9.1.12

(Tη τυχη μου μεσα!)..Βack to work!

 

"Να μην ξεχασω στη συνεντευξη να ποζαρω και παλι με το υφος που εχω προβαρει πολλες φορες μπροστα στον καθρεπτη και που, οπως με εχουν πληροφορησει,..."πιανει", αφου οι Ελληνες μας συνηθισαν, πια, οπως δειχνουν τα πραγματα...
Γνωστοι  και φιλοι μας, απο τη κυβερνηση, μας λενε οτι οι Ελληνες αντι να εκνευριζονται, οπως πιστευαμε στην αρχη, μαλλον τους αρεσει να βλεπουν στις εφημεριδες και στα PC τους, ..αναψοκοκκινισμενες φατσες και φωτος εκνευρισμενων αξιωματουχων του ΔΝΤ και της ΕΕ, κουνωντας το δακτυλο και απειλωντας τους οτι οπου να ναι, σημερα-αυριο, θα τους... βγαλουμε απο το ευρω (και οι...αφελεις τρεμουν! χαχαχα), ενω εμεις τους αποκαλουμε "τεμπεληδες" και αλλα τετοια!
Απιστευτο, το ποσο ο λαος αυτος αρεσκεται στον σαδομαζοχισμο! Κι εμεις που βαζαμε στοιχηματα, νομιζοντας οτι μονο οι...Αγγλοι ηταν...πρωταθλητες στο ειδος!

Λοιπον τελειωσαν οι αργιες, ετσι...back to work στη ..βρωμερη Aθηνα (αλλοι τη λενε..Ghost town!) με σκοπο τη καταργηση επιδοματων και δωρων και την επιπλεον μειωση μισθων και συνταξεων, για οσους, ακομα, τα ...δικαιουνται! Zουν και πολυ σ αυτη τη χωρα, οπως μαθαμε!

Ευτυχως, οπως ακουμε, σκεφτονται να παρακαμψουν πιθανη αρνηση της ΓΣΕΕ να συζητήσει αλλαγές και σκοπευουν ετσι να νομοθετήσουν οι ίδιοι για τους μισθούς στον ιδιωτ. τομέα, ωστε να μη δοθεί ουτε η καλοκαιρινή αύξηση που προεβλεπε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλα ουτε οι ωριμάνσεις λόγω 3ετίας.

Παντως, αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να καταφερουμε παση θυσια  να πεισουμε τους Ελληνες οτι μεχρι τωρα ζουσαν πολυ καλυτερα απο το ...μεσο Ευρωπαιο και οτι η Ελλαδα ηταν...''παραδεισος'' για τους εργαζομενους με υπερβολικες και για την Ευρωπη, παροχες!

 Eτσι θα το δεχτουν καλυτερα! Ειναι λαος που αν τους πεις ενα ψεμμα, με ωραιο τροπο, το δεχονται....Δε δισταζουν μαλιστα να εκλεγουν μεγαλους....ψευτες για πρωθυπουργους!

Αυτο που πρεπει να κρυψουμε, ομως, ειναι η προθεση μας να τους κανουμε...ανταγωνιστικοτερους και απο την... Κινα, πραγμα που δεν ακουγεται καλο στον μεσο Ελληνα!...
Ισως αν αναφεραμε μια ...αλλη χωρα, που οι συγκρισεις μ αυτη δεν θα ''χτυπαγανε ασχημα'', να τους πειθαμε!

Ειναι αληθεια, παντως, οτι χωρις το επιχειρημα περι ''αναγκης θυσιων'', που σκεφτηκαμε πολυ καλα πριν το λανσαρουμε, δυσκολα θα πειθαμε!

Ευτυχως, υπηρξαν αρκετοι αφελεις και politically correct, Ελληνες που πειστηκαν και πολλοι απ αυτους μαλιστα, ηδη, πληρωνουν τους φορους, χωρις να αντιδρουν!
Το που βρισκουν τα χρηματα με τετοιες περικοπες που τους εχουμε κανει, δεν μπορω να το καταλαβω αλλα ευτυχως δειχνει οτι οσο αυτοι εχουν....ρευμα, ...νερο και...Τουρκικα σηριαλς, (χαχαχα, το διαβασα στο Reuters, τις αλλες και πεθανα στα γελια!) δεν σκεφτονται να διαμαρτυρηθουν για τιποτα! Εχουμε εδραιωθει, εδω, για πολυ καιρο, οπως φαινεται........

