20.3.12

F-ANT-astic! :) H τέχνη του φωτογράφου A.Pavlov


 
 
Ο Ρώσος φωτογράφος Andrey Pavlov, ξοδεύει ατελείωτες ώρες σε μια…μυρμηγκοφωλιά κοντα στο σπίτι του, στη Μόσχα, προσπαθώντας να «αιχμαλωτίσει» τέλειες και αυθορμητες λήψεις..από μυρμήγκια, που απεικονιζονται να κανουν ενα σωρο ασυνήθιστες δουλειες, από την άρση βαρών, μεχρι το ...ράψιμο!

Ο Pavlov λεει οτι αποφάσισε να ασχοληθει με τη φωτογραφιση αυτη οταν διαβαζε παραμυθια σε παιδια, ετσι σκεφτηκε να αρχισει να φτιαχνει ο ιδιος τα δικα του παραμύθια. Συνειδητοποιησα οτι ηταν κατι που δεν εκανα σαν παιδι

«Επειδη ειχα ασχοληθεί και με το θέατρο, ήταν μια μεγάλη βοήθεια όταν επρεπε να κάνω τα σκηνικά για τις φωτογραφισεις, (
τα υλικα των οποιων φτιαχνονται απο τον ιδιο, ή από πρώτες ύλες που βρίσκει γύρω του) και επέλεξα τα μυρμήγκια επειδή τα σέβομαι αλλα και τον τρόπο ζωής τους.
 
Νοιάζονται για τα παιδιά τους και φροντίζουν τους ηλικιωμένους. Έχουν ζήσει εδώ και εκατομμύρια χρόνια.



«Εμπνεομαι και από τους ανθρώπους, αλλά ευτυχώς για μένα, τα μυρμήγκια είναι αρκετά περίεργα, και φαίνεται να ειναι πολύ πρόθυμα να συνεργαστουν!» λεει ο Pavlov.


Περισσοτερες φωτος στην ιστοσελιδα του.

3 σχόλια:

  1. spiral

    Η φωτογραφια ειναι απο τα καλυτερα χομπυ, αλλα και απο τα πιο δαπανηρα συχνα. Δεν εχω ασχοληθει πολυ (και σιγουρα οχι απο τα..15 μου, οπως εσυ!) αλλα προσωπικα δεν με ελκυει το ειδος της wildlife φωτογραφισης, που σιγουρα θελει κοπο, χρονο και ιδιαιτερο ενδιαφερον.

    Οι φωτογραφιες, ομως του Pavlov, ειναι εξαιρετικες, ισως επειδη εχουν μια παραμυθενια, ονειρικη διασταση που γοητευει.
    Αν και δεν μ αρεσουν τα μυρμηγκια ειναι η πρωτη φορα που τα βρισκω.. συμπαθητικα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία κυρίως όταν βλέπω δουλειά του γιου μου που διδάσκει φωτογραφία και video art.

    Πολλά πράγματα δεν ξέρω μπορώ όμως να ξεχωρίσω το αξιόλογο από το μη.Με έχει εκπαιδεύσει ο "μικρός"

    Όσο για τις φωτογραφίες του Α.Pavlov 4,καταλαβαίνω την δυσκολία, με συγκινεί η προσπάθεια, αλλά και η μεγαλοσύνη της φύσης.

    Υπάρχει όμως κάτι που με θυμώνει, κάτι που με θλίβει.Σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος είναι κατ΄εξοχήν δημιουργικό ον, ότι όταν οι τέχνες η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί σε τόσο υψηλά επίπεδα, θα έπρεπε ο κάθε ένας να έχει στην διάθεσή του περισσότερο δημιουργικό χρόνο στην διάθεσή του.Αυτό μάλιστα θα ήταν και η διέξοδος στην σημερινή κρίση.

    Και αντί αυτού πάνε να επιβάλουν συνθήκες γαλέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη ΒΒ

    Οι σκεψεις σου με βρισκουν παραπανω απο συμφωνη!
    Ειναι κριμα να μη δινεται σε ολους τους ανθρωπους το δικαιωμα του ελευθερου χρονου.Θα ειχαμε εκατονταδες χιλιαδες περισσοτερους καλλιτεχνες και ισως η Τεχνη να ειχε προαχθει προς αλλη κατευθυνση σημερα, ποιος ξερει;Δε θα μαθουμε ποτε εφ οσον σε συγκριση με τον υπολοιπο πληθυσμο λιγοι ειναι οι τυχεροι που διαθετουν χρονο για δημιουργικες απασχολησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)