25.4.12

41:18 με την Αλέκα Παπαρήγα

«Δεν με ρωτάτε ποτέ τι θα σας ρωτήσω, κ. Παπαρήγα, το θαυμάζω αυτό σ εσάς!» ειπε, τελειωνοντας τη συνεντευξη του, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Αλεκα Παπαρηγα, η οποια απαντησε, οπως ειπε ο ιδιος, σε ολες τις ερωτησεις του, στα πλαισια της εκλογικής πλατφόρμας του protagon.gr στο Youtube, δινοντας λεπτομερειες της διακυβέρνησης της χώρας όταν έρθει ο λαός στην εξουσία. Ειναι μια συνεντευξη εφ ολης της υλης και αξιζει τον κοπο να τη παρακολουθησει κανεις.

Οπως εξηγησε, δεν θα υπάρχει γεωγραφική αντιπροσώπευση, όπως σήμερα, αλλά θα ειναι άλλου τύπου, καθώς θα εκπροσωπούνται οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι αγρότες, οι μικροί επιχειρηματίες και άλλες ομάδες. Μιλησε επισης και για προσωπικα θεματα.



Όταν ρωτήθηκε αν είναι υπέρ μιας ένοπλης κοινωνικής επανάστασης, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι τα όπλα που καθορίζουν την επανάσταση. Όσο πιο ισχυρός είναι ο λαός τόσο λιγότερο αιματηρή μπορεί να είναι η επανάσταση».
Η Αλεκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και όταν της επισημάνθηκε ότι έτσι οι πολίτες θα γίνουν πιο φτωχοί, απάντησε ότι «ο λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία με την κοινωνικοποίηση των πάντων», ενω ξεκαθαρισε οτι δεν θα θιχτουν οι προσωπικες περιουσιες. 

Μιλησαν για διαφορα θεματα οπως για τη Κινα, τη Κουβα, τη Β. Κορεα, το φαινομενο νεποτισμου που καταδικαζουν, οπως και για το γεγονος ότι είχε και ένα δεύτερο παιδί που το έχασε σε ηλικία 3 ετών. 

Ήταν η εποχή όπου αναγκάστηκε να στείλει την κόρη της σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο μη μπορώντας να πληρώσει «γκουβερνάντα» για τη φύλαξή της, ενα θεμα που εχει κατηγορηθει ουκ ολιγες φορες απο τα ΜΜΕ για δεκαετιες και που προσωπικα θεωρω οτι εχει υπερκαλυφθει, ενω άλλα, σημαντικοτερα θεματα, θα επρεπε να απασχολουν σημερα τους πολιτες. 


Τελος κατα τη γνωμη μου, αυτου του ειδους οι συνεντευξεις που γινονται τελευταια δειχνουν το μεγαλο προβλημα της μη αντικειμενικης ενημερωσης και της παραπληροφορησης απο τα ΜΜΕ, στην Ελλαδα, κατι που εχει συμβαλλει πολυ στο να μην ακουγεται καμμια αλλη φωνη παρα μονο οσες εξυπηρετουν το συστημα και τους υπηρετες του.


Ας ευχηθουμε λοιπον να δουμε και προς τον τομεα της ενημερωσης μεγαλες αλλαγες. Η παραπληροφορηση και η μη αντικειμενικη ενημερωση ας ...θαφτουν μαζι με τις κυβερνησεις που ωφελουνται απο τετοιες σκοπιμοτητες!




12 σχόλια:

  1. Eλβα,χάθηκα λιγο, αλλά σε παρακολουθώ!:D

    Ηταν μια ενδιαφέρουσα και ειλικρινής συνέντευξη, εφ όλης της υλης, όπως λες, που πολλοί θα εκτιμήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To πιο ωραίο είναι αυτό που είπε στον Χατζηνικολάου: "Εμείς δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές!"

    Με τέτοια πυροτεχνήματα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αντιφάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Νik

    Κι εγω ετσι ειδα τη συνεντευξη, αλλα αν δεν θελει κανεις να δει καποια πραγματα δεν υπαρχει περιπτωση να τα δει!

    Εχουμε πολλα τετοια παραδειγματα γυρω μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kimkar

    Αν ηρθες με σκοπο να τρολαρεις τοτε αδικος ο κοπος σου.

    Λαθος πορτα χτυπησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα καταλάβω Έλβα ότι θεωρείς τη διαφορετική από τη δική σου άποψη τρολιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουβαλώντας στην πλάτη μου πάνω από μισό αιώνα ζωής και έχοντας δει πολλές ανακολουθίες λόγων και πράξεων , εμπειρικά και μόνο θα πω ότι όλα και όλοι πρέπει να κρίνονται πρώτα από την πράξη και μετά από τα λόγια.
    ΥΓ Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την ειλικρίνεια της συνέντευξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kimkar

    Οχι αναγκαστικα, απλα προειδοποιω επειδη ετσι συνηθως ξεκινουν οι τρολιες!
    Να απαντησω τοτε οτι εγω δεν θεωρω πυροτεχνημα αυτο που ειπε η Αλεκα οτι ''Eμείς δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές!"

    Που την βλεπεις την ..αντίφαση, οπως λες,οταν αλλοι που λεγονται αριστεροι,
    λενε μεν ΟΧΙ στα μνημονια, αλλα ΝΑΙ στην ΕΕ, που στηριζει τα μνημονια! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ drashstowraiokstro

    Συμφωνω βεβαια με το σκεπτικο, αλλα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με τη συγκεκριμενη συνεντευξη της Αλεκας οταν οπως λες δεν αμφισβητεις την ειλικρινεια της στη περιπτωση αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι κομμουνιστές Έλβα είναι αριστεροί, ενώ όλοι οι αριστεροί δεν είναι κομμουνιστές. Γι' αυτό το χαρακτήρισα "πυροτέχνημα".

    Συμφωνώ ότι το "όχι στα μνημόνια, ναι στην ΕΕ" αποτελεί και αυτό αντίφαση. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που αρχίζει να φαίνεται ότι την "τύχη" μας θα την έχει και η Ισπανία, θα έρθουν τα πάνω κάτω στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρήκα την ευκαιρία από την δημοσίευση σου αυτής, να πω ότι και λόγο εκλογών πολλοί θα προσπαθήσουν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά για αυτό πρέπει ειδικά τώρα να τους κρίνουμε αυστηρά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kimkar

    Ναι, αλλα με τη λογικη αυτη μηπως θα πρεπει να περιμενουμε να εξαπλωθει η...φωτια σε ολα τα σπιτια μεχρι να καταλαβουμε οτι θα επρεπε να την ειχαμε..σβησει οσο πιο γρηγορα μπορουσαμε και δεν το καναμε;

    Το ΚΚΕ προειδοποιουσε για τη κατασταση
    αυτη εδω και χρονια,αλλα ποιος ακουγε;
    Τωρα βεβαια δυστυχως υποφερει η Ελλαδα, αλλα ας μη περιμενουμε να καταρρευσει και ολη η... ΕΕ για να καταλαβουμε ποιος ειχε ...δικιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ drashstowraiokastro

    ΟΚ. Τωρα εγινες αντιληπτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)