1.6.12

MΝΗΜΟΝΙΟ: Ηe did it HIS way!


-Δεν τα εμαθες, ο  Σαμαράς παρουσίασε χθες το δικο του «αναπτυξιακό Μνημόνιο»,  (Ηe did it his way!) για να προλάβουν οι ανθρωποι την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος της...αριστερας! Ποιας αριστερας; Tου ΣΥΡΙΖΑ, καλε! Εχουμε αλλη...αριστερα στην Ελλαδα; Μπα σε καλο σου, εσυ απο ποιο καναλι ενημερωνεσαι, βρε φιλεναδα;
.............................................................................................

Nαι, που λες, τωρα, η ΝΔ ανηγγειλε ενα σχέδιο, με ''παροχές'', ''φοροελαφρύνσεις'' και ''μέτρα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας'', με 150.000 νέες θέσεις εργασίας, παρακαλω, μέσα σε ένα χρόνο, συν τη στήριξη των ασθενέστερων και της επιχειρηματότητας, αλλα μιλησε και για ανάπτυξη.
Δεν ξεχασε να μιλησει και για...''αποκατάσταση συντάξεων, επέκταση του επιδόματος ανεργίας, έκτακτο επίδομα ανεργίας για μη μισθωτούς, ρύθμιση ώστε οι φόροι να μην ξεπερνούν το 25% του μηνιαίου εισοδήματος μιας οικογένειας, αύξηση του αφορολόγητου, αντικατάσταση του χαρατσιού με άλλο «πιο δίκαιο» ΕΤΑΚ, και μείωση των φορολογικών συντελεστών''. 
Ακους; Ακουω να λες!
Δεσμευτηκε, επισης, χρυση μου και ξερεις καλα τι...''βραχος'' ειναι η...ΝΔ, οταν πει τη λεξη ''δεσμευομαι''!!  Ο κοσμος να χαλασει, αυτοι εκει,...ακλονητοι! Πυγμη, παιδι μου, πυγμη!


Ετσι αφου ειπε οτι ''δεσμευονται'' στο οτι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, το πιστευω ακραδαντα!
Λιγο με...στεναχωρεσαν βεβαια, εκει στο σημειο που δεν δεσμεύτηκαν αν θα καταργήσουν τη μείωση κατά 23% των κατώτατων μισθών, αλλα αφου τάχθηκαν  υπέρ της επαναφοράς της μετενέργειας στο 6μηνο,....ησυχασα!

Ακουσες επισης οτι για τις επιχειρήσεις, προβλέπουν μειώσεις στη φορολογία στο 15% από το 2013, ενώ υποσχεθηκαν άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 9% από το 23% που ηταν επί ΠΑΣΟΚ! 
Οι ανθρωποι εχουν προτασεις, οχι ...παιξε-γελασε!
Mείωση του δημοσίου τομέα και μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 11,7 δισ. ευρώ και  θα ζητήσoυν ειπαν και την διετή παράταση της δανειακης συμβασης πιστευοντας ότι αυτό θα το δει «θετικά» η Τρόικα!
Οι ανθρωποι δεν κανουν τιποτα πριν να συμβουλευτουν την Τροικα! Βλεπεις τι ...σοβαροι και αξιοπιστοι ειναι, χρυση μου;

Τωρα σκεφτομαι να ψηφισω..ΝΔ, αντι..Πασοκ! Τι χαζη που ημουν τοσο καιρο που ετρεχα σε διαδηλωσεις αγανακτισμενων, οταν υπηρχαν, ολο αυτο το καιρο, τετοιοι...ευαισθητοι,..αξιοπιστοι ανθρωποι με προτασεις, που ειναι ετοιμοι να μας...λυσουν τα χερια με τις υποσχεσεις τους!  Γιατι αργησαν, ομως, τοσο καιρο, αυτην την απορια εχω...Εσυ, τι λες;

7 σχόλια:

  1. Τώρα βέβαια, το άρθρο απευθύνεται στις ... φιλενάδες σου ... αλλά, τέλος πάντων, να πω κι εγώ μια άποψη !

    Είχα που λες έναν συνάδελφο, που έλεγε πάντα:
    - Με το τάξιμο, δεν παθαίνεις τίποτα, το πρόβλημα είναι στο ... δώσιμο !

    Έτσι είναι και τα ... "προγράμματα" είτε της ΝΔ είτε του ΣΕΚΜ !

    Τάξιμο ... τάξιμο ... τάξιμο ...
    Θα ... θα ... θα ...

    Και φυσικά, οι ... δικαιολογίες είναι ήδη έτοιμες για τις 18 του μηνού !

    - Μα, παραλάβαμε καμμένη γη ... θα πουν και οι δύο (ΝΔ-ΣΕΚΜ) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Χαχα! Ετσι ε; Τα λεω στις..φιλεναδες, για να τ ακουνε και οι ...πεθερες! :)

    Ωραιο, αυτο που ειπε ο συναδελφος σου και πολυ..επικαιρο! :)

    Θα ρθει, αραγε, ποτε η μερα που δεν θα υποσχονται και μετα θα λενε στον κοσμο οτι παραλαμβανουν..''καμμενη γη''; (γι αυτο τα κεφαλια μεσα!) :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντάω, όχι, δεν θα έρθει ... μέχρις ο λαός να γίνει ο πρωταγωνιστής !

    Καλό Μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Δεν αντιλεγω, ετσι ειναι!

    Καλο μηνα, επισης, απο τον Βορρα, που αν και 1η Ιουνη, εχουμε ..σαπισει στη βροχη (κι) εδω! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. dΜία ζεστή καλημέρα θέλω να σου πώ Elva από την ηλιόλουστη Αθήνα.
    Δεν θα σχολιάσω την παροχολογία της ΝΔ γιατί σε αυτό το κομμάτι συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    ΥΓ Ελπίζω Εlva ότι δεν θα βγείς αληθινή για το ΣΥΡΙΖΑ.Μη νομίζεις καιμείς το φοβόμαστε. Ελπίζουμε όμως κάποιοι να μην επαληθευθούν οι φόβοιμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dΜία ζεστή καλημέρα θέλω να σου πώ Elva από την ηλιόλουστη Αθήνα.
    Δεν θα σχολιάσω την παροχολογία της ΝΔ γιατί σε αυτό το κομμάτι συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    ΥΓ Ελπίζω Εlva ότι δεν θα βγείς αληθινή για το ΣΥΡΙΖΑ.Μη νομίζεις καιμείς το φοβόμαστε. Ελπίζουμε όμως κάποιοι να μην επαληθευθούν οι φόβοιμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα ippoliti

    Εννοειται οτι για τη ΝΔ υπαρχει πληρης συμφωνια, οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ συμμεριζομαι τους φοβους πολλων, αλλα και τις ενδειξεις μεσω συνεργασιων που εγιναν και δεν εμπνεουν εμπιστοσυνη, (οπως σου εγραψα), που δηλωνουν οτι προκειται για ενα νεο''Πασοκ'' και αλλο ενα τετοιο κομμα ειναι σιγουρο οτι δεν το χρειαζεται ο τοπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)