11.6.12

''Περάστε για..κολονοσκόπηση!'' ειπαν



''Ελβα, αυτες οι εκλογες, ειναι λιγο σαν να περιμενουμε ολοι σ ενα θαλαμο oπου καποιοι φωναζουν ονοματα σε ραντεβου για...κολονοσκόπηση!'', ειπε μια φιλη, που οποτε μιλαμε στο τηλεφωνο κανει πλακες, κι ας μην ειναι η ιδια στη καλυτερη ψυχολογικη κατασταση, εφ οσον προσφατα εχασε τη δουλεια της, οπως χιλιαδες αλλοι στην Ελλαδα και μαλιστα εχει και καποιες περιπετειες με την υγεια της, που ειλικρινα ευχομαι και ελπιζω να μη ειναι τιποτα το σοβαρο!

Το χιουμορ της, ομως, δεν το εχασε και τη θαυμαζω κι αυτην, οπως και πολλους αλλους, στη θεση της, που τα βγαζουν περα με τοσες δυσκολιες, στη σημερινη Ελλαδα. Η φιλη, ομως, εχει ενα ..ατου απεναντι σε αλλους. Εχει καταλαβει καλα ποιος ειναι «ο εχθρος»

Ετσι, μου ελεγε οτι δεν σκοπευει να πεταξει τη ψηφο της, «οχι, αυτη τη φορα», ειπε! Οπως με γονατισαν ετσι θα τους γονατισω κι εγω, ειπε η Μαιρη. Αν πεσω, θα πεσω, αφου τους πολεμησω, πρωτα, οπως μπορω, ελεγε!
Γι αυτο θα ψηφισει, οπως ειπε, για πρωτη φορα ΚΚΕ, γιατι βαρεθηκε το δουλεμα! Μεχρι τωρα ηταν ψηφορορος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα απογοητευτηκε, τελευταια, με τις συνεργασιες τους. Ακουγοντας και για τη Κατσελη, (που υπεγραψε το μνημόνιο χωρίς καν να το…διαβάσει!), εγινε..πυρ και μανια!

Θυμωνε και αναρρωτιοταν, λοιπον, η Μαιρη, πως γινεται να μη βλεπουν πολλοι τους πολιτικους εκεινους που ευθυνονται για τη κατασταση, οπως πραγματικα ειναι!  
Σαν παρασιτα, δηλαδη, που σκοπο εχουν να μας δυσκολευουν τη ζωη, σαν...«ντενεκεδες ξεγανωτους», ελεγε η φιλη, αφου τα ΜΜΕ μας τροφοδοτουν με τα πιο απιθανα πραγματα γι αυτους, λες και τα...χομπυ, ή και η προσωπικη ζωη του καθενος ειναι αυτα που επρεπε να μας ενδιαφερουν, οχι η πολιτικη τους! 
Αλλα, βεβαια, ελεγε η φιλη, οταν δεν εχει κανείς να προσφερει  ΕΡΓΟ, τοτε προσφερει...θεαμα και μαλιστα πολυ φτηνο, κατι για το οποιο, συμφωνω απολυτα μαζι της!

Ξερεις, κουράστηκα με ολα αυτα, μου ελεγε λιγες μερες πριν. Ηρθε και η περιπετεια αυτη με την υγεια μου απο πανω και με κλονισε! 
Χρειαζομαι κατι καλυτερο για να πιστεψω οτι καποιοι πραγματικα νοιαζονται για μας τους απλους πολιτες και απορω που ο κοσμος δεν αγανακτει με ..εμπρακτο τροπο, οχι με τη παθητικοτητα που βλεπουμε γυρω μας. 
Η αληθεια ειναι οτι πεφτουν καθημερινα οι οποιες αντιστασεις ειχαμε και σ αυτο φταιει και η αυξημενη εγκληματικοτητα, οταν ακουει κανεις καθημερινα για δολοφονίες ακόμα και για λίγα ευρώ!
Ολοι αισθανομαστε ανασφαλεια, ακομη και μεσα στα σπιτια μας! Η Αστυνομια δεν δειχνει να νοιαζεται να προστατευσει τους πολιτες, το μονο που ξερουν ειναι να χτυπανε τους διαδηλωτες καθε φορα! Τετοια ...προστασια να λειπει! 
Διαβασες τι εγινε με το περιστατικο στη Παιανια; Φτασαμε στη χειροδικια, εκει καταληγει κανεις οταν εχει να κανει με τετοια καθεστωτα! Τριτοκοσμικες συνθηκες βιωνουμε, ειπε, ομως, καποιοι μας λενε ακομη οτι ειμαστε στην ...Ευρωπη!!
Εγω δεν νοιωθω να ζω στην Ευρωπη παντως και ουτε πιστευω οτι το προβλημα μας ειναι μεταξυ ευρω και δραχμης, οπως μας λενε τα αισχρα διαφημιστικα τους, ουτε το ζητημα μας ειναι το αν, ή οχι, θα σχηματιστεί κυβερνηση μετά τις εκλογές της Κυριακής, για να λυσει αυτα τα προβληματα. Το Βελγιο οπως ξερω, ειπε η Μαιρη, μια χαρα ευνομια ειχε και χωρις κυβερνηση για πανω απο ενα χρονο! 