Αυτοι, παντως, που σιγουρα θα κατεβουν σε διαδηλωσεις, ειναι οι...κομμουνιστες! Αληθεια, καποτε πρεπει να κατσω και να διαβασω πως γινεται και υπαρχει, ακομα, το...ειδος, αυτο, στην Ελλαδα; !! 
Στην Ευρωπη, παντως, μια χαρα τα καταφεραμε....Βαλαμε τους ηγετες αριστερων κομματων να κανουν δηλωσεις μετανοιας, αποκηρύσσοντας τον κομμουνισμό, αφου φυσικα τον εξισωσαμε με τον...φασισμο και ετσι οι περισσοτεροι ηγετες καταπιαν, θελωντας και μη, το...χαπι! Πως αλλιως θα κρατουσαν θεση και μισθο; 

Αυτο που προσωπικα, με απασχολει, παντως, ειναι να μη γινουν τιποτα μειωσεις στις δικες ΜΟΥ αποδοχες! 
Να θυμηθω να παρω ενα τηλεφωνο στο γραφειο, να δω τι θα μου πουν. Δε πιστευω να μου φαει τη θεση ο αλλος, ετσι και ζητησει λιγοτερα στις ...διαπραγματευσεις για τους μισθους του 2012!''

10 σχόλια:

  1. ''Δε πιστευουμε να..στεναχωρησαμε τους φιλους..Ελληνες!

    Παντως,αν το σκεφτειτε, θα δειτε οτι τα λογια μας ειναι απο..φιλικο ενδιαφερον και μονο!
    Αλλιως τι σχεση θα ειχαμε, ΕΜΕΙΣ και οι φιλοι μας,(που τα φαγαμε),μ´ΕΣΑΣ, που ΜΟΝΟ... πληρωνετε; ''

    Με πολυ λιγη εκτιμηση!
    Oι...δανειστες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να κάθεσαι και να ειρωνεύεσαι ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι και την οικογένεια τους, να μένουν στην τρώγλη της Μεγάλης Βρετάνιας, μέσα στο νέφος και το κυκλοφοριακό χάος, και χωρίς ένα ΣΚ για αυτούς με μοναδικό ανιδιοτελή σκοπό να σώσουν τη χώρα μας είναι τουλάχιστον αγενές Elva μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. spiral

    Διαχρονικη αξια η αειμνηστη Μαλβινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Αντιλογε

    Και να σκεφτει κανεις οτι ολα αυτα γινονται για να μας ...σωσουν! Πληρης αχαριστια, το παραδεχομαι!

    (Ποιος ομως θα μας σωσει απο τους... σωτηρες;) :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρήκαν την άλλη χώρα,καλύτερη από την Κίνα:την Ισπανία.Παίρνουμε,λέει,βασικό μισθό 150€ περισσότερα από τους ισπανούς-που είναι και καλύτεροι από μας.Το είπε ο Παντελεήμων Καψής-που,παρεμπιπτόντως,ξέχασε,λέει,να ρωτήσει τι μισθό θα παίρνει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο ωραία τα έγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε μας Σελιτσανε

    Eγω τοσο καιρο ακουγα οτι η...
    Πορτογαλια ηταν παραδειγμα προς μιμηση!
    Τωρα ομως που κι αυτοι ειναι στην ιδια, αν οχι και σε χειροτερη μοιρα, φαινεται οτι σταματησαν οι...
    συγκρισεις μ αυτους και τωρα γινονται με την..Ισπανια!(;)
    Oσο για τους μισθους,δεν το πιστευω..
    Το πρωτο πραγμα που μαθαινουν σε τετοιες θεσεις ειναι τι μισθό θα παίρνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη ippoliti

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva καλημερα, δυστυχως οι αναλωσιμοι υπαλληλοι των βρυξελλων, συνομιλουν με τους μονιμους υπαλληλους των τραπεζων και εφαρμοζουν ασκησεις στρατιωτικης πειθαρχειας, στους φτωχους, πλην τιμιους ιθεγενεις, της χωρας της φαιδρας πορτοκαλεας, εδω στν εσχατια της βαλκανικης.

    Ευτυχως που υπαρχουν και το χωριο, των οβελιξοαστεριξ και σωνεται η ''τιμη'' της γονατισμενης χωρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)