30.5.12

Ψ η φ α λίζοντας στο...σκοτάδι!



Kαπου διαβασα, τις αλλες, ενα γνωμικο του Carl Jung, που νομιζω οτι ταιριαζει απολυτα στο σημερινο πολιτικο μας σκηνικο: "Πεφωτισμένος, δεν γίνεται κάποιος όταν φαντάζεται το φως, αλλά όταν συνειδητοποιεί το σκοτάδι!".

Διαβαζοντας λοιπον για τα δυο κομματα που μας ..εριξαν στο σκοταδι και που συμφωνα με δημοσκοπησεις- ακομα- εμφανιζονται ως..επικρατεστερα, (!!) βλεπει κανεις να φιγουραρουν δυο προσωπα, Σαμαρας και Bενιζελος, μαζι  μ´ ενα τριτο προσωπο, τον Τσιπρα, που βεβαια δεν εχει μεριδιο ευθυνης για την μεχρι τωρα κατασταση!

Την…Αλεκα, παντως και το ΚΚΕ, εχουν φροντισει απο καιρο να..αποκλεισουν τα εγκριτα ΜΜΕ, της χωρας, ή τους "παρουσιαζουν" συμφωνα με τη ''γραμμη'' του καθε καναλαρχη, οποτε ο μεσος Ελληνας ακολουθωντας τον..συρμο, συστηματικα αποφευγει το κομμα αυτο, κι ας εχει μεινει..ανεργος,αφραγκος και σε πολλες περιπτωσεις και..αστεγος! (Τα καναλια και τα ...ματια μας, προπαντων, γιατι τι θα κανουμε, χωρις...αντικειμενικη ενημερωση στην Ελλαδα!!)

Επιμενω, ομως, στο να μιλαω για...προσωπα, γιατι βεβαια οταν ζει κανεις σε μια χωρα, οπως η Ελλαδα, που τα εχει….ολα (και συμφερει για..εκμεταλλευση!!), τι να τις κανουμε τις προτασεις του ...ΚΚΕ για να βγουμε απο τη κριση; 
Ποιος θελει τα ονειρα για ενα καλυτερο αυριο, οταν μπορει εδω και σημερα να παραμυθιαζεται ακομα; (!!) Ολα βαινουν τοσο...καλως, απ ο τι φαινεται, που μαλλον γιναμε...Σκανδιναβια του Νοτου,...ακομη πιο γρηγορα κι απο τις προεκλογικες ''μπουρδες'' που ακουμε τελευταια!! 

Ετσι μονο εξηγειται η προθεση ψηφου πολλων, αν πιστεψουμε, βεβαια, τις δημοσκοπησεις!

Κατ αρχην το οτι υπαρχουν Ελληνες ψηφοφοροι στα 2012 που σκεφτονται και παλι να ψηφισουν....γνωστους και μη εξαιρετέους πολιτικους, οπως ...Βενιζελους και Σαμαραδες, που για πολλους Ελληνες ειναι ηδη τελειωμενοι ως πολιτικοι, ειναι απο μονο του ενδεικτικο της....τρικυμιας εν κρανιω, που βρισκεται ενα μεγαλο ποσοστο πολιτων στη χωρα, δικαιολογια που καλλιστα θα εξηγουσε και το ''καταπληκτικο'' ...7% της Χ.Α στη Βουλη! 
Οι συγκεκριμενοι ηγετες, σε οποιαδηποτε αλλη χωρα, θα ειχαν απο μονοι τους, (ή εστω και μετα απο εσωκομματικες πιεσεις), ηδη αποχωρησει! 
Δεν συνεβει, ομως, ουτε το ενα, ουτε το αλλο, ισως γιατι, οπως συχνα ακουμε, ''εδω ειμαστε...Βαλκανια'', με ο τι κι αν αυτο, πια, σημαινει!

Ετσι, βλεπει κανεις το..αξιοπεριεγο αυτο φαινομενο κομματων, που δεν εχουν προγραμμα (και γι αυτο λογο υποστασης!) να κατηγορουν ξεδιαντροπα το μονο κομμα που ...εχει! 
Βεβαια για να συνειδητοποιησει κανεις οτι υπαρχoυν και κομματα με προγραμματα και προτασεις, θελει καθαρο μυαλο, χρονο και ορεξη και αυτα, οσο να ναι, μας ...τελειωσαν ως λαος, λογω της..μιζεριας, της αδειας τσεπης και του καθημερινου τρεξιματος προς επιβιωση και μονο, ''προσοντα'', που μας...εξασφαλισαν εδω και μηνες οι δυο εκ των τριων..."επικρατεστερων" υποψηφιων, παντα συμφωνα με τις δημοσκοπησεις!

