6.3.12

"Επικοινωνιακα λαθη"= Communication breakdown!



Οπως εγραψα σ ενα σχολιο, τα ...επικοινωνιακα λαθη ειναι σοβαρα λαθη, κατα τη γνωμη μου, ειδικα με αντιπαλους που ειναι...''μανουλες'' στη τεχνη της  συκοφαντισης και της διαστρεβλωσης oπως συχνα βλεπουμε και διαβαζουμε! 
Δεν μου κανει, λοιπον, καμμια εντυπωση που η προπαγανδα τους τωρα εντεινεται, γιατι δεν θα περιμενα και τιποτα λιγοτερο απο τετοιες καταμαυρες ιδεολογιες!

Ετσι, θα επρεπε απο το κομμα να γνωριζαν τι θα δηλωναν ορισμενα απο τα κομματα της αντιπολιτευσης, σχετικα με το ''κινημα της πατατας'', αλλα θελοντας ισως να δειξουν τις διαμετρικα αντιθετες θεσεις τους, απο τους ...Συριζαιους, που συμφωνουν, με το.. πιασαρικο ''κινημα'', βιαστηκαν, ισως, και δεν προσεξαν στη διατυπωση οσων ειπαν στην αρχη, με αποτελεσμα να φανει το ΚΚΕ...βασιλικοτερο του βασιλεως και να δειχνει οτι ειναι αντιθετο σε κατι που πολλοι, ανενημερωτοι αν θελετε, θεωρουν ως πολυ θετικο μετρο για την ανακουφιση πολλων νοικοκυριων που πλήττονται από το μνημονιο!

Γιατι αραγε, τα ζητηματα που σχετιζονται με ειδη διατροφης, στην Ελλαδα, τεινουν να υπερτερουν, εστω και πλασματικα, σε συγκριση με ουσιαστικοτερα ζητηματα οπως π.χ το ζητημα της απελευθερωσης του τοπου απο αυτους που μας επιβαλλουν να κυνηγαμε τις ..φτηνες πατατες, τα...φτηνα προιοντα, τα φτηνα φαρμακα, τη ..φτηνη ζωη γενικα, αποδεχομενοι βεβαια εστω και ασυνειδητα οτι αυτη τη στιγμη κατω απο τετοιους μιζερους ορους ζουμε σαν σκλαβοι;
Υπηρχε περιπτωση να εγερθει ενα τετοιο ζητημα μερικα χρονια πριν; Ποιος ασχολιοταν τοτε με τη...τιμη της πατατας κλπ προιοντων; Σιγουρα η κατασταση, θα πει κανεις, δεν ηταν ασχημη οπως σημερα...Ναι, αλλα τοτε ειχαμε και περισσοτερα δικαιωματα, μπορουσαμε βρε αδερφε να ψηφισουμε!

Σημερα ομως;

Δεν χωρα αμφιβολια οτι πολλα απο αυτα τα ''ζητηματα'' δημιουργουνται επιτηδες για να αποπροσανατολισουν κοσμο και ετσι ψαχνοντας για το..δενδρο χανουμε και το δασος, για να μη πουμε οτι χανομαστε κι εμεις μεσα στο δασος του αποπροσανατολισμου, που επιτηδες εχουν στησει!

Χθες, αλλη μια φορα, διαπιστωσαμε οτι τα..παπαγαλακια, οπως και αρκετοι bloggers, εδωσαν και παλι..ρεστα, αναμασωντας τις κλασσικες σοφιστειες "επειδη το ΚΚΕ δεν ελεγχει το κινημα της πατατας, βγαινει τωρα και αντιτασσεται"
Αλλοι, μαλιστα, πανω στο αντικομμουνιστικο μενος τους εβγαλαν και  ανακοινωση προκειμενου να δειξουν στον..ανενημερωτο και ευκολοπιστο πολιτη οτι "το ΚΚΕ εχει, αλλη μια φορα, κανει λαθος", ενω δεν εχει και εδω μπορει κανεις να διαβασει πως τοποθετουνται.

