28.3.12

Έτοιμα στο..''πί και φί''!


 

Ποια; 

Ο λογος για τα ...στρατοπεδα μεταναστων. Α, συγγνωμη ξεχαστηκα, μαλλον πρεπει να τα γραψω ως "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών"; Ακουγεται σαφως καλυτερα και γι αυτο αλλωστε χρησιμοποιειται ο "ορος" απο  τους κρατουντες και τα αρχηγεια αποφασεων που υπηρετουν οσοι συνεχιζουν να φυλακιζουν την ελπιδα (και οχι μονο για τους μεταναστες!)...

Μεσα σε 30-45 ημέρες το πολυ, θα τελειωσουν τα...μερεμετια, τροπος του λεγειν, βεβαια, επειδη ο τι και να λενε και παρα τις "επιδιορθωσεις", οι εχοντες τετοιες φαεινες ιδεες, ποτέ δε θα ηθελαν οι ιδιοι να περασουν ενα βραδυ εκει! 
Αλλα δε βαριεσαι, δε μιλαμε για...ανθρωπους,(!) απλα για.."λαθρομεταναστες", που δεν ξερουμε απο που κρατα η σκουφια τους, (σιγουρα παντως δεν προερχονται απο...τζακια, oπως τα..δικα μας γνωστα παιδια, που θα τα ξαναδουμε στα ψηφοδελτια!). 
Τους μεταναστες, απ τις φτωχες χωρες, μπορουμε να τους ριξουμε στα "κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών" μεχρι να σκεφτουμε τι θα τους κανουμε κι αυτους, oπως και ορισμενους αλλους, που μας ''δημιουργουν προβληματα''...


Στο ''πι και φι'', λοιπον, αποφασιστηκε η δημιουργια 3 τετοιων κέντρων στην Αττική και οπως μαθαινουμε οι διαδικασίες προχωρούν με.''ταχυτατους ρυθμους'', κατι που μας παραξενευει οταν αναφερεται κανεις στο Ελληνικο κρατος, που ειναι συνηθως απελπιστικα αργο, αλλα μας εκπλησσει με τη ..γρηγοραδα του μονο οταν προκειται για θεματα μεταναστευτικα και....επειγουσες περιπτωσεις, οπως για παραδειγμα καποιους ανθρωπους που ζητουν μια ευκαιρια, αλλα εμεις τους κλεινουμε μεσα σε στρατόπεδα με συρματοπλεγμα, ακομα κι αν ολα αυτα μας θυμιζουν αλλες εποχες, οταν τα SS φυλακιζαν στο Αουσβιτς και στο Νταχαου Εβραιους.

Ο μεταναστης σημερα ειναι ο ...«Εβραιος» του 1940 και ειναι περιεργο το οτι η στοχοποιηση τους αυτη απο τις νεοφιλελευθερες ηγεσιες της ΕΕ δεν μας εξοργιζει οσο θα επρεπε. Καποιος γνωστος μου ελεγε οτι ισως να μας ενοχλουσε περισσοτερο το γεγονος αυτο, αν δεν ειχαμε ηδη σιχαθει την ιμπεριαλιστικη πολιτικη του σημερινου κρατους του Ισραηλ, απεναντι στην εγκαταλελειμενη απο πολλους, πια, Παλαιστινη και τις επισης βρωμερες συμφωνιες που γινονται στα διεθνη τραπεζια, οπου το Ισραηλ, με την εγκληματικη ανοχη των περισσοτερων χωρων, υποκριτικα ευνοειται εδω και χρονια εις βαρος του Παλαιστινιακου λαου.

Ισως παλι να φταιει και το οτι εμεις δεν φανταζομαστε ποτέ τους εαυτους μας στη θεση των μεταναστων, οι περισσοτεροι ειναι ηδη εξαθλιωμενοι στις χωρες τους, χωρις δουλεια και ελπιδα, συχνα κυνηγημενοι και απο τα εκει καθεστωτα!

Εμεις ομως οι..."νομιμοι" πολιτες τους κολλαμε με ευκολια την ετικετα "παρανομοι" και τους πεταμε σ ενα στρατοπεδο, χωρις να χρειαζεται ν ανησυχουμε για τη τυχη τους, ξεχνωντας ισως οτι αναμεσα τους υπαρχουν πολυ συχνα και μικρα παιδια!
Οσο τους βλεπουμε σαν μια ομαδα, δεν εχουν στα ματια μας ποτέ ...προσωπο, ονομα, οικογενεια, ονειρα για το μελλον. Θα παραμεινουν μια θλιβερα ανωνυμη μαζα και η ανωνυμια αυτη ειναι πολυ βολικη για τους κρατουντες και τους...φιλους τους, που βιαζονται μαλιστα να μπουν και στη Βουλη για να δωσουν ''λυσεις'' στο μεταναστευτικο!

Αλλα τι λεω, εδω εχουμε εγκαταλειψει τα ονειρα για μας, τους..."νομιμους", τους ''νομοταγεις'' πολιτες, εφ οσον δεχομαστε καθημερινα εξευτελισμους και αυταρχικοτητα απο ντοπιους και ξενους ηγετες.

Συνηθισαμε στη μιζερια, δεν μας εντυπωσιαζει, πια, το δραμα αλλων. Ακομα και οι παρελασεις επετειων μας γινονται και θα συνεχισουν να γινονται με τον γνωστο απολυταρχικο τροπο, προμηνυοντας κατα πολυ και τον τροπο διακυβερνησης μας στο μέλλον...

Για τους..."λάθρους" θα νοιαστουμε τωρα;