21.11.11

ΣΟΥΗΔΙΑ:Κοιν.συντηρητισμός, (ή βάλτε τα ρούχα σας αλλιώς!)



Φαινεται οτι το ...''πρoγραμματακι'' των Σουηδων ακροδεξιων που λεει οτι για "Σουηδος εκλαμβανεται αυτος/αυτη, που μιλα άπταιστα Σουηδικά, ζει σύμφωνα με το "σουηδικό πολιτισμό" (!!) και αισθάνεται μεγαλύτερη πίστη στη Σουηδία από ό, τι οποιοδήποτε άλλο έθνος", δεν ..καταπινεται τοσο ευκολα οσο θα ηθελαν, ετσι οι ανθρωποι σκεφτηκαν τωρα ν´...αλλαξουν και οπως ο ....Μανωλιος επιχειρουν να βαλουν, κι αυτοι, τα ρουχα τους...αλλιως!

Ετσι ακουμε τωρα οτι σε μια πρόταση για το νέο πρόγραμμα των SD, (Σουηδων ακροδεξιων) η έννοια του εθνικισμού που ειναι και η κατευθυντήρια αρχή τους, ισως υποβαθμισθει λιγο προκειμενου να υπερτονισθει η έννοια του  κοινωνικού συντηρητισμού, ωστε να φαίνονται πολύ ...ευρύτεροι από ό τι πριν.

"Ο πιο σημαντικός παράγοντας σε μια ασφαλη, αρμονική και συνεκτική κοινωνία είναι η κοινή ταυτότητα, η οποία με τη σειρά της απαιτεί υψηλό βαθμό εθνικής και πολιτιστικής ομοιότητας μεσα στο λαο", φραση, με την οποια ξεκινα η  "εθνικιστική αρχή" τους.

"Σουηδος είναι καποιος στην καρδιά και την ψυχή, όχι απο το χρώμα του δέρματος". Αλλά υπάρχουν γραφες που παρερμηνευονται από τους πολιτικούς αντιπάλους μας, λενε.

Το τελικό σχέδιο του νέου πολιτικου προγραμματος εξακολουθεί τωρα να συζητείται στο εσωτερικό της ηγεσίας του κόμματος, σε συνεδριο στο Göteborg και καμία λεπτομέρεια δεν είναι δημόσια. 
Το θέμα είναι ευαίσθητο στο εσωτερικό του κομματος, και υπάρχουν πολλοί που ...ανησυχούν ότι το κόμμα θα εξαλείψει το προφίλ του, εάν χαμηλώσει τους τόνους του σχετικα με τη λεξη "εθνικισμος".

Ο πολιτικός επιστήμων Andreas Johansson Heinö, που το διδακτορικό του ειναι πανω σε διατριβή σχετικά με τα όρια της πολυπολιτισμικότητας, εχει ακολουθησει απο χρονια την εξελιξη του κομματος των ακροδεξιων SD
Δεν πιστεύει ότι έχουν πολλά να κερδίσουν τονίζοντας τον κοινωνικό συντηρητισμό, εις βάρος του εθνικισμού, οταν ο κοινωνικος συντηρητισμος ειναι μια έννοια που σαφώς ανήκει στα αστικα κομματα, οπως ειπε.

- Είναι αλήθεια ότι ο εθνικισμός έχει σαφώς αρνητική επίδραση, σ ένα μεγάλο ποσοστο Σουηδων ψηφοφόρων ενώ η έννοια του κοινωνικού συντηρητισμού, είναι άγνωστη σε πάρα πολλούς, οπως λέει o A. Johansson Heinö.





6 σχόλια:

  1. Φαίνεται, Έλβα, ότι οι κωλοτούμπες του Καρατζαφύρερ έχουν γίνει trendy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο θα μιλάμε για τη "δημοκρατία" των ακροδεξιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σουSwell

    E,βεβαια,εμαθαν τα κολπα και αλλου!
    Τι μονο εμεις θα αντιγραφουμε τους ξενους; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοι Πειρατες

    Την αλλη,παντως,τη καταργησαν και τωρα ανενοχλητοι και με τις ευλογιες της ΕΕ και του ΔΝΤ ξεκινουν νεα...αναισχυντα κεφαλαια στην..Ιστορια (των αγορων)! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια!
    (Οι νεοφιλελευθερες πολιτικες ομως;)

    Καθόλου φτώχεια δεν είναι, οι νεοΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ κατά την Ναόμι Κλάϊν, πολιτικές, Ελληνίδα του Βορρά!

    Εξαθλίωση είναι!

    Διαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kλαζομενιε

    Καλωσηρθες!

    Καλα λεει και η Ναόμι Κλάϊν,τοτε...
    Κανεις το κοπο να μου ξαναστειλεις το link; Δεν ανοιγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)