Για δε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που...προθυμα κατευόδωσαν τη χωρα στον εργασιακο μεσαιωνα και δεν δειχνουν να ενοχλουνται  απο την καθ´ολα υποδουλωση της χωρας στις αγορες, τις τραπεζες και το ξενο κεφαλαιο, τι προγραμμα μπορει να εχουν απο δω και στο εξης; 
Τι επιτελους να υποσχεθουν αυτοι που μας εστειλαν στη κρεμαλα; Λιγοτερο...οσφυοκαμπτικη πολιτικη και λιγοτερες ...παραχωρησεις στο κεφαλαιο στο μελλον, απ αυτες που ηδη εκαναν, κανουν και ολοι ξερουμε οτι θα συνεχιζουν να κανουν; Η λογικη της υποδουλωσης που πρεσβευουν, μονο ...νεα μνημονια μπορει να φερει!

Το προγραμμα των δυο αυτων κομματων θα μπορουσε τωρα και λογω κρισης να τυπωθει σε ...κοινες φωτοτυπιες, με διαφορετικο ισως (;)...χρωματακι στα εξωφυλλα, για παραπλανηση οσων εχουν την πολυ..κακη συνηθεια να μη διαβαζουν, να μη βλεπουν, αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ να διαθετουν ενα..εκλογικο βιβλιαριο και να το χρησιμοποιουν, τιμωρωντας ετσι καθε 4 χρονια, (ή και πιο συχνα), τους ...υπολοιπους Ελληνες, φερνοντας στην εξουσια τα ιδια...επιβαρυμενα ονοματα ξανα και ξανα, οπως και τους γονους τους, γιατι εκτος απο τη ..βασιλεια και η πολιτικη, στην Ελλαδα,...σόι πάει !

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τωρα, αν και οπως ειπαμε, δεν εχει μεριδιο ευθυνης για τη καταρρευση της χωρας, οπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ειναι ομως αφερεγγυος, γιατι άλλα ειχε πει προεκλογικα περι καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονιου, και άλλα λεει τωρα οταν μιλαει για πολιτική καταγγελία του μνημονίου, όχι όμως της δανειακής σύμβασης, ζητωντας ετσι διαπραγμάτευση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μέτρων!

Το τι θα γινει, ομως, σε περίπτωση που οι εταιροι δεν δεχθούν διαπραγμάτευση για τις περικοπές και τα μέτρα, πραγμα που ηδη φαινεται απο δηλωσεις τους, αυτο δεν διευκρινιζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλεον και ο ΣΥΡΙΖΑ, οπως και τα αλλα δυο κομματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οπως διαβαζουμε, «εξαντλούνται στην πόλωση και την αρνητική προβολή των θέσεων του αντιπάλου, αλλά δεν έχουν καταθέσει τις στρατηγικές που θα έδιναν συγκροτημένη απάντηση στην ελληνική κρίση». 

Εν τω μεταξυ ολοι μαζι συμφωνούν στο να παραμεινει η χώρα στο ευρώ, να παταχθει η φοροδιαφυγή, ενα πραγματι ωραιο...συνθηματακι που μεγαλωσαμε γενιες και γενιες στην Ελλαδα  μ αυτο και ακομη να δουμε να φορολογειται το μεγαλο κεφαλαιο, ενω ο μεσος  παππους και η γιαγια που περασαν τοσα και προσφεραν τοσα στη χωρα, περνανε τη ζωη τους με ...ψωμοτυρι χαρις στους συνεχεις φορους και τις μειωσεις συνταξεων (αφηστε που ..''ζουνε και πολυ'' !)

Ακουμε επισης οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλουν και για δηθεν ενίσχυση της απασχόλησης και τόνωση της ρευστότητας και της ανάπτυξης!  
Πότε, βρε παιδια και γιατι δεν το ειδαμε μεχρι τωρα; Τι περιμενουν; Να εχουν πεθανει ολοι οι ...ανεργοι, οι ..αστεγοι και οι απελπισμενοι οικογενειαρχες που καθε μερα βαζουν τελος στη ζωη τους; Τοσα χρονια τι εκαναν αυτες οι κυβερνησεις; 

