14.4.12

ΟΧΙ (άλλο ενα) Πάσχα με..Μαύρο μέτωπο!



Φτασαμε λοιπον, οχι...αισίως, στο λεγομενο «Πασχα των Ελληνων», γιατι οπως εχουμε ξαναπει,  στο Βορρα ηδη καναμε Πασχα, (με ...χιονια, οπως και σημερα!) Παντως στην Ελλαδα του 2012, η εντυπωση μου ειναι οτι ο κοσμος δινει  μεγαλυτερη σημασια στις...γιορτες, οχι βεβαια απο...''ευλαβεια'' παντα, αλλα κυριως για να ξεφυγει απο τη καθημερινοτητα, ενω συχνα ''κανει πλακα'' με τη πολιτικη ζωη....

Βεβαια, το φετεινο Πασχα, στην Ελλαδα, εχει για καποιους, τη γευση της...«κάθαρσης» (εδω γελαμε!!), μεσω της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που το ΚΚΕ σωστα ειπε οτι ειναι μια ακομη «προσπάθεια αποπροσανατολισμού», οταν εκκρεμουν τοσα και τοσα αλλα ζητηματα και οταν ολοι ανεξαιρετως οι υπευθυνοι για τη σημερινη κατασταση και απο τα δυο κομματα θα επρεπε να ειχαν παραπεμφθει στη δικαιοσυνη, που, οπως λενε, ειναι συχνα ...τυφλη, ενω στην Ελλαδα τη λες και...θεοτυφλη, χωρις να σε ..στραβοκοιταει κανεις!

Οπως ηταν αναμενομενο τα ΜΜΕ μας προσφερουν αφθονες και ασχετες με τα προβληματα του κοσμου, ειδησεις, οπως «Θα τα κάνει λαμπόγυαλο ο Καραμανλής, αν δεν δώσουν εξηγήσεις από τη Συγγρού» (...ανατριχιασα, λεμε!!) ή για το  «Πόρισμα-φωτιά που καίει τον Τσοχατζόπουλο» οπως και την αλλη...''βαρυσημαντη ειδηση'' οτι  «το Αγιο Φως θα φτασει στην Αθηνα στις 6.30 το απογευμα»!! Τι λετε, αυτο ηταν το προβλημα μας....
Εξαιρετικα ''σημαντικες'' ειδησεις λοιπον που διχως αλλο αποτελουν....αξια αντικειμενα σχολιασμου (!) σε προεκλογικη περιοδο,  ενω επιμελως...θαβονται οι πραγματικα σημαντικες, οπως η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων μετά τις κάλπες, η  προταση του ΚΚΕ για τα μέτρα προστασίας των ανέργων, καθως και μια εγκύκλιος απο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη ως «έγκλημα» (!) που πρεπει να «διώκεται αυτεπαγγέλτως»!

Το πως βεβαια θα κανουν Πασχα οι ανεργοι, αστεγοι, απολυμενοι, ειτε ειναι στη Χαλυβουργικη, ειτε σε οποιοδηποτε αλλο κλαδο, ξεχαστε το, δεν ειναι..ειδησεις ολα αυτα, δεν..''πουλανε'' στον κοσμο των MME! 
Υπαρχουν βεβαια και εκεινοι οι ανθρωποι, που ηρθαν απο μακρια, αλλα το συστημα τους μεταχειριζεται ως...''καταραμενους'', που δεν...γιορταζουν ποτε (!) και  που η αστυνομια "προληπτικα" και παντα  "για το καλο τους", φροντιζει και τους...μαντρωνει σε στρατοπεδα..''φιλοξενιας'', ή τους κλεινει το δρομο με φρακτες στον Εβρο, για να μην κανουν καν τον κοπο να ερθουν σ´ ενα...''ευνομουμενο'' κρατος σαν το...δικο μας, που τελευταια ξεχασε τι θα πει ''πολιτισμος'', ''φιλοξενια'', ''αξιοπρεπεια'' και ''ανθρωπινη ζωη''!

