15.2.12

Ο..χαλκάς στη μύτη!



Το οτι το μεγαλο κεφαλαιο στη Γερμανια έχει εξοικονομήσει 45 δισεκατομμύρια ευρώ απο την έκδοση των κρατικών ομολόγων της τα τελευταία χρόνια λόγω χαμηλών επιτοκίων και ως ελκυστική λύση για τους επενδυτές, ειναι μαλλον γνωστο και δε χρειαζεται να ειναι οικονομολογος κανεις, για να καταλαβει οτι ειναι μια πανεξυπνη τακτικη που ετσι και συνεχιστει...ξελασπωνει για πολλα χρονια και τη χωρα αυτη, οπως και πολλες αλλες που ακολουθουν τη τακτικη της καταστροφης αλλων οικονομιων προς οφελος της δικης τους...

Παρ ολα τα κερδη τους, ομως, τα οποια φυσικα δεν περιοριζονται μονο σ αυτα απο τα κρατικα ομολογα, φτανουν σημερα να επιβαλλουν όρους σε αλλες οικονομιες οπως τη δικη μας που οπως λεει η βρετανική εφημεριδα Telegraph, παρομοιαζονται με τους ορους που ειχε επιβαλλει η ...Ρωμη στους Καρχηδόνιους μετά το τέλος του Γ' ΚαρχηδονιακούΠολέμου, (149 -146 π.Χ).

Tοτε δηλαδη που οι νικητές Ρωμαιοι κατέστρεψαν την πόλη, σκότωσαν τους περισσότερους κατοίκους και πούλησαν τους υπόλοιπους για σκλάβους! Ισως θυμαστε την ιστορικη φραση «Cartago delenda est», δλδ «Η Καρχηδονα πρεπει να καταστραφει!», που έμεινε στην ιστορία και καποιοι αποδιδουν στον Κατωνα, ενω αλλοι στον Σκιπίωνα τον Αφρικανό. Ολα εγιναν επειδη οι Καρχηδονιοι προβαλλαν ενοπλη αντισταση σε γειτονικο εχθρικο λαο, χωρίς τη συγκατάθεση των Ρωμαίων!

Ετσι ειναι ομως οταν παρει κανεις τη ...κατιουσα και αφησει ανενοχλητο το κεφαλαιο να μας καταστρεφει οικονομικα και ηθικα, συμφορες που τωρα βιωνει η Ελλαδα και δεν εχει τελειωμο το που μπορει να φτασει η ...αλητεια των ''κατακτητων-σωτηρων''. Γιατι δεν ειναι αρκετο να ηττηθει κανεις οικονομικα, χρειαζεται και ο εξευτελισμος του ηττηθεντος μεχρι εκει που δεν παιρνει. 

Σημερα διαβαζα μαλιστα οτι και ο κυριος Βοsch, ναι αυτος που πουλαει ...κουζινες, μιξερ, πιστολακια κλπ, ξεσπαθωσε και λεει τα ...δικα του, οτι δλδ αν δεν φυγει η Ελλαδα απο μονη της απο το ευρω να μας διωξουν! 

Το οτι βεβαια μαθαμε να ζουμε με πολλους...εξευτελισμους ειναι κατι που το χρωσταμε στους...κυβερνωντες και οσους τους ψηφισαν! Συμβαινει δε, επειδη τους ανεχομαστε ακομα και επειδη δεν προκειται ποτέ, βεβαια, να παρουν το μερος του λαου, που υποφερει κατω απο δυσβασταχτα χρεη, τρομακτικη ανεργια και μια υποβαθμιση ζωης που για πολλους, πια, μονο με τα ...μεταπολεμικα χρονια μπορει να συγκριθει!

Οι κυβερνωντες λοιπον, που ...κακώς μας κυβερνουν ακομη, εχουν πλεον εδω και αρκετα χρονια, διαλεξει πλευρα και κανεις λογικος ανθρωπος δεν μπορει να αμφιβαλλει για τους σκοπους τους, που εγιναν  ακομη πιο ...ξεκαθαροι τις προηγουμενες μερες, με τα επεισοδια στην Αθηνα! 
Ποσα ακομα κτηρια και ποση υλικη ζημια πρεπει να υποστουμε για να καταλαβουμε επιτελους οτι μας πουλανε στη ...ψύχρα για σκλαβους στα σκλαβοπαζαρα των μεγαλοσυμφεροντων;

Αναρρωτιεται κανεις μηπως τα λογια του Μικη στην επιστολη του αυτη, (που μεταξυ αλλων μιλα για διεθνή συνωμοσία με στόχο την καταστροφή της Ελλάδας, προτρέποντας παραλληλα τον λαό να ξεσηκωθεί), κρυβουν καποια αληθεια.....

Παντως δεν ξερω τι λετε, αλλα εμενα ποτέ δεν μου αρεσαν οι χαλκαδες και ειδικα αυτους που τους περνανε στη ...μυτη!