Το μονο λαθος θα ελεγα οτι ειναι...''επικοινωνιακο'', εφ οσον, κατα τη γνωμη μου, δε χρειαζοταν να βιαστει το ΚΚΕ να..αντιταχθει αμεσως! Δεν θα ηταν καλυτερα ν αφησουν κι αυτο το "κινημα" οπως και ολα τα προηγουμενα, να...ξεφουσκωσουν" απο μονα τους, πραγμα που βεβαια δηλωσαν, αλλα...κατοπιν εορτης;

Γνωριζοντας τις βρωμικες τακτικες των αντιπαλων του θα επρεπε να ξερει κανεις, οχι μονο πως να αμυνθει, αλλα και πως θα στρεψει τα βελη εναντιον τους! 
Το θεμα ειναι γιατι δεν το κανουν, ποσα ακομα ...επικοινωνιακα λαθη εχουμε τη πολυτελεια να αντεξουμε και μαλιστα σε εποχες που θα επρεπε να εχουμε ΕΜΕΙΣ πολλους απο τους κατηγορους μας στη γωνια με την σκληρη και απανθρωπη λιτοτητα και ολα αυτα που υφισταται ο κοσμος καθημερινα; 

Ισως, κρινοντας εξ ιδιων, πολλοι πιστευουν οτι ο μεσος πολιτης ειναι καλα ενημερωμενος και θα καταλαβει, διχως αλλο, οτι και αυτο ειναι ενα ακομη τρυκ αποπροσανατολισμου!! 

Δυστυχως, ομως, τα πραγματα δεν ειναι παντα ετσι!

Ενα μεγαλο ποσοστο κοσμου, (κακως βεβαια!), συνεχιζουν να ενημερωνονται απο τα γνωστα διαστρεβλωτικα ΜΜΕ και ετσι ισως να μη περιμεναν να ακουσουν ενα καταιγισμό δημοσιευμάτων που λεει οτι το κόμμα του λαού είναι εναντίον της δυνατοτητας του κοσμου να αγοράσει φτηνες πατάτες για το τραπεζι της οικογενειας, ασχετα αν το κομμα δεν ειπε ποτε κατι τετοιο! Ομως τα καναλια ΑΥΤΟ διαλεξαν να αναπαράγουν και αυτο ακουσε ο πολυς κοσμος!

Τα ΜΜΕ κοιτουν το συμφερον τους, εμεις, ομως, που ξερουμε πως σκεφτονται, γιατι τους αφηνουμε να βαζουν..μπανανοφλουδες;

Aντι για επιλογο, θα αντιγραψω ενα σχολιο που διαβασα σε χθεσινη αναρτηση.

"...καλά τα λες όμως στην επικοινωνιακή τακτική χρειάζεται πολύ δουλειά..αντί να παίζουμε (επικοινωνιακά) άμυνα για τις ξεκάθαρες τίμιες θέσεις μας θα έπρεπε να τους κάνουμε γιουρούσι να τους ξεφτιλίζουμε και στην χειρότερη να προβληματίζουμε το ευρύ κοινό... αντιθέτως υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολύ καλοπροαίρετοι συμπολίτες που έχουν μείνει με τη γεύση ότι το ΚΚΕ χαλιέται από την φτηνή πατάτα...Δεν είμαι άνθρωπος που κολλάει σε πρόσωπα όμως θεωρώ ότι π.χ. ο Μαϊλης δεν κάνει για την επικοινωνία του κόμματος. Σε αυτές τις θέσεις χρειάζομαστε ανθρώπους που να τα λένε τσεκουράτα και να μην δειλιάζουν να γυρίσουν την συζήτηση τούμπα στο κάθε δημοσιογραφικό τσιράκι και να του τρίψουν στην μούρη όλη την προπαγάνδα του. Δυστυχώς η κυρά κατίνα και ο μπαρμπα γιώργος αλλά και άλλοι συνομήλικοί μας δεν ενημερώνονται από τον ριζοσπάστη για να γνωρίζει τι ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Όμως χρέος μας είναι να γνωρίζουν τι ακριβώς λέει το ΚΚΕ".

Τα σχολια ειναι κλειστα, εδω, μια και η ιδια αναρτηση ανεβηκε και στο γλομπινγκ.