3.2.12

Πως το Don't Stop Believin' εγινε hit!



Ενα τραγουδι για να γινει ..επιτυχια, συνηθως πρεπει να αρεσει απο το πρωτο ρεφραιν! To Don't Stop Believin', των Journey, ειναι ενα τραγούδι που έγινε παγκοσμια επιτυχια...30 χρόνια μετά την κυκλοφορια του!
Στην εκπομπη Hitlåtens historia, (H ιστορια των hits), μαθαμε για το απιστευτο...ταξιδι των Journey, που ενω ηταν ενα ξεχασμενο συγκροτημα του 1980, το τραγουδι τους αυτο, εγινε το περισσοτερο...downloaded (πως μεταφραζεται τωρα αυτο;) τραγούδι των 1900, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το iTunes.

Ξεκινησε σαν μια ...πατρική συμβουλή απο τον πατερα του
Jonathan Cain, (keyboards) και o oποιος παντα συμβουλευε τον γιο του να μη σταματησει να πιστευει στον εαυτο του!

Σημερα υπαρχει μεγαλυτερο ενδιαφερον για τους Journey, απ ο τι στη δεκαετια του 80, οταν ξεκινησαν και ετσι δινουν περισσοτερες συνεντευξεις, αποκαλυπτοντας πολλες πτυχες της ζωης τους και της καρριερας τους, οπου μιλουν για τις δυσκολιες, και για ολα αυτα που συνεβησαν behind-the-stage, τι τους αναγκασε να σταματησουν, ενω ηταν στη κορυφη της καρριερας τους, αλλα επισης μιλουν και για τη δημιουργικοτητα, την αφοσιωση, το παθος για να κατορθωσουν να γινουν ενα απο τα πιο μελωδικα rock συγκροτηματα της Αμερικής, στη δεκαετια του ´80, με ρεκορ πωλήσεων άνω των 75 εκατ. δολλαριων.

Η σκηνοθετης Patty Jenkins, αποκαλυπτει οτι στα πλαισια γυρισματος ταινιας πανω στη ζωη της Aileen Wuornos, μιας κατα συρροη δολοφονου, ανακαλυψε οτι η Wuornos εγραφε οτι αγαπουσε το τραγουδι Don't Stop Believin'. Ετσι αργοτερα οταν γυρισε τη ταινια Monster (2003), το ρολο της οποιας διαδραματισε η βραβευμενη με Οσκαρ, γι αυτη τη ταινια, Charlize Theron, το χρησιμοποιησε στις σκηνες της ταινιας, συμβαλλοντας ετσι ωστε το κοινο να ξαναθυμηθει και ν αγαπησει και παλι το τραγουδι των Journey.Ομως η Jenkins λεει οτι το τραγουδι απο μονο του εχει κατι που το κανει τοσο αγαπητο και δεν ειναι χαρις στη δικη της μνεια στην ταινια. Αλλοι λενε οτι το γεγονος οτι το τραγουδι οπως και πολλα αλλα απου εγιναν επιτυχιες στηριζεται σε 4 ακκορντα, πραγμα που αποδεικνυουν και καποιοι αλλοι, οι κωμικοι, Αxis of Awesome, σ ενα ενδιαφερον show!

Ακουσαμε, επισης οτι και ο παραγωγος της τηλεοπτικης σειρας Sopranos, Martin Bruestle, οπως και ο Peer Åström, μουσικος παραγωγος της Αμερικανικης τηλεοπτικης σειρας Glee, διαλεξαν και προβαλλαν το τραγουδι αυτο, μεσω των σηριαλς και ετσι δεν ξεχαστηκε, οπως πολλα αλλα των ´80s που εμειναν να πουλουνται σαν προσφορες, ή και να μαζευουν...σκονη σε ραφια δισκαδικων!

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως η περίπτωση των Journey δίνει ελπίδα και κουράγιο σε πολλούς παροπλισμένους καλλιτέχνες όπως ο Δάκης (π.χ. το "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" θα μπορούσε να γίνει άνετα hit και σήμερα), ο Λάκης Τζορντανέλλι (Αγοράζω παλιά), ο Τζον Τίκης (μου διαφεύγει κάποια μεγάλη επιτυχία του), Ο Χρήστος Κάλοου, ο Τριαντάφυλλος και γενικότερα σε όλους όσοι αδικήθηκαν στην εποχή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. varometro

    Ομολογω οτι αγνοουσα το ασμα 'Eκεινο το πρωι στη Κηφισια', οπως και τα αλλα δισκογραφικα ..διαμαντια που παραθεσατε. Απ ο τι βλεπω εσεις στην εποχη σας (κανατε το λαθος και)αγορασατε τα συγκεκριμενα δισκακια;!! Ουδεις τελειος! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)