9 σχόλια:

  1. Ε βέβαια,το μπος της Μπος αφού μας πούλησε τα πράματά του και κονόμησε όσο ήμασταν διεφθαρμένοι και πλούσιοι,τώρα που είμαστε φτωχοί κακομοίρηδες μας πετάει στα αζήτητα.Αλλά δεν φταίει αυτός.Βρίσκει και τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελιτσανε

      Φυσικα βρισκουν και τα λενε,με κατι τετοιους...
      ''ηγετες'' που εχουμε ΑΚΟΜΗ στο σβερκο! :(

      Διαγραφή
  2. Δεν είμαστε και τόσο μ_____ όσο μας κατηγορείς. Όλα όσα αγοράσαμε τα τελευταία 30 χρόνια τα πήραμε δανεικά και αγύριστα (360 δις δεν είναι και λίγα - είναι το κόλπο του αιώνα. Η ρωσσία χρεοκόπησε για 80δις και είναι 200 εκ. ψυχές).

    Σιγά λοιπόν μην μας πιάσουν κορόιδα οι Γερμαναράδες. Άσε που τους δαγκώσαμε και ένα σχεδόν δωρεάν μετρό, νέα εθνική, αεροδρόμιο κλπ. Ότι έχουμε απο επιδοτήσεις το τσιμπήσαμε. Ακόμα και ο παλιός ηλεκτρικός έγινε με δάνεια που πήρε ο ΤΡικούπης απο την Γερμανία και δεν τα πλήρωσε (μια απο τις προηγούμενες χρεοκοπίες. Τους δουλεύουμε για 250 χρόνια και θέλουν να βγούν αποπάνω. Οι άνθρωποι είναι εντελώς γκάου. Νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να σταματήσουν να μας δανείζουν στα καλά καθούμενα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Και σε 250 χρόνια τα ίδια θα λέμε. Οι άνθρωποι είναι κορόιδα και θέλουν να το παίξουν μάγκες. Σε ποιούς; Σε μας που θα τους δουλεύουμε αιωνίως.

    Χώρια τα 110 δις σε δωρεάν αγροτικές επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ κλπ

    Μην σας παρασύρουν οι φυλλάδες, είμασταν πάντα πολύ πιο μάγκες και καπάτσοι απο τους μ_______ τους γερμαναράδες που μας έστελναν τις Πόρσε και μαζί και τα λεφτά για να τις "αγοράσουμε". Το θέμα είναι να βρούμε μια πατέντα να συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο καταμερισμό εργασίας. Αυτοί θα παράγουν και εμείς θα καταναλώνουμε. Αν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός τότε είναι πραγματικά ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Προς την/τον Minority Opinion: δεν είναι μαλάκες, κάνουν μπιζνες. Τώρα εμείς θα πληρώνουμε μέχρι τον 23ο αιώνα.
    Και να θυμίσω ότι τη δεκαετία 2000-2010 πληρώσαμε μισό τρισεκατομμύριο σε τοκοχρεωλύσια, χωρίς να αγγίξουμε καθόλου το δανεισθέν κεφάλαιο! (βλ. Ν.Μπογιόπουλος, Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε).
    Φυσικά, οι αγροτικές επιδοτήσεις ήταν όντως πάρα πολλές. Αγρότες και πασοκικό κράτος τις ξεκοκκαλίσανε, χωρίς να παραγάγουν τίποτε απολύτως, εκτός από πισίνες, κωλάδικα και σκάνδαλα. (Η ΝΔ απλώς συνέχισε τον ωραίο αγώνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια μικρή διαφωνία.Βλέπετε δέκα χρόνια αγροτικών επιδοτήσεων κατόρθωσαν να αναιρέσουν την αυτονομία σε τρόφιμα της ελλάδας.Το ότι γίνονταν πισίνες και καγιέν ήταν κοινό μυστικό αλλά δεν ενδιέφερε κανέναν,δεδομένου ότι,αντίθετα με το 2000,δεν έχουμε αρκετή κτηνοτροφία και αναγκαζόμαστε ν' αγοράζουμε κρέας και γάλα,δεν έχουμε σιτηρά,δεν έχουμε ζάχαρη-τη στιγμή που κάναμε εξαγωγές-δεν έχουμε λιπάσματα,δεν έχουμε πολλά αγροτικά προϊόντα.Η θράκη και η θεσσαλία παραμένουν ακαλλιέργητες με επιδότηση,ενώ όταν χρεωκοπήσουμε θα συνεχίσουμε να έχουμε ανάγκη τις εισαγωγές για την επιβίωσή μας.Εκτός αν αναδιαρθρώναμε εξαρχής την αγροτική παραγωγή μας,σε πείσμα της ΕΕ,πράγμα χρονικά ανέφικτο.Δεν ξέρω αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελιτσανε

      Ποιος και ποιων ομως οι λανθασμενες πολιτικες μας εφεραν μεχρι εδω; Και τι πρεπει να κανουμε τωρα,εκει ειναι το ζητημα...Ας χρεοκοπησουμε επιτελους να τελειωνουμε, μηπως και δουμε τι μπορει να γινει απο δω και περα....

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)