2.4.12

Η Πρωταπριλιά πέρασε [..αλλά δεν τους πήρε!]



Το καλυτερο πρωταπριλιάτικο αστειο, θα ηταν αυτο που ολοι οι...Μαυρομετωπιτες και οι φιλοι τους (...λογω της ημερας) εξαφανιζονται και δεν εμφανιζονται ποτε ξανα, ουτε στις …«καλένδες», ουτε σε καμμια αλλη περιπτωση, πια! 

Eπεσαν σε ...μαυρη τρυπα, τους μαζεψαν τα ..UFO, δε ξερω τι,  παντως γεγονος ειναι οτι δεν θελω να τους βλεπω και πολυ περισσοτερο να τους ακουω να συζητουν και παλι για...εκλογες!
Αν ειναι δυνατον! 

Καλα, τι ποτιζουν τον κοσμο στην Ελλαδα ωστε να ξεχνουν προσωπα και καταστασεις και μετα να πηγαινουν στις εκλογες και να τους ...ξαναψηφιζουν;

Γιατι τα λεω αυτα; Γιατι βαρεθηκα να διαβαζω για το τι κανει το ...Πασοκ, η ΝΔ και ποιοι θα ειναι οι βουλευτες των κομματων αυτων που τα ονοματα τους οπως και τα ονοματα των μελων τους και μονο μου προκαλουν ...ριγη χειροτερα κι απο αυτα που παθαινει κανεις οταν εχει..γριππη! Γιατι περι ..πολιτικης γριππης (και βαλε) προκειται!

Δεν θα επρεπε λογικα ο κοσμος να θελει να ψηφισει με...χερια και ποδια ενα κομμα που, αν μη τι αλλο, δεν ειχε, ουτε εχει καμμια αναμιξη σ αυτο τον εφιαλτη που η ΝΔ και το Πασοκ εβαλαν τη χωρα;

Ενας φιλος, απο Ελλαδα, μου ελεγε, οτι πηγε σε μια προσφατη ομιλια του ΚΚΕ, στην Αθηνα και στο τελος οταν ακολουθησαν ερωτησεις απο το κοινο, καποια απο τα ατομα που ηταν εκει, εκαναν ερωτηση σχετικα με το «τι θα κανει για μας το ΚΚΕ αν το ψηφισουμε» και απο τον τονο τους φανηκε οτι ειρωνευονταν και οτι δεν ρωτησαν για να πληροφορηθουν πραγματικα για τις θεσεις, αλλα για να προκαλεσουν τον ομιλητη..

Ο φιλος ειπε οτι δεν τους γνωριζε μεν, αλλα θα ορκιζοταν οτι η εμφανιση τους εδειχνε φτωχους ανθρωπους, που δεν χρειαζοταν να ''αναρρωτιουνται'', αφου δεν φαινοταν οτι εχουν να χασουν τιποτα ψηφιζοντας ...ΚΚΕ! 

Κατι τετοια με κανουν εξω φρενων, ειπε ο φιλος! ''Τι εχουν οι φτωχοι, οι μεροκαματιαρηδες ανθρωποι να χασουν; Τι φοβουνται'';

Ισως τελικα, ειπε, να ηταν λαθος οταν στην αρχη πιστευαμε ότι η κρίση θα έκανε πιο ριζοσπαστική την κοινωνία...
Ομως, πως να σωσεις καποιον που δεν ξερει το συμφερον του, αλλα αισθανεται τοση ανασφαλεια μπροστα στο ενδεχομενο να τα χασει ολα, ωστε φτανει στο αλλο ακρο και παυει να λειτουργει με τη λογικη, παρά στηριζεται στον φοβο; 
Τον φοβο της ανεργιας, τον φοβο οτι δεν θα εχει κανεις ουτε τα βασικα, τον φοβο του να χασει κανεις το σπιτι του, τον φοβο της εγληματικοτητας που αυξανεται συνεχως και τον φοβο οτι εχουμε χασει το εδαφος κατω απο τα ποδια μας...

Τις αλλες διαβασα ενα σχολιο που εγραψε ο φιλος @Υuri σε προσφατη αναρτηση μας και τυχαινει να ειναι σχετικο με τα πιο πανω:

''Η εργατική τάξη έχει μια συγκεκριμένη θέση κι από εκεί προκύπτει κι ο απελευθερωτικός της ρόλος -και καθήκον αν το θέλεις- για ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εργάτες που είναι για φτύσιμο, ούτε ότι η εργατική τάξη επιλέγει πάντα το δρόμο της απελευθέρωσης. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι πέρα από το "εργάτης" να κοιτάμε και το "τι εργάτης".

Ετσι συμπεραινει κανεις οτι καποιοι ΔΕΝ θελουν να..σωθουν, κι ας ειναι φτωχοι, εργατες, ας υποφερουν, ας τους (περι)εκοψαν τους μισθους και τις συνταξεις! 
Αν ηθελαν, θα ηταν πολυ ευκολο να δουν και να καταλαβουν απο μονοι τους με ποιο κομμα πρεπει να συμπορευθουν. 
Γιατι οπως λεει μια ξενη παροιμια: "Ακόμη και η τυφλη κοτα βρίσκει έναν σπόρο"! 

Τι κι αν περασε η ..πρωταπριλια, τι κι αν περασαν τοσοι μηνες που ο κοσμος ηδη υποφερει. 
Ενα μεγαλο μερος του κοσμου στην Ελλαδα ακομη και σημερα και μετα απ ολα αυτα που γινονται εις βαρος του, λειτουργει πελατειακα, ατομιστικα, χωρις περηφανεια και κυριως χωρις κανενα πολιτικο κριτηριο. 
Το σιγουρο ειναι οτι θα υποφερει ακομη περισσοτερο μεχρι να συνειδητοποιησει το ποιοι φταινε και το ποιοι ειναι με το μερος του.

Το ασχημο ειναι οτι..μαζι με τα ...ξερά καιγονται και τα χλωρά, που σημαινει ....«κράτα γερά μάνα και πατέρα» που ποτέ δεν ψηφισατε αυτους που μας εσπρωξαν στο γκρεμο!

Τουλαχιστον, για εσας, μπορω να ειμαι ακομα περηφανη!