5.12.11

Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι & Λυών: Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!




Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη Λυών

"Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν στην Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε ομιλία με θέμα 'H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;'.

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων αποφάσισε να παρέμβει με κείμενο της κατά την διάρκεια της ομιλίας, προσπαθώντας να σπάσει την μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης αλλά και να εκφράσει την αντίθεση της στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Ενδεικτικά, ο Πρετεντέρης παρουσιάστηκε από τον συντονιστή της συζήτησης ως 'εκπρόσωπος του λαού'!



Ο ίδιος συντονιστής μας ζήτησε τρεις φορές να είμαστε σύντομοι ενώ στην έναρξη της παρέμβασης μας ένας φουσκωτός ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση.

Οι διοργανωτές του φόρουμ ανησύχησαν μην τους χαλάσουμε την γιορτή τους και μην ακουστεί κάποια διαφορετική άποψη, δείχνοντας ότι η επιλογή των καλεσμένων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, σε εμάς τουλάχιστον, προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπακογιάννη και Πρετεντέρη σχετικά με την άκρα δεξιά, αφού τόνισαν πως δεν την παίρνουν στα σοβαρά (Μπακογιάννη), χαρακτηρίζοντάς την αστεία (Πρετεντέρης).

Δηλώσεις αν μην τι άλλο υποκριτικές μιας και οι δύο τους 'ξέχασαν' ξαφνικά ότι στήριξαν και στηρίζουν το εν λόγω κόμμα, είτε με την ψήφο τους είτε με άρθρα τους σε εφημερίδες. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους το θυμίσουμε.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο και που δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η κάστα αυτή που κυβερνά, δεν μας εκπροσωπεί, δεν έχει καμία νομιμοποίηση και θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι της, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ούτε στη Λυών, ούτε πουθενά!

Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι και Λυών
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών! "




Σημ. 
Το κειμενο ειναι αντιγραφη απο το  http://nouvelleshorslesmurs.wordpress.com/ και το αναρτω προς ενημερωση για το τι λενε και ποιοι εκπροσωπουν την Ελλαδα στο εξωτερικο!

7 σχόλια:

  1. "Για να ειμαι ειλικρινης, δεν τους παιρνουμε στα σοβαρα" ειπε η κ. Μπακογιαννη "κανεις δεν παιρνει στα σοβαρα τις φασιστικες αντισημιτικες ιδεες τους... Τους αφηνουμε να συμμετεχουν γιατι ξερουμε πως δεν πιστευουν τιποτε απ ολα αυτα"

    Μα... ειναι ποτε δυνατον αυτο να ειπωθει και να μην γελαει ολος ο κοσμος; Οταν μεσα σε δυο γραμμες, οι ιδιοι οι πολιτικοι δειχνουν σε ολο το κοσμο οτι η πολιτικη σκηνη της Ελλαδας δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα τσιρκο, ενα τρελλοκομειο, μετα, απο πανω, ρωταμε γιατι εχουμε γινει ρεζιλι σε ολη τη γη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημερα Εphemeron

    Φυσικα και εχεις δικιο και επειτα αν αυτοι δεν στηριζουν το ΛΑ.Ο.Σ, είτε με την ψήφο τους, είτε με άρθρα τους σε εφημερίδες, (οπως λεει και το κειμενο),τοτε ποιοι το στηριζουν;
    Σκετη υποκρισια και καλο ειναι να...ξεσκεπαζονται κατι τετοιες ''πρωτοβουλιες'' και στο εξωτερικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ελβα,


    καιρο έχουμε να τα πούμε αλλα δεν ξέχασα ποτε το υπέροχο σου blog. Αμα ακούσεις τις ομηλίες που έδωσαν η μπακογιάννη και η κομπανία της πιστεύω πως θα σκάσεις να γελάς. Αυτα που υπόθηκαν ήταν μακράν καλύτερα και με πολυ καλά επιχειρήματα. Το χειρότερο που συμβένει σε αυτήν την χώρα είναι οτι η ακροδεξιά με την ανοχή των ''κοινών θνητών'' ανεβάινει μέρα με την μέρα. Αυτό με λυπεί ιδιαίτερα γιατι βλέπω καθημερινά στο πανεπιστήμιο νέους ανθρώπους αντι να είναι ανοιχτόμυαλοι να γίνονται ρατσιστές και να θεωρούν οτι η χούντα ήταν καλύτερη από το υπάρχον σύστημα.. το χειρότερο χαστούκι για τους ελληνες είναι ότι η ακροδεξιά είναι μέσα στην εξουσία.. Όταν ήμουν μαθητής τους βλέπαμε να ουρλιάζουν στα κανάλια τους και τους κάναμε φάρσες και τώρα που είμαι φοιτητής είναι εξουσία...τι άλλο θα δω...


    Την αγάπη μου στην όμορφη Σκανδιναβία!!!!

    υ.γ μιλάω πλέον και Νορβηγικά...θα σου γράψω και σε αυτά αν και έχουν κάποιες διαφορές ΄με τα σουηδικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν θέλει κανείς να δείξει ένα πρόσωπο, αμόρφωτο, ανόητο, χωρίς αίσθηση ούτε του σοβαρού ούτε του γελοίου, ένα πρόσωπο που ανέβηκε εκεί που ανέβηκε επειδή ήταν η κόρη του μπαμπά, τότε δείχνει την Μπακογιάννη.

    Αλλά, για να μην είμαι μισογύνισσα, ο Πάγκαλος πάει πίσω;

    Τι έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, είναι απίστευτο πια. Απίστευτο, απίστευτο! Δεν μπορώ άλλο, δεν μπορώ άλλο, δεν μπορώ άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χάρηκα που άκουσα το βίντεο, δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

    Συγχαρητήρια στα παιδιά που επενέβησαν, με πολύ σοβαρότητα και σεμνότητα.

    Μπράβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Stefane Adamantidis

    ″Το χειρότερο που συμβαινει σε αυτήν την χώρα είναι οτι η ακροδεξιά με την ανοχή των ''κοινών θνητών'' ανεβαινει μέρα με την μέρα″.

    Δυστυχως αυτο ειναι το πιο απογοητευτικο οπως και το οτι δεν δειχνει να ενοχλειται ο κοσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ange-ta

    Παντως δεν εισαι μονη, φιλη ange-ta! Σιγουρα αξιζουν συγχαρητηρια στα παιδια, ειναι πολυ ενθαρρυντικο οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που δεν κατεβαζουν το κεφαλι!
    Η πλειοψηφια δειχνει να μην ενοχλειται, παντως.... ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)