28.5.12

Αυτό το ..χιλιομπαλωμένο σκηνικό, ποιός θα το πάρει;



«Εσυ πως εξηγεις οτι οι Ελληνες ειναι ετοιμοι να ξαναψηφισουν ....δεξιες κυβερνησεις και παλι, μετα απο τις τελευταιες δημοσκοπησεις που διαβασα», με ρωτουσε ενας Ισπανος γνωστος μου, που αν και ξενος ενημερωνεται και κοιταζει με συμπαθεια τις εξελιξεις στην Ελλαδα, οντας στο πλευρο εκεινων που θιχτηκαν περισσοτερο.

«Σαν εργαζομενος, δεν μπορω παρα να ειμαι με oσους εργαζομενους, ειτε στην Ισπανια, ειτε στην Ελλαδα, βλεπουν να χανονται συνεχως χρηματα και παροχες, ενω δεν εννοουμε να καταλαβουμε ακομα τη δυναμη που εχουμε στα χερια μας. Οι Ελληνες, ειδικα, ειναι κατι σαν παραδειγμα για πολλους λαους, ελεγε, επειδη εκει εφαρμοστηκαν πρωτα τα μνημονια σε Ευρωπαικο επιπεδο».


«Ελπιζω τελικα να επικρατησει η λογικη και οχι ο φοβος στις εκλογες σας, ελεγε ο Ισπανος φιλος και να χρησιμοποιησετε τη δυναμη σας, ως εργαζομενοι, αντι να την παραδωσετε σε δοκιμασμενους πολιτικους που, σαν τους δικους μας, δεν δισταζουν να ξεπουλουν τη χωρα καθε μερα ολο και περισσοτερο. Η Ισπανια δεν ανηκει, πια, σ εμας», ειπε με πικρια ο φιλος και κατι αναλογο αισθανομαι κι εγω.

Φαινεται οτι δεν τολμαμε, του ειπα..Νιωθουμε ισως μεγαλυτερη αναγκη για υποταγη, απ οτι για ξεσηκωμο, φροντιζουμε να επιβεβαιωνουμε τις...προσδοκιες των εταιρων, κι ας εκνευριζομαστε με τις καθε φορα αυταρχικες και παρεμβατικες δηλωσεις απο το ΔΝΤ, την EE και αλλους ..."ευαγεις" οργανισμους, που θελουν παση θυσια να μας κρατησουν σε καθεστως δουλείας με εξευτελιστικους μισθους, ανεξαρτητα απο νομισμα.

Παλιο σκηνικο, σαν αυτο που θελουν να μας ξαναφερουν!

Κριμα τους τονους μελανης, τα οσα γραφηκαν και τις τοσες διαδηλωσεις, που εγιναν ολο αυτον τον καιρο, αφου οι Ελληνες, αν πιστεψουμε, βεβαια, τις πιο προσφατες δημοσκοπησεις «δειχνουν» να ...καλοσωριζουν και παλι το ξεφτισμενο (βλ. και ξεφτιλισμενο!), ομως ..γνωριμο σε ολους, σκηνικο της ΝΔ, με οσες...ραβε-ξηλωνε συμμετοχες εγιναν σ αυτο και δεν ηταν και λιγες. 

Το τι..κωλοτουμπες και τι συμμαχιες, με τον...διαβολο, εχουν κανει σ αυτη τη παραταξη, προκειμενου να παρουν ψηφους, δε χρειαζεται να το πω εγω, τα ξερετε καλυτερα, οντας πιο κοντα στα πραγματα.

Το..χιλιομπαλωμενο, ομως, αυτο σχημα ειναι το μονο φαινεται που αναγνωριζουν οι..υποταγμενοι ανθρωποι, οσοι δηλαδη φοβουνται να κανουν ενα γενναιο βημα, αλλα σαν τον..πελαργο του Αγγελοπουλου, το βημα τους εχει μεινει «μετέωρο», αναποφασιστο, εξαρτημενο απο μικροσυμφεροντα, ανικανο να δει την μεγαλη εικονα καταστροφης της χωρας, των ανθρωπων που μενουν εκει και κυριως της νεολαιας που το μελλον της, ειναι χαμενο, πια, χαρις στις επιλογες των μεγαλυτερων, που θα φυγουν καποια στιγμη, αλλα εξ αιτιας της στενομυαλιας και του συντηρητισμου τους, θα εχουν αφησει πισω τους μια χωρα...συντριμμια, για τις επομενες γενιες!

Απ οσους ζουν, τωρα, εκει, μια μεριδα παραμενουν για να εκμεταλλευτουν τη χωρα ακομη περισσοτερο, ζητωντας μαλιστα ξεδιαντροπα και τη ψηφο σας και αλλοι που πραγματικα πονουν το τοπο, για να τη δουν μια μερα επιτελους να στεκεται στα ποδια της, χωρις γυψους, μνημονια, εξευτελισμο. 
Υγιη, απαλλαγμενη απο τις ..αρρωστειες που τα μεγαλα συμφεροντα θελουν να διαιωνιζονται μεχρι να ...υποκυψει ο ασθενης και να του παρουν ο τι εχει και δεν εχει...

