5.7.12

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πορνεία, μια..δουλειά όπως όλες!



Το Försäkringskassan (ασφαλιστικος φορεας), στη Σουηδια, αποφασισε οτι οι ιεροδουλες έχουν δικαίωμα να παρουν επίδομα ασθενείας!  

-Εμείς δεν ασχολουμαστε με  ηθικά ζητήματα, οι νομοθέτες έχουν πει ότι οι πόρνες δεν κάνουν τίποτα παράνομο και έτσι θα πρέπει και αυτες, αν έχουν φορολογητέο εισόδημα, να κρινονται οπως οποιοδήποτε αλλο πρόσωπο, λέει ο Joakim Jarnryd, διευθυντής στον τομεα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από το 1999 εγινε παράνομο να αγοράζει κανεις σεξ στη Σουηδία. Η πώληση σεξ είναι όμως νομιμη και εφ οσον χρεωνουν τους πελατες γίνεται φορολογητέα δραστηριότητα.
Αν πουλάει κανεις σεξ και πληρώνει φόρο εχει δικαιωμα να ζητησει επιδομα ασθένειας και μητρότητας.


Οι ιεροδουλες, όμως, δεν ειναι οι πιο συνηθισμενοι πελάτες στον ασφαλιστικο φορεα Försäkringskassan.  Μόνο λίγοι άνθρωποι που πωλούν σεξ, έχουν μέχρι τώρα ζητησει επιδομα ασθενειας, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος οι υπάλληλοι να κάνουν διαφορετικές και εσφαλμενες εκτιμήσεις. Γι αυτο τώρα χρειαζεται να γινει αποσαφήνιση των κανόνων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)