28.6.12

ΜΟΝΟ με γερά..φάρμακα αντέχονται!



Αυτο το καιρο γινεται πολυ κουβεντα για τα φαρμακα, που πρεπει οπωσδηποτε να βρισκονται στο..ντουλαπακι του καθε Ελληνα και της καθε Ελληνιδας, κυριως αυτων, που δεν μετανοιωνουν για τα...χάλια που ψηφισαν! 

Και χρειαζονται πολλα, φανταζομαι, για οσους συνειδητα ψηφισαν και ψηφιζουν οχι μονο Χ.Α, εκει μιλαμε για...ανιατες ασθενειες, που και...15 κιλα ψυχοφαρμακα να παρει ο καθε ψηφοφορος δεν σωζονται, εφ οσον εχει πειραχθει σοβαρα ο εγκεφαλος του με το που σκεφτηκε και εριξε τη συγκεκριμενη ψηφο! 
Σαν λοβοτομη δλ. ενα πραμα...αν και καποιες πρωην οπαδοι τους, δοκιμαζοντας εναλλακτικες λυσεις,...συνηλθαν, αλλα, η επιστημη συνηθως σηκωνει τα χερια οταν εχει να κανει με τοσο ανεγκεφαλα ατομα!

Οχι οτι πανε καλυτερα οσοι ψηφισαν τους «γνωστους...υπόπτους», ΝΔ και Πασοκ, αλλα αυτοι με 5, 6 κιλα ισχυρες δοσεις αντιβιωτικων, των 1000mgr, καθολου...χουντοκαναλα και μια γερη δοση ...Ριζοσπαστη, καθε μερα, ισως ερθουν καποτε στα συγκαλα τους, (ειδικα αν περικοπουν κι αλλο μισθοι και συνταξεις!!) αν και δεν ειμαι σιγουρη οτι μπορουν να αντεξουν χωρις να βλεπουν τα καναλια της συμφορας! 

Μ αυτα ενηλικιωθηκαν οι ψηφοφοροι τους, πως να τα αποχωριστουν; Εναν εθισμο τον εχουν παθει οι ανθρωποι, αν δεν δουν κανεναν να τους φοβεριζει οτι θα μεινουν ακυβερνητοι, οτι θα γινει ο χαλασμος αν δεν μεινουμε στην ευρωζωνη, κλπ..διλημματα, πως θα συνεχισουν τη αχαρη ζωη τους;   

Η ιστορια, ομως, με τα φαρμακα ειναι παλια, αλλα στην Ελλαδα, που ως χωρα ειναι κατ εξοχην φαρμακολατρις,...μαυρο φιδι που εφαγε οποιον γιατρο δεν γραφει φαρμακο! Μιλαμε  για ελαφριες περιπτωσεις φυσικα, οπου με το που δεν βλεπουν συνταγη, αρχιζουν οι σκεψεις του τυπου «απο ποια ..βοϊδοσχολή μου τον εστειλαν αυτον, περισυ αποφοιτησε..» και αλλα τετοια ...θετικα για τη φημη του γιατρου, αφου τον/την εχουν "στολισει" μεταξυ τους ολοι οι ασθενεις, για το οτι εχει μια δυσκολια στο να γραψει φαρμακα! Οσοι δινουν, ή εδιναν μεχρι τωρα αβερτα φαρμακα, εννοειται οτι ηταν ...«καλοι γιατροι»! 

Ακριβως το αντιθετο ισχυει στο Βορρα και συνειδητοποιησα οτι εχουν δικιο οι εδω γιατροι που ειναι φειδωλοι στο να συνταγογραφουν φαρμακα και κυριως αντιβιωτικα, τα οποια στις περισσοτερες χωρες, δεν μπορει να τα προμηθευτει κανεις χωρις συνταγη. 
Στην Ελλαδα ομως και γιατροι εδιναν συχνα αντιβιωση και για περιπτωσεις που δεν ηταν απαραιτητη, αλλα και αρκετοι πολιτες ...αυταπαγγελτα γινοντουσαν γιατροι του εαυτου τους, αγοραζοντας οι ιδιοι αντιβιωτικα, απο το φαρμακειο, χωρις να ειναι απαραιτητα! 