Το τελευταιο διαστημα ειναι σαν να βλεπω να παιζεται ξανα και ξανα η ιδια σοκαριστικη σκηνη, του ...θανατου της Μαντάμ Ορντάνς απο τη πασιγνωστη, πια ταινία, Zorba the Greek, του Κακογιάννη.



Αυτο το σκηνικο βλεπω ολο και περισσοτερο στο μυαλο μου, οταν μου μιλουν, τελευταια, για την Ελλαδα και οταν φιλοι στελνουν γκαλοπς και αρθρα, οντας φανερα ανησυχοι, για το τι θα ψηφισει ξανα ο μεσος Ελληνας, αυτος που θα πρεπει καποτε να σηκωσει το αναστημα του και να πει ...μεχρι εδω και μη παρεκει

Να δω το τελος του δικομματισμου στην Ελλαδα και τι στο κοσμο, γραφουν μερικοι και εχουν δικιο, γιατι τι αλλο εχει να χασει κανεις, εκτος απο μια...μιζερη επιβιωση, το μονο που πραγματικα ''διασφαλιζει'' σημερα ο δικομματισμος!




6 σχόλια:

  1. O δικομματισμός προς ώρας, μας τελείωσε. καλωσορίστε τον "διπολισμό" σε νέα φανταχτερή συσκευσία με διπλάσιο αμονιαζόλ και πιο δραστικά αποτελέσματα.
    Μετά από 3 χρόνια σκληρών ταξικών αγώνων και 2 μνημόνια, η ελληνική κοινωνία στρέφεται ολοταχώς στα ...δεξιά, και προβλέψεις για το (αυτοκαταστροφικό) μέλλον της είναι αρκετά δυσίοιονες, όσο και ασφαλείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείς ότι εμείς θα πάρουμε το 1000μπαλωμενο σκηνικό;
    Μπα βάλαμε μυαλό και δεν ψηφίζουμε τέτοιες κυβερνησεις πια Ελβα, δεν τα έμαθες;
    Φυσάει άλλος αέρας και μάλιστα κοπανιστός εδω στον Νότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH

    Α, ετσι το λετε τωρα; :)
    Ok, αν και οι οροι δεν εχουν και τοση σημασια, οσο η ουσια που ειναι ιδια, ...κοροïδία και παλι κοροïδία!
    Ξερεις κατι νομιζω μια αναρτηση περι..μαζοχισμου θα ηταν πολυ πιο επικαιρη τωρα παρα ποτε! Κριμα γιατι η αυτοκαταστροφικη Ελληνικη κοινωνια παιρνει ετσι στο λαιμο της πολλους αλλους που δεν εχουν τις ιδιες τασεις με οσους αποφασισαν και παλι να ψηφισουν..δεξια!
    Τα επομενα μνημονια χτυπανε ..ΗΔΗ τη πορτα! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nik

    :)

    To ξερω, απο ..κοπανιστο αερα, η χωρα εχει περισσευμα, τοσο που θα μπορουσε να τον εξαγει ανετα και στο εξωτερικο!

    Οχι οτι εδω δεν εχουμε,...αλλα οσο να ναι αλλιως ειναι οταν ειναι εισαγομενος! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ερώτημα είναι :
    - Μπορούν μια χούφτα άνθρωποι (συγκεκριμένα Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος) να κοροϊδεύουν ανενόχλητοι κοντά στα δέκα εκατομμύρια ;

    Η απάντηση :
    - Ναι, μπορούν !

    Δυστυχώς ;
    Όχι ! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Αφού και όλοι μας σχεδόν, δεν λέμε να αφήσουμε στην άκρη μικροπροβλήματα, προσωπικές μας θέσεις κλπ. για το κοινό καλό !

    Αφού δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. faro

    Aπ ο τι φαινεται μπορουν να κοροιδευουν τον λαο ανενοχλητοι εφ οσον μια μεγαλη μεριδα τους ανεχτηκε και σκεφτεται ακομα και να τους ψηφισει παρα τα οσα εχουν γινει και τα οσα εχουν υπογραψει ερημην του! Το κοινο καλο το σκεφτονται λιγοι και δεν εχουν μεγαλη επιρροη δυστυχως. Οι περισσοτεροι θετουν το προσωπικο συμφερον πανω απ ολα, γι αυτο παμε με βαρκα την...ελπιδα και οχι βαση της λογικης που λεει οτι οταν καποιοι σε εχουν ξεγελασει τοσες φορες, να περιμενεις οτι το ιδιο θα συμβει και τις επομενες! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)