Και αναρρωτιεται κανεις πως θελουν να πετυχουν αυτον τον...αποπροσανατολισμο που επιχειρουν μονο μεσω...παραπλανητικων ειδησεων; Δεν κανου, ομως, ουτε τη δουλεια της...''παραπλανσης'' σωστα, γιατι δεν χρειαζοταν, (οπως αρκετες φορες δηλωσαν τα αφεντικα τους), να ειχαν περικοψει σε τετοιο βαθμο μισθους και συνταξεις! Eτσι θα αφηναν τον κοσμο με την εντυπωση οτι εχει ακομα ...Δημοκρατια (!) και βεβαια δεν επρεπε να υπηρχε τοση ανεργια, γιατι δεν..''δικαιολογειται'' για ενα καθεστως που θελει να ειναι αρεστο για να συνεχισει το ...θεαρεστο εργο της...διασωσης μας! 
Τοσα και τοσα παραδειγματα υπηρχαν απο την ιστορια και την ...ανοδο του Γ´ Ραιχ, χαθηκε να τα ακολουθησουν και τυπικα;

Αν ηθελαν παλι ψηφο, απο τους ψηφοφορους τους, αναρρωτιεται κανεις γιατι πηραν ολα αυτα τα μετρα που πηραν, (τα οποια, οπως ακουμε, θα εφαρμόζονται και για 30 χρόνια!), ουτε επρεπε βεβαια να θιξουν τοσους επαγγελματικους κλαδους! 
Ομως, απ ο τι φαινεται, ειναι πολυ...αναποτελεσματικοι, γιατι απλα οι πολιτικοι αυτοι εχουν εδω και χρονια διαλεξει πλευρα, υπηρετωντας την ...υψηλοτερη κλιμακα, το κεφαλαιο και μονο! Ετσι καταφερνουν, βασει των υπηρεσιων, που  προσφερουν στο συστημα, να επανεκλεγονται και αυτοι (και τα παιδια τους!), ...αποκοιμιζοντας με διαφορα τεχνασματα, καθε φορα, τον λαο.

Για να δουμε, ομως, ποτε επιτελους κι αυτος ο λαος θα ωριμασει και θα τους τιμωρησει μια και καλη, εστω και στις καλπες, που οπως λενε πολλοι, δεν περιμενουν θεαματικα αποτελεσματα....

Αν σταματησουμε επιτελους σαν λαος να ανεχομαστε τα καθε ειδους εκλογικα τερτιπια και....αναχωματα, που εχουν κανει τη ζωη των περισσοτερων ενα...καθημερινο ''Γολγοθα'' διχως τελος, ισως να μπορουμε να μιλαμε για το τελευταιο Πασχα με ...Μαυρο μετωπο! 

Αλλιως, θα σηκωνουμε για πολλα χρονια το δικο μας...σταυρο ο καθενας!


5 σχόλια:

  1. Kαι επειδη ο κοσμος ειναι ''σε... διακοπες'' (!) θα ευχηθω εγω αυτο το Πασχα να ειναι πραγματι το τελευταιο με..Μαυρο Μετωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γολγοθάς των Παθών του Χρηστού θα φαντάζει σαν μια πεζοπορία στον Όλυμπο , μπροστά σε αυτόν που έχουν ετοιμάσει όλοι οι παγκόσμιοι και ντόπιοι σωτήρες , όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε αγέννητους (μελλοντικούς σκλάβους).
    Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να κάνει την δικοί του επΑΝΑΣΤΑΣΗ απέναντι στης αναστολές του, τους φόβους του και κάποιες φορές τα πρόσκαιρα ατομικά του συμφέροντα. Το μόνο που θα χάση είναι ο σταυρός που του χρέωσαν να κουβαλά σε όλοι του τη ζωή , που δεν του ανήκει. Και να τον κληροδοτήσει στους απογόνους του.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΑΑΑΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σαι καλα! Καλη Ανασταση σ εσας στο Νοτο και μακαρι να ειναι το τελευταιο Πασχα του δικομματισμου και των αναχωματων του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα να περάσετε! Τα χαιρετίσματα μας!
    Κ το επόμενο Πάσχα τα ίδια θα λέμε!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλοι Πειρατες!

    Πολλους χαιρετισμους και απο εμας!
    Καλο Πασχα και του χρονου ..ελευθεροι, να λεμε, γιατι με το ρυθμο που πανε αυτοι, δεν θα αφησουν τιποτα ορθιο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)