Αυτη βεβαια ειναι η ελαφρια πλευρα του ζητηματος.

Η αλλη,  η σοβαρη πλευρα, ειναι οτι φτασαμε να ακουσουμε οτι τολμησαν να κοψουν φαρμακα κι απο ανθρωπους που πραγματικα τα χρειαζονται, με τη μια, ή την αλλη «δικαιολογια» (!), κατι που εκτος απο απιστευτη ταλαιπωρια οδηγει και στην απελπισια πολλους συνανθρωπους μας, που ειχαν τη κακη τυχη να εχουν αναλγητους πολιτικους στη χωρα τους!

Τωρα μαθαινω οτι τα φαρμακα τα πληρωνει ο κοσμος απο τη τσεπη του! Εκει φτασαμε! Η  κυβερνηση Παπαδημου μαλιστα δεν ηταν που ειχε πει απο την αρχη οτι θα εκοβε τα φαρμακα, αν δεν εφαρμοζοταν η πολιτικη τους, κατι που δεν το φανταζοταν κανεις μεχρι σημερα, βεβαια, αλλα απο φιλοτροϊκανες κυβερνησεις τι περιμενει κανεις, οταν εχουν ξεπουλησει την ιδια τους τη χωρα; Για τους ανθρωπους θα ενδιαφερονταν; Εννοειται οτι...φαρμακο για τετοια ξεδιαντροπια δεν υπαρχει

Παντως, οσοι αντεχουν και βλεπουν ορκωμοσιες κυβερνησεων με..Χρυσαυγιτες και παπαδαριο, χωρις φαρμακα, εχουν πολυ...γερα νευρα!! 

4 σχόλια:

  1. Το κάνουν γιατί γνωρίζουν πως σε λίγο θα γίνουν ανάρπαστα τα ...ψυχοφάρμακα, που ως γνωστό είναι ακριβά, και είπαν να σώσουν την οικονομία.
    Χώρια πόσοι γέροι θα τα τινάξουν χωρίς φάρμακα επιτέλους, και θα υπάρξουν λεφτά και στα ταμεία (για να τα πάρουν οι πιστωτές μας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH

    Μονο με μια τετοια..λογικη γινεται κατανοητο το σκεπτικο τους, ή η αδιαφορια τους, γιατι για το ιδιο πραγμα προκειται!
    Πριν απο λιγο καιρο δεν ακουσαμε οτι οι ηλικιωμενοι στην Ελλαδα ''ζουνε και πολυ''; Κι ομως αυτοι που αγανακτησαν με κατι τετοιες δηλωσεις πηγαν και τους ψηφισαν, ή ψηφισαν ακομη...χειροτερους!
    Καλα, πού ζει αυτος ο κοσμος που του φερονται με τετοια ατιμια και ξεδιαντροπια, κι αυτοι σαν επιβραβευση τους στελνουν στη..
    Βουλη;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελβα καλησπερα, μια χαρα τα εγραψες, τι εβαλες μεσα τον Ριζοσπαστη, ολα τ'αντεχει αυτος ο μεγας λαος, εκτος απο τις.......................................................αληθειες, ολα τα χαπια θα τα παρει, αλλα την ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΝΗ που εχει μεσα στο αιμα του δεν προκειται να την αποβαλει και ας στον φυλανε για το.........''καλο'' του, ταυραμπαδες και χρυσαυγοι.
    Νυν υπερ παντων ο αντικομμουνισμος.
    Φυσαει και ενα αερακι θαυμα και μας λυτρωνει απο τον καυσωνα εκτος και εντος βουλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπερα φιλε Δημητρη!

    Δεν αντεχει, λες, ο κοσμος τα λινκς απο τον Ριζο..Μαλλον εχεις δικιο, ας συνεχισουν τοτε να ζουν οι περισσοτεροι ετσι οπως ζουν, εφ οσον θελουν κοροιδιες και.. χρυσαυγιτες διπλα τους, οι οποιοι καθε μερα δειχνουν ολο και πιο πολυ το μενος τους και οχι μονο εναντια στους μεταναστες!
    Ισως με λιγα ακομη χαπια να ξεχαστει κανεις, προσωρινα, ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)