9.5.12

''Εγέρθητι!'' Στον επόμενο τόνο η (χ)ώρα θα ειναι..πολύ αργά!



Τι παθαινει κανεις οταν ο...server (διακομιστης) της ιστοσελίδας, εντελως ...τυχαια, βρίσκεται στην Αμερική!

Περιπλεκονται λιγο τα πραγματα, ειναι η αληθεια...Που να τρεχει κανεις τωρα και να ψαχνει εκει για να υποβαλλει μηνυσεις; Πρωτα πρεπει να αρθεί η ανωνυμία με εισαγγελική εντολη και στη συνέχεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, χωρίς να σημαινει οτι θα υπαρχει και αποτέλεσμα! 
Τρεχα γυρευε, δηλαδη...
Καλυτερα δεν ειναι να....σταματήσουμε να γράφουμε αρθρα κατα της Χρυσης Αυγης;

Αυτη, μεσες-ακρες, ηταν η συμβουλη που εδωσε η Αστυνομία, στη δημοσιογραφo Ξένια Κουναλάκη που, οπως διαβαζα, δεχεται τωρα απειλες απο την ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης, επειδη η δημοσιογραφος, στις 12 Απριλίου, ειχε γραψει ενα  αρθρο με τιτλο «Να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες», ζητωντας από τα ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν τις θέσεις της ΧΑ, και να ενημερώσουν τους πολίτες για τη φιλοναζιστική ιδεολογία του κόμματος.

Τα  «ΝΕΑ» εγραψαν οτι η απάντηση των Χρυσαυγιτών στο άρθρο της Ξενιας Κουναλάκη ήρθε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΧΑ, όπου ένας συντάκτης με αρχικά Θ.Π. απειλεί στα ίσια την δημοσιογράφο και την οικογένεια της, γράφοντας τα εξης:

«Εμείς μάθαμε να περιμένουμε επί 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ», και συνεχίζει με την απειλή του στα γερμανικά: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!» το οποίο σημαίνει «Με τον καιρό θα ́ρθει ο φόνος».  
 
 Με αλλα λογια η φράση αυτή σημαίνει «πρόσεχε τα νώτα σου».

Ετσι ερχεται να σκεφτει κανεις οτι τουλαχιστον...φτυσιμο, (για να μη πουμε τιποτα χειροτερο), αξιζει...σε οσους ψηφισαν ΧΑ και νομιζαν οτι ετσι ..τιμωρουσαν, ισως, τη....ΝΔ και το Πασοκ! Τον Ελληνικο λαο τιμωρησαν ολοι αυτοι, που εκτος των αλλων προβληματων, θα εχει να κανει και με …αρρωστες νοοτροπιες που θα επρεπε να μεινουν θαμενες εκει που ξεκινησαν, αντι να σηκωνουν και παλι κεφαλι επιβαρυνοντας την ηδη αβασταχτη καθημερινοτητα πολλων!

To ποσο...ηλιθια ηταν αυτη η επιλογη τους, το ειδαμε πολυ καλα ΗΔΗ απο τη πρωτη μερα, με τα ...στρατιωτικά παραγγέλματα το βράδυ των εκλογών που τα...«λεβεντοπαιδα» της ΧΑ ηθελαν να...διδαξουν, μεσω ενος αρρωστημενου «σεβασμου», οπως αυτοι τον εννοουν, σε οσους δημοσιογράφους πηγαν στη συνέντευξη τύπου του....ηγετη Μιχαλολιάκου, οπου ακουστηκαν τα..γνωστα προσταγματα «εγέρθητι» κλπ, που αν οχι τιποτα αλλο, δειχνουν με τι ατομα εχουμε να κανουμε!

Βεβαια δεν πιστευω οτι αυτοι που τους ψηφιζαν δεν γνωριζαν την...αρρωστη ιδεολογια τους! Αλλα συνηθως ετσι γινεται οταν αφηνει κανεις, (οπως εχουμε ξαναπει), τα μυαλα...εξω απο τα εκλογικα τμηματα, μια ...προσφιλης τακτικη πολλων συμπατριωτων μας και οχι μονο!...
Τοσα χρονια ψηφιζαν εναλλαξ Δεξια και Πασοκ, τωρα που τους απογοητευσαν και τους εκοψαν μισθους και συνταξεις, τωρα που τα καναλια παρουσιαζουν τον...«μπαμπουλα» της μεταναστευσης, ως μια απο τις χειροτερες μαστιγες της χωρας, χωρις να θιγουν καθολου το συστημα που δημιουργει ολες αυτες τις εστιες, καποιοι πηγαν στους...Ναζί για να ...παραπονεθουν! Μπραβο τους λοιπον που εβαλαν τον...λυκο να φυλαει τα προβατα!

Εκει που ισως διαφωνει κανεις ειναι αν πρεπει να τους δινουν το βημα, οπου απλα εκτιθενται με οσα λενε και κανουν και αυτο φυσικα εχει αρνητικο αντικτυπο για την εικονα τους, ή να τους αποκλεισει εντελως, γιατι ποιος εχει την-αρρωστημενη οντως-διαθεση να τους ακουει;

Για μενα, παντως, δεν επρεπε να ενδιαφερθει κανεις δημοσιογραφος να ακουσει τι εχει να πει η ΧΑ! Τι περιμεναμε να ελεγαν τετοιοι ..υπανθρωποι; Κατι τετοιοι συνηθως δεν λενε πολλα, επειδη προτιμουν να...αποτυπωνουν καλυτερα τα λογια τους με βια (!)  στα σωματα οσων ταλαιπωρων βρεθουν στο δρομο τους, οποτε τετοιου ειδους συνεντευξεις κατα τη γνωμη μου ειναι εντελως περιττες!