Θελω τη ζωη μου πισω, θελω δουλεια, ειπε, θελω σχολεια για τα παιδια μου, θελω ενα συστημα υγειας που να μη τρεχω να πληρωνω για καθε εξεταση που δεν ξερω καλα καλα ποτε και ΑΝ θα μπορεσω να τη κανω ετσι που ειναι σημερα η κατασταση στα νοσοκομεια, δεν θελω να ζω με δανεικα απο φιλους, εχω λογαριασμους που τρεχουν, ποιος θα με βοηθησει απ αυτους τους πολιτικους, που ο τι ειχαν να πουν το ειπαν και μαλιστα στα ματια μου ειναι εντελως ξοφλημενοι και εκνευριζομαι καθε φορα που τους βλεπω στη Τιβη, χωρις να το θελω φυσικα, γιατι ορισμενοι απ αυτους, βρε Ελβα, μαλλον...κοιμουνται και ξυπναν μεσα στα στουντιος, δεν εξηγειται αλλιως, γι αυτο φωναζουν ολοι μαζι και τσακωνονται! Τετοια πραγματα δεν τα εχετε εκει στη Σουηδια, απ ο τι ξερω!

Οπως σου ειπα, συνεχισε η Μαιρη, για μενα η λυση ΣΥΡΙΖΑ φανταζει αυτη τη στιγμη το λιγοτερο παραπλανητικη. Απορω πως δεν το βλεπουν κι αλλοι. Το μη χείρον βέλτιστον  δηλαδη, ετσι μας θελουν να ψηφισουμε και παλι; Φτανει πια!

Oσο για τη ''λυση'' Δεξιας και Πασοκ δεν το συζητω καν, ειπε. Οσοι κανουν το λαθος και τους ψηφισουν ειναι σαν να δεχονται δωρεαν εξέταση ...κολονοσκοπησης, ''σε πλαγία κεκλιμένη θέση'' για ολοκληρη τη ζωη τους και μαλιστα στο ..ΙΚΑ, ειπε γελωντας η φιλη, οπου ως ασθενης ξερεις καλα οτι πρεπει να ...σφιξεις τα δοντια, το ταμειο ειναι μειον και δεν εχει ουτε καν...αναισθησία!! Μακρια απο μενα τετοιες ...''λυσεις''!

Αδικο εχει; 

4 σχόλια:

  1. χαχα! Ενα δίκιο το έχει η φίλη σου Εlva! Ξέρεις πόσοι αισθάνονται σαν να πρέπει να περάσουν απο επίπονες εξετάσεις αυτη τη στιγμή,αλλα η διαφορά είναι οτι δεν είναι σαν τη Μαίρη δυστυχως και θα παιδευτούν και οι ίδιοι πολύ, αλλά θα παιδέψουν και εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκαιο έχει η φίλη σου, αλλά που να το βρει όταν υπάρχουν πολλοί ακόμα που τους αρέσει η κολποσκόπηση!
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φιλη @marilia

    Κυριως το δευτερο σκελος ειναι και το πιο..επιπονο, οτι πρεπει μαζι με οσους δεν καταλαβαινουν τι ψηφιζουν να υποστουν θυσιες και περικοπες και οι αλλοι που δεν τους ψηφιζουν! Αυτο ειναι το χειροτερο μερος του.. ''ανεκδοτου'' που λεγεται εκλογες οταν δεν σου δινεται καν η πιθανοτητα να ζησεις ποτέ την ζωη που ονειρευεσαι, εφ οσον η πλειοψηφια αποφασιζει, δυστυχως! Και οταν η πλειοψηφια δεν καταλαβαινει τι εστι..''κολονοσκοπηση'' για μια ζωη, τι να πεις;
    Περαστικα μας! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλε @AΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ

    Το θεμα ειναι οπως ειπα και πιο πανω οτι ειναι πολυ αδικο οταν μια μικρη πλειοψηφια, μεσα απο ενα πολυ αδικο εκλογικο συστημα, χωρις να διαθετουν εκλογικο κριτηριο και με ιδιαιτερη προτιμηση στις χρονιες ...κολονοσκοπησεις, αποφασιζουν για ολους!

    Καλή δύναμη σε οσους αντιστεκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)