Τελος να πουμε, οτι ολα αυτα τα εχουμε ακουσει πολλες φορες και οποιος διαθετει κοινο νου δεν μπορει να τους πιστευει πια! Νισαφι! 
Ποσες φορες και ποσα ακομη χρονια θα κοροιδευουν κοσμο με τις χιλιοειπωμενες προεκλογικες υποσχεσεις τους; 

Ολοι αυτοι στηριζονται στο οτι ο μεσος Ελληνας, δυστυχως, ουτε ενημερωνεται οπως πρεπει, ουτε ταξιδευει για να δει πως ειναι αλλου τα πραγματα στην πολιτικη σκηνη, οποτε ειναι επισης ασφαλες να πει κανεις οτι ουτε τα..εκλογικα προγραμματα, (οσων εχουν βεβαια!), διαβαζονται καλα καλα, αφου εδω και χρονια ο Ελληνας ξερει οτι τον ''δουλευουν'' συστηματικα οι ηγεσιες της χωρας και τον χρεωνουν απο πανω, ξεδιαντροπα, για οσα αυτοι εχουν κλεψει! Του εχουν, δε, πει και το σλογκαν ...καφενειου οτι ''ολοι ιδιοι ειναι'' και μ αυτο το πλευρο συνεχιζει να...κοιμαται!

Το θεμα ειναι να καταλαβει καμμια φορα ο ...μεσος Ελληνας ποιοι δεν τον δουλευουν, ποιοι δεν του υποσχονται ανεφικτα πραγματα, αλλα πορευονται με τιμιοτητα και ρεαλιστικες λυσεις, ωστε να τους εμπιστευτει, πριν να ειναι πολυ αργα για τη χωρα!

4 σχόλια:

  1. Πέστα βρε Ελβα! Εγω πάντως δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη σε κανένα από τους τρείς επικρατέστερους κυρίους που αναφέρθηκες.
    Θα ψηφίσω κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά και θα σου κάνω τη χαρη. Δεν πάει άλλο,εγώ έτσι το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη marilia

    ;)

    Nα σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Elva, σου λέω ότι με πολύ πόνο και πληγή στην ψυχή σε κάθε πορεία έβλεπα απέναντί μου τα παιδιά της ΚΝΕ να αποκλείουν με αλυσίδες, ποιούς εμάς;
    ήμουν στην ΚΝΕ και σέβομαι απόλυτα τον κόσμο του ΚΚΕ.Απόλυτα πίστεψέ με.
    Αλλά επίσης Elva δεν μπορώ να εκχωρήσω για το αύριο αυτό που πρέπει να παλέψω σήμερα.
    Με πολύ φιλικούς χαιρετισμούς από την Ελλάδα από κάποια που δύο μήνες μετά το μνημόνιο συντάχθηκε με το Συριζα
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη ippoliti

    Τοτε εφ οσον γνωριζεις τα πραγματα, οπως λες, θα ξερεις καλα οτι οι αλυσιδες που λες σε διαδηλωσεις δεν ηταν για να κρατησουν τον κοσμο μακρια, αλλα για να περιφρουρησουν και να ασφαλισουν τα μελη, παιδια και γενικα τους δικους τους ανθρωπους, εναντια σε εξωτερικες επιθεσεις απο προβοκατορες!

    Αν ελεγες οτι ηθελες να μπεις στην ομαδα του, ειμαι σιγουρη οτι δεν θα σε εδιωχναν, αλλα το κανουν για δικη τους προστασια και μονο. Αυτο το ξερω πολυ καλα γιατι εχω βρεθει πολλες φορες σε τετοιες διαδηλωσεις και μου ειναι γνωστη η τακτικη.

    Εχεις ολο το δικαιωμα να μην μπορεις να περιμενεις, οπως λες, αλλα πιστευω οτι σε λιγο καιρο κοσμος θα καταλαβει,(αν δεν εχει ΗΔΗ καταλαβει με τα πισωγυρισματα για το μνημονιο, τις συνεργασιες Κατσελη κλπ,) την μεταλλαγη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενα νεο Πασοκ!

    Μακαρι οσοι απο εμας δεν πειθονμαστε για τις αγαθες προθεσεις του ΣΥΡΙΖΑ να κανουμε λαθος, γιατι κανεις βεβαια δεν θελει να ξανακουσει για την αναγκη ακομη μεγαλυτερων θυσιων, που ειναι σιγουρο οτι θα εξαγγειλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετα τις εκλογες και τοτε να δουμε τι θα πει ο κοσμος που τους πιστεψε και τους ψηφισε;
    Ειδωμεν..

    Mε φιλικους χαιρετισμους και απο μενα, ippoliti! Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)