την εδινε, καθε φορα; Μπα, χειροτερα ηταν ετσι, ασε που το μαλλι του, χτενισμενο αλλιως του θυμιζε γνωστο...ακροδεξιο μ@λ@ που επρεπε να τον υποστει τωρα και ως...κυβερνηση! ΑΗΔΙΑ!......

Αλλα αφου η Κικη τον παρατησε, τι ανησυχουσε για το μαλλι; Εφυγε πριν λιγες μερες και πριν απ αυτο του ριξε κι ενα βρισιδι: ''Εισαι αχρηστος'', του ειπε, ''αφου δεν μπορεις να κρατησεις μια δουλεια ωστε να καταφερουμε, κάποτε, ν ανοιξουμε σπιτι, μαζι''....
Πότε ειναι το ..''κάποτε''; Τωρα, παντως, πηγε ακομη πιο μακρια....

Ειχε βαρεθει να νιωθει, το τελευταιο καιρο, σαν  κι εκεινο το ελαφι, στο ντοκυμαντερ που ειχε δει τις αλλες, στη τιβη, οταν  ο καθε χαμενος με ενα οπλο, ή μια ...''εξουσια'', στο χερι, το βαζαν στο σημαδι και το πυροβολουσαν αλυπητα, μεχρι να πεσει, ενω μετα του κοβαν το κεφαλι και το ´βαζαν τροπαιο σε σαλονι σπιτιου, ή σε καποιο μπαρ του κερατα, σαν αυτα που παει ο μεσος Αμερικανος επαρχιωτης και επειδη πινει μια Βud, νομιζει οτι η ζωη του αξιζει περισσοτερο απο τη ζωη αλλων στο κοσμο! 
Αντε να τον πεισεις οτι κι αυτος ειναι θυμα του ιδιου συστηματος που μας κρατα ολους δεσμιους με τον ενα, ή τον αλλο τροπο. Η βαρβαροτητα σ ολο της το μεγαλειο, σε ολα τα μηκη και πλατη.


Ειχε ξαναδει το ''εργο'' πολλες φορες, κατω απο άλλες συνθηκες, άλλες εποχες, προσωπα,  κυβερνησεις, αλλά το τελος ηταν παντα το ιδιο. 
Στο τελος σκοτωνοταν παντα το ...ελαφι, ποτέ ο  κυνηγος! ΑΔΙΚΙΑ!

Θα κατεβαινε στη πορεια και σ οσες ακομα χρειαζοταν και θα επαιρνε κι ολους τους απολυμενους φιλους του μαζι...Δε παει αλλο, ή εμεις, ή ο...κυνηγος...

Δε ξερεις, καμμια φορα, ελεγε, προσπαθωντας κι αυτος να πιστεψει, δεν ειχε αλλη διεξοδο. 

Αλλιως, μερικες φορες, τα υπολογιζουν, κι αλλιως τα φερνει η ζωη.....


5 σχόλια:

  1. Πιστευω οτι ολο και περισσοτεροι σημερα ταυτιζονται με το ελαφι, Ελβα.Οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα που θα παει θα τη πατησει και ο κυνηγος, βλεπει κανεις τι γινεται και στις ΗΠΑ!

    Πολυ καλη και η βερσιον των Drive-by-truckers, πολυ καλυτερη απο του Dylan, anyway :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Νik

    Μακαρι, δε μπορει να τη παταει παντα το..ελαφι! Νισαφι πια, για να δουμε!


    Nα και καποιος που προσεξε τη πολυ καλη βερσιον των Drive-by-truckers! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva μου καλημέρα.
    Πόσο ελάφι νιώθω κι εγώ και εκατομμύρια κόσμου.
    Δεν ξέρω, παρά το γεγονός ότι θέλω να πιστεύω ότι θα πιαστεί κι ο κυνηγός, τι να σου πώ, υπάρχουν μέρες που είμαι στην βαθιά κατάθλιψη και νιώθω ηττημένη.
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα φιλη ippoliti

    Υπαρχει ενα τραγουδι, δεν ξερω αν το εχεις ακουσει, που εκφραζει ισως τη κατασταση που ζουμε σημερα,

    ''Ειμαστε πολλοι αλλα ειμαστε..σκορπιοι''

    Σου το αφιερωνω,κι ευχομαι ενα καλο σαβ/κο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva φιλη χαιρεται.

    Εχω δει σε ντοκυμαντερ, το αρσενικο ελαφι να πλακωνει στις ''κερατιες'' κυνηγο, να παραταει, οπλο, κυαλια και οπου φυγει-φυγει.

    Και μετα το ντοκυμαντεριστικα ωραια, στα δικα μας, αν και εχει πεσει πολυ μουγκα, ελεω γ...καναλων και κ...φυλλαδων, ο κοσμος αρχισε και συμμετεχει σε διεκδικησεις, πηγαινει σε απεργιες, χαλυβουργια ελευσινας, μετεχει σε μπλοκαρισματα γραφειων της δεη και εργολαβων.

    Εκεινο που του ετοιμαζουν, ειναι στις εκλογες που θα γινουν το παιχνιδι του ''πλουραλισμου'' και την ''δημοκρατικη'' του εκπροσωπηση, με οσον το δυνατον περισοτερα κομματα στην βουλη, κομματα που αποτελουνται απο ''διαφωνουντες'' στυλ, καρατζαφυρερ, ''πλατεια δημοκρατια'', για πιο περιτεχνο αλυσοδεμα.

    Αν δεν το δουμε προσεχτικα το ''καινουργειο'' σκηνικο και δεν το τσακισουμε, οργανωμενα, εχουμε ν'αποκτησουμε ρυτιδες και τελειωμενες σχεσεις, πολλες.

    ''Βλεπεις'' πιο ευκολα ''σκοτωνεσαι'' με τον δικο σου ανθρωπο, που τον βλεπεις, παρα με ενα συστημα που μονο το ''νοιωθεις''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)