7.4.12

ΓΑΛΛΙΑ: IΚΕΑ, κατασκοπεία κατα των εργαζομένων!



Μετά τις κατηγορίες για κατασκοπεία εις βάρος των εργαζομένων, γραφει η DN, η Ikea στη Γαλλία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι oι δραστηριότητες που σημειώθηκαν εκει έρχονται σε αντίθεση με τη δεοντολογία της εταιρίας. Η εταιρεία, επίσης, υποσχέθηκε να θέσει τέρμα σε αυτό.
 
Τον Φεβρουάριο, ηρθαν στοιχεία στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που ελεγαν ότι η Ikea πληρωνε ωστε να πληροφορειται στοιχεια μεσα απο τα αρχεία της αστυνομίας για τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, καθώς και στοιχεια για ένα πελάτη που ήταν σε διαμάχη με την εταιρεία. Η Γαλλική αστυνομία κάνει έρευνες στα Γαλλικα κεντρικα γραφείων της Ikea.

Η εταιρεία, που τον περασμένο μήνα ξεκίνησε μια ανεξάρτητη ερευνα, είπε σε μια δήλωση της ότι η ερευνα "καθορισε ότι η διαδικασία που έλαβε χώρα δεν συνάδει με εταιρικές αξίες και την δεοντολογια που εχει".  



(Σημ. Αληθεια, ποσο ...ομορφα ακουγονται ολα αυτα, οταν ξερει κανεις το ...οχι και τοσο ενδοξο παρελθον του ιδρυτη της εταιρειας, oπως και τις φοροδιαφυγες που εχουν γινει απο την ΙΚΕΑ!)

7 σχόλια:

  1. Παντα ελεγα οτι οι τακτικες του ΙΚΕΑ ειναι απολυταρχικες! Εχω φιλους που δουλευουν εκει και μου εχουν πει την κατασταση που επικρατει επομενως φιλη Ελβα γνωριζω περι τινος προκειται.

    Σου ευχομαι καλο Πασχα κοντα στους δικους σου, μια και φετος προηγειστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι, θα πέσαν απ΄τα ... σύννεφα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη marilia

    Εχουν γνωση οι φυλακες, μην ανησυχεις! Οι τακτικες της εταιρειας δεν ειναι και οι καλυτερες οσον αφορα τους εργαζομενους, ειδικα σε αλλες χωρες, μακρια απο τη ..μαμα Σουηδια, οπου υπαρχει λιγο καλυτερος ελεγχος απο τα σωματεια!

    Σ ευχαριστω και ανταποδιδω τις ευχες εστω και αν ειναι για μια..εβδομαδα αργοτερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Μονο οσοι δεν τους υποψιαζοντουσαν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral architect

    Πολυ φασαρια και κοπος! :)

    Τι κρυβεται πισω απο την εταιρεια,δε χρειαζεται να ειναι ...μαγος, κανεις, για να το καταλαβει. Σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)