7.6.12

Kάτω τα χέρια, ρε..


....απο το μέλλον των παιδιών μας!
Αυτη η φραση μου ηρθε στο μυαλο, βλεποντας το προσφατο διαφημιστικο  videο της ΝΔ, που ηταν κατα κοινη ομολογια, απο τα πιο..αποτυχημενα του ειδους! Ολα τα μπλογκς εχουν βουηξει τις μερες αυτες για το ποσο χυδαιο, αισχρο, αποπροσανατολιστικο και βρωμικο ηταν!

Πρωτα πρωτα παρουσιαζουν μια σχολικη ταξη κατω απο..ιδανικες συνθηκες, ενω ολοι ξερουμε οτι η πραγματικοτητα, σημερα, μονο ετσι δεν ειναι, για τα περισσοτερα παιδια!

Ειναι η κατασταση στη πλειοψηφια των σχολειων τοσο καλη, υπαρχουν μηπως βιβλια στα σχολεια, σιτιζονται ολα τα παιδια, οπως θα επρεπε σημερα, οπου συχνα οι συνθηκες σε πολλες οικογενειες ειναι ιδιαιτερα δυσκολες και ουτε τα βασικα δεν υπαρχουν; Εχουν σημερα εξ ισου προσβαση ολα τα παιδια στην εκπαιδευση, ετσι ωστε το προβλημα μας, ως χωρα, να ειναι ΜΟΝΟ το...ευρω, αυτη τη στιγμη;!!



Ποιοι γονεις ηθελα να ηξερα, εδωσαν την αδεια, ωστε να συμμετεχουν τα παιδια τους σε μια τετοια χυδαια διαφημιση; Σε ποια ελιτ σχολεια φοιτουν τετοια παιδια;  Ποιους τελικα αντιπροσωπευουν οι παραταξεις αυτες, αν οχι μια μικρη μειοψηφια που εχει σκοπο να συνεχισει να παραπλανα τον λαο! 
Ειναι αισχρο το ποσο χαμηλα μπορει να πεσει κανεις, αλλα και αναμενομενο, εφ οσον εχουμε..πολεμο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα (και για οσους δεν καταλαβαν)!

Εκτος απο το..μελλον των παιδιων, ομως, οι παραταξεις αυτες, γιατι δεν ειναι μονο μια, ειναι αρκετες με την ιδια αισχρη πολιτικη, (ακραια παραδειγματα της οποιας φαινονται καθε μερα στα καναλια!), παιζουν και με τα νευρα των μεγαλων, οταν προσπαθουν να πεισουν τους ενηλικες, αυτο το διαστημα, οτι η Ελλάδα δεν ανηκει στους πολιτες της, οπως θα επρεπε, αλλα σε μια ελιτ (αλητων) που κανουν ο τι μπορουν για να μας εχουν δεμενους χειροποδαρα, δινοντας εμμεσα το μηνυμα οτι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν άλλον να κυβερνήσει τη χωρα, γι αυτο γινονται ελιγμοι, κωλοτουμπες και διαφορα αλλα πολιτικα..ακροβατικα, τοσο καιρο, για να τραβηξουν τους οποιους..αμυαλους, ή και αναλγητους πολιτες προς το μερος τους! 

Μπορει ''με το μελλον των παιδιων μας να μη παιζουν'', ως παραταξη, οπως λενε αυτοι, πραγμα φυσικα γελοιο και εντελως ανυποστατο, αλλα και με το παρελθον μας μια χαρα επαιξαν και εχασαν, θελω να πιστευω, διαβαζοντας μαλιστα καποια ξεκαθαρα παραδειγματα της πολιτικης τους, τα οποια χρησιμοποιω κι εγω, με την ευκαιρια, για να θυμισω την την δηθεν ''υπευθυνοτητα'' της δεξιας!!

1. Οι κυριοι αυτοι που τωρα ζητουν επανεκλογη, δεν ηταν μηπως απο την ιδια παραταξη, οταν αφησαν επι Καραμανλή, στα 2007 να καεί ολη η Πελοπόννησος και η υπόλοιπη μισή Ελλάδα με αμετρητους νεκρούς και τοτε οχι μονο κανεις απο τους υπευθυνους δεν τιμωρηθηκε, αλλα αντιθετα...επανεκλεχθηκε ο Καραμανλης, ταζοντας μαλιστα αποζημιώσεις που ποτέ δεν δωθηκαν!

Ομως ...αυτοι με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουν!

2. Επετρεψαν στη γερμανική Hochtief, που κατασκεύασε και διαχειρίζεται το αεροδρομιο «Ελ. Βενιζέλος» να χρωστά στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ 10 ετων που ανέρχεται στο ποσό των 500.000.000 ευρώ.

Ομως ...αυτοι με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουν!

3. Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής δεν ηταν που γραφηκε ότι η ζημιά από το σκάνδαλο της SIEMENS, ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλα μετα απο συμβιβασμό των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ειδαμε τη SIEMENS να πληρωνει τελικά αποζημίωση στο Δημόσιο μόλις 80 εκατ. ευρώ, συν άλλα 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Δηλαδή 170 εκ. ευρώ, για 2 δισ. Και αφου τα κουκουλωσαν και τα δύο κόμματα νομιζουν οτι ξεχασε ο κοσμος το σκανδαλο αυτο!

Ομως ...αυτοι με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουν!

4. Χρυσοπληρωσε, ή οχι η Ελλαδα υποβρύχια που γέρνουν, τανκς Leopard, που ούτε κυλάνε, ούτε έχουν πυρομαχικά, τρόλεϊ που κινούνται πάνω σε ράγες από μίζες, πυροσβεστικά οχήματα και λεωφορεία της Mercedes και της MAN που θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί στη μισή τιμή;

Ομως ...αυτοι με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουν!

5. Η ατιμωρησια ειναι το κυριο χαρακτηριστικο παραταξεων υπευθυνων για τοσα δεινα, οπως και για την υπογραφη Μνημονιων που στέλνουν ανθρώπους κατευθειαν στην εξαθλίωση και στον θάνατο, οπως και το να υποθάλπονται λαμόγια κάνοντας διακομματικές συμφωνίες για σιωπηλές συναινέσεις σε σκάνδαλα.

Ομως...αυτοι με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουν!


1 σχόλιο:

  1. Ας μην ανοίγουν το στόμα τους όσοι εχουν ευθύνες και ανησυχούν δήθεν για το μέλλον των παιδιών της Ελλαδας! Ειναι σίγουρο οτι αν αυτοί και οι τακτικές τους συνεχιστούν, δεν θα μιλαμε πλέον για μέλλον, αλλα μόνο για παρελθόν!
    Τη καλησπερα μου, Ελβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)