27.3.12

ΗΠΑ:''Ο πιο μισητός άνθρωπος''.Nέες φυλετικές ταραχές


Η οργη ξεχυλιζει στις ΗΠΑ μετά τον θανατο του άοπλου 17χρονου Trayvon Martin που πυροβοληθηκε και σκοτωθηκε απο τον George Zimmerman, μελος της πολιτοφυλακης στη κοινοτητα της πολης Sanford, στη Florida.

Χθες, συγκεντρωθηκαν 2 εκατομμύρια υπογραφές ζητώντας τη συλληψη του Zimmerman. Η υπόθεση αυτη που απασχολει πολλες πολιτειες στις ΗΠΑ και ειναι αρκετα πολυπλοκη επειδη στη Florida το δικαιωμα για αυτοάμυνα φθανει στα ακρα.

Μια πορεία διαμαρτυρίας στο Sanford, της Florida, έχει ενωσει εξοργισμενους ανθρωπους από όλες τις πολιτειες. Ζητούν τώρα τη δικαιοσύνη μετά το θάνατο του Trayvon Martin και η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και περισσότερο εκρηκτικη λέει ο ανταποκριτής του SVT Stefan Åsberg, στο Sanford.

 

-Απαιτουμε δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να γινονται αυτα τα πραγματα στο Sanford. Αυτό πρέπει να αλλάξει, λέει μια διαδηλωτρια.

Τώρα διαδηλωνουν οι μαύροι της Αμερικής και τα αιτήματά τους είναι σαφη. Δικαιοσύνη. Καθως η πορεία προχωρουσε μεχρι το Δημαρχείο, στην συνηθως ησυχη πόλη, δυναμωνε και γινοταν όλο και πιο επιθετικη.
Μόνο ένα μέρος των διαδηλωτών επιτραπηκε να μπει στο δημαρχείο όπου η οικογένεια του Martin παρέδωσε υπογραφές απαιτώντας τη συλληψη του Zimmerman, του ανθρωπου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο. Ταυτόχρονα, παρόμοιες διαδηλώσεις γινονται σε ακομη έντεκα πόλεις της Αμερικής.
 
-Το πιο σημαντικό είναι να συλληφθει ο Zimmerman και το δικαστήριο να αποφασίσει αν αυτος δολοφονησε εν ψυχρώ τον Trayvon Μartin, λέει ο δικηγόρος υπεράσπισης Benjamin Crump. 

 O 28χρονος Zimmerman, οπως διαβαζω, oμως, σε ενα αλλο site θεωρειται απο μερικους επικινδυνος κυκλοφορωντας με το οπλο σαν αστυνομικος, ενω δεν υπηρχε λογος να κρατα οπλο. Πριν το περιστατικο τον θεωρουσαν τον κυριο υπερασπιστη της περιοχης. Ειχε καλεσει την αστυνομια 50 φορες σε διαστημα 8 χρονων για να καταγγειλει μικροπραγματα οπως "ανοικτο γκαραζ", "περιεργους να κυκλοφορουν στη περιοχη", "αργοκινητα οχηματα" κλπ. 

O Zimmerman, που κρυβεται, είναι αυτη τη στιγμη ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους της Αμερικής, παρα το οτι και η δική του ιστορία για το τι συνέβη το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, ακουγεται. Ο Zimmerman ισχυρίζεται, μεσω στενων του φίλων, ότι ο 17χρονος Trayvon Martin προσπάθησε να του παρει το όπλο και βρεθηκε σε αυτοάμυνα. Επειδή ο νόμος στη Florida επιτρέπει ένα μεγάλο βαθμο αυτοάμυνας, ο Zimmerman δεν εχει συλληφθει. 

Ο γνωστός αιδεσιμότατος Jesse Jackson, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην πορεία ονομαζει το περιστατικο ως πραξη ρατσισμου και απαιτει να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 
Ζητα να παρουσιαστει ο Zimmerman σε δικαστήριο που θα εξετάσει την ιστορία του. Ο Jesse Jackson λέει επίσης ότι οι κλήσεις που εγιναν είχαν και ειχαν ηχογραφηθει στον κεντρικό σταθμό, αναφέρουν ότι ο Zimmerman, χρησιμοποιησε ρατσιστικές εκφράσεις πριν τον πυροβολισμό.
 
Στη πορεια στο Δημαρχείο του Sanford, ο αιδεσιμότατος Αl Sharpton δήλωσε οτι η πόλη κινδυνευει να κλονιστεί από ρατσιστικες ταραχες, παρόμοιες με εκείνες του Αμερικανικού Νότου, στη δεκαετία του 1960.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27.3.12

    Γυρίζουμε πίσω στα παλιά, οχι μονο εμείς στην Ελλαδα, Ελβα, αλλά όλος ο κόσμος!
    Ο ρατσισμός στα πάνω του, εμείς οι πολίτες φταίμε για όλα αυτά.
    Η δε Αμερική ήταν και παραμενει ως η ''κουλτούρα των όπλων''.


    Β.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εποχή Elva
    Αλλαξαν τα αυτονόητα των τελευταίων δεκαετιών.
    Οτι πιο μισητό, ότι πιο αντιανθρώπινο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. B.N

    Ειδικα για τον ρατσισμο, εφ οσον υπαρχει ανοδος στην Αμερικη αλλα και στην..Ελλαδα, δυστυχως παμε ολοταχως προς τα πισω...Εχεις δικιο και για τη κουλτουρα των οπλων, που ειναι απαραδεκτο φαινομενο και στοιχιζει χιλαδες ζωες αθωων καθημερινα! Ενας αδηλωτος πολεμος με αλλα λογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη ippoliti

    Aφου επιτρεπουμε να μας φερονται ετσι και δεν τιμωρουμε τετοιες πολιτικες οπως χρειαζεται ωστε να μη ξαναεμφανιστουν, τι να πω, ειμαστε αξιοι των επιλογων μας! Δεν συμφωνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)