15.5.12

ΟSLO: Έκανε τον..Breivik να χαμογελάσει!


Η Ιna...''στηριζοντας'' την επιγραφη:  ''Η εργασια δινει ευημερια''

Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από κοντινή απόσταση. Αλλά σήμερα η Ina Rangönes Libak εκανε ολόκληρη την αίθουσα να γελασει και με το χιούμορ της και τη θετική της στάση. Ούτε καν ο Breivik μπορεσε να συγκρατηθει και να μη χαμογελασει.
 
Το να πει κανεις ότι η Ina Rangönes Libak είχε φύλακα άγγελο θα ήταν μια συγκρατημένη εκτιμηση. Η συνάντησή της με τον Breivik εγινε όταν κρύφτηκε πίσω από ένα πιάνο στη μικρή αίθουσα σε ενα κτηριο στο νησι Utöya.
 
-Στάθηκε πάνω από το πιάνο και μας πυροβόλησε, ειπε η Libak.

Πυροβολήθηκε τουλαχιστον τέσσερις φορές.

-Θυμάμαι όλους τους πυροβολισμους. Δεν είμαι σίγουρη σε ποιο σημειο χτυπηθηκα για πρώτη φορά, αλλά νομίζω ότι ήταν στο χέρι. Τότε σκέφτηκα: ''Αυτό δεν ειναι τοσο σοβαρο''. Όταν πυροβολήθηκε στο σαγόνι, σκέφτηκε, ''αυτό είναι σοβαρό''. Οταν πυροβολήθηκε στο στήθος, σκέφτηκε: ''Απο αυτο μπορει να πεθανει κανεις''.
 
Αλλά καταφέρνει να τρέξει, να πεσει στη θαλασσα και να περάσει απεναντι με το πλοιαριο m/s Thorbjörn.
H ισότητα των φυλων

Μετά από όλα αυτα που βίωσε στο Utöya, η Ίνα Rangönes Libak έδειξε ότι ακομα έχει χιούμορ και χαρα στη ζωή της. Αρκετές φορές εκανε τον κοσμο στην αίθουσα να γελούν δυνατά. 

Συνολικα εχει χειρουργηθει πέντε φορές. 

Λέει ότι όταν για πρώτη φορά την πηγαν στο νοσοκομείο σκεφτηκε οτι επειδη μια γυναίκα ηταν επικεφαλης της ομάδας οτι αυτο ήταν καλό για την ισότητα των φύλων, ειπε χαμογελώντας και εκανε ολη την αίθουσα να γελασει. Μεχρι και τον Anders Breivik Behring.
 
Καταφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην ώρα τους, παρα το οτι μερικές φορές εχει εφιάλτες και αισθάνεται κατάθλιψη.
 
-Φαίνεται ότι είσαι πανω απο το μέσο όρο όσον αφορά τη θετική στάση απέναντι στη ζωή, παρά τα όσα έχεις περάσει, είπε ο εισαγγελεας Svein Holden.

Μτφ απο SVT 




6 σχόλια:

  1. Το χιούμορ σώζει μερικές φορές και απόδειξη είναι η κοπελλια που ηρθε τοσο κοντά στο θανατο. Το λέει η καρδιά της να παρευρεθεί στη δίκη και να καταθέσει τη δική της μαρτυρία. Καθολου ευκολο, ομολογουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nik

    Το οτι αντεδρασε μ αυτο το τροπο, ενω πιστευε οτι θα δεν θα τα καταφερνε, δειχνει οτι εχει κουραγιο και δυναμη, τα καλυτερα ''οπλα'' στη ζωη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορισμένοι (λιγοστοί) άνθρωποι διαθέτουν αύρα. Τι είναι αυτό; Ένα χαμόγελο, μία τεράστια, ορθάνοιχτη πόρτα, που σε αφήνει να μπεις στην ψυχή τους. Και όχι μόνο να μπεις, αλλά να την αισθανθείς και δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @βραχόκηπε

    Περι ..αύρας ορισμενων ανθρωπων,ετσι; Ουδεμια αντιρρηση! :) Ισως μαλιστα να ειναι αυτο που λειπει σημερα και απο τη πολιτικη μας σκηνη. Ομως, υπαρχουν αλλοι, που ισως επειδη δεν ξερουν καλα τον εαυτο τους, ουτε τι θελουν απο τη ζωη τους, φοβουνται την αύρα των αλλων. Εν τω μεταξυ, μεχρι (και αν) τα βρουν, γινονται..ανυποφοροι για τους γυρω τους, σωστα; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να πω την αλήθεια, δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Το ότι πρόκειται για σπόντα, ούτε λόγος φυσικά. Αλλά είναι τόσο αόριστη, που ακόμα και η δική μου φαντασία αδυνατεί να ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βραχόκηπε

    Μη δινεις σημασια,κατι δικα μου ειναι,
    που ...βρηκα ευκαιρια να τα πω μεσω του σχολιου! :)

    Στο θεμα μας ομως πραγματι ορισμενα ατομα, οπως η κοπελλα της αναρτησης, ειναι οντως αξιοθαυμαστα για την ψυχικη τους αντοχη...Τη ζηλευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)