Βεβαια υπηρξαν αμεσες αντιδρασεις και απο Ελλαδα και απο το εξωτερικο, γιατι η επιθετικοτητα στην ελευθερια τυπου σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι ενα πολυ σοβαρο ζητημα. Ηδη η Λιανα Kανελλη ζητησε τη παρεμβαση της ΕΣΗΕΑ, που χθες εξέδωσε ανακοινωση καταδικαζοντας τη συμπεριφορα της ΧΑ προς τους δημοσιογράφους, ενω η δημοσιογραφος Νάντια Αλεξίου, (Real Fm) που ηταν εκει, αρνήθηκε να σηκωθεί όρθια και αποχώρησε εξηγωντας  τους λογους.

Τελος με το ολο σκηνικο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, την εκδηλη απογοητευση του κοσμου για τη σημερινη αθλια κατασταση, προεκλογικα και μετεκλογικα, ολα δειχνουν οτι θα οδηγηθουμε σε νεες εκλογες, που ισως φερουν χειροτερα αποτελεσματα, καλο θα ειναι να σκεφτει κανεις τον υπουλο ρολο της ΧΑ και ειδικα τα λογια του αρχηγου τους, σε συνεντευξη του στο  Associated Press, που αρνειται, (οπως πολλά άλλα ακροδεξια κομματα στην Ευρωπη!) την ταμπελα νεοναζι προτιμωντας την...εθνικιστικη ταυτοτητα και επιδεικτικα λεει οτι: 

«Οι καλοί Ελληνες πολίτες δεν πρέπει να με φοβούνται. Αν είναι προδότες, δεν ξέρω»...







6 σχόλια:

  1. ένα ανεκδοτάκι που κυκλοφορεί από προχθές:
    Πήρα ξυπνητήρι χρυσή αυγή,
    στο τρίτο "εγέρθητι" με πετάει έξω από το δωμάτιο!

    Αν και μόνο για γέλια δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤRASH

    Μια χαρα ειναι το ανεκδοτακι,αλλα δυστυχως οι καταστασεις αυτες, οπως λες κι εσυ, μόνο για γέλια δεν είναι! Αυτο που αναρρωτιεται κανεις ειναι ποια μπορει να ειναι η πιο αποτελεσματικη αντιμετωπιση τους, δεδομενου οτι τα Ελληνικα ΜΜΕ, οπως και αρκετα ξενα, ασχοληθηκαν πολυ με αυτους και αυτη η προβολη τους βοηθησε. Εδω παντως δεν τους δινουν αναλογη σημασια παρα μονο οταν χρειαστει λογω εκπροσωπησης τους σε πολιτικα πανελς αλλα οχι πολυ συχνα. Τα Ελληνικα ΜΜΕ τους προβαλλουν παρα πολυ, αν θελεις τη γνωμη μου, και ειναι μεγαλο λαθος, αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι απλο..''λαθος'', ή καποιες εσκεμμενες πραξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το ανέκδοτο!
    Πράγματι, τα ΜΜΕ γιγάντωσαν αυτή τη συμμορία. Και τώρα κάνουν τις πάπιες. Μόνο που οι συμμορίτες στράφηκαν εναντίον τους. Δυστυχώς, μόνο εναντίον των δημοσιογράφων με το μπλοκάκι. Όχι των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λωτοφαγε,

    Θα ρθει και η σειρα τους, αλλα το θεμα ειναι μεχρι να στραφουν εναντιον αυτων θα εχουν ηδη αφανισει πολλους αλλους, οποτε δεν εχει αξια! Καλα ειναι να εξαφανιστουν αυτοι, ως κομμα, πριν κανουν αλλο κακο, αλλα οι εμπειριες και απο αλλες χωρες λενε οτι δεν ειναι ευκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Δημοκρατία επιβιώνει (κουτσά-στραβά) για την ώρα παντού, γιατί αφήνει όλα τα μπουμπούκια να ανθήσουν.

    Θα ήμουν ευτυχής αν άκουγα και μια αυτοκριτική, από τους αντιφασίστες για το αυγό του φιδιού, που τώρα βλέπουν.
    Χωρίς λάθη των αντιφασιστών σε εποχές παχιών αγελάδων το αυγό δεν θα έχει καμία τύχη.
    Ενας φασίστας, άλλος μικρός άλλος λίγο μεγαλύτερος, είναι πανταχού παρών στο πολιτικό σκηνικό μας.
    Το μεθυσμένο καράβι έχει πάρει τον δρόμο του.

    Ανατρίχιασα με τα στρατιωτικά παραγγέλματα των φασιστών.

    Τώρα είναι η ώρα που θα πληρώσουμε την πολιτική μας αφασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. habilis

    Δεν ηταν και ολοι σε πολιτικη..αφασια οπως λες. Καποιοι διαδηλωναν και διαδηλωνουν, προειδοποιωντας τι γινεται οταν αφηνει κανεις το αυγο του φιδιου να εκκολαφθει σε ολη την Ευρωπη. Ποιος τους ακουγε ομως,εκει ειναι το θεμα και κυριως πως γινεται να ψηφιζουν ΧΑ σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που τοσο υπεφερε απο τον ναζισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)