18.7.12

Τι μικρόμυαλος που ήσουν!




''Προλαβες, αραγε, να πεις στα παιδια σου οτι τα αγαπας; Πως θα το κανεις τωρα οταν ηλιθιωδως τους φορτωνες ενοχες σ ολη τους τη ζωη, για οποιο μικρο,  ή μεγαλο βημα, σου ελεγαν οτι ηθελαν να κανουν, ενω εσυ...κηρυττες μια ζωη οτι ο ...κοινωνικος περιγυρος ειναι το πιο σημαντικο στη ζωη, οχι η ευτυχια των παιδιων!

Τι μικρομυαλος που ησουν! 

Ετσι στενομυαλα φερθηκες σ ολη σου τι ζωη σαν πατερας και σαν πολιτης μιας ακομη πιο ηλιθιας χωρας που σημερα...βγαζει τα ματια της με τα ιδια της τα χερια και κανεις δεν την σταματα, γιατι η χωρα γεμισε απο μικρομυαλους σαν κι εσενα!

Ουτε φυσικα μπορεις να περιμενεις  να σε καταλαβει η γυναικα σου..Δεν εισασταν ποτε πολυ κοντα και το ξερεις βεβαια οτι την παντρευτηκες οχι απο αγαπη, οπως εκαναν τοσοι αλλοι συμμαθητες σου, που εσυ κρυφα τους ειρωνευοσουν, γιατι εσυ ηθελες να παρεις ..προικα, οχι γιατι ησουν του συμφεροντος, αλλα ετσι σ εμαθαν, αχρηστο και φαλοκρατη, που παντα επρεπε να εχει μια γυναικα διπλα του για να δειχνει ...οικογενειαρχης, οπως ολοι οι αλλοι της γενιας του.

Ειναι απιστευτο το πως καταφερνουν να επιβιωνουν στον κοσμο τοσοι πολλοι (μικρομυαλοι) ανδρες''!



6 σχόλια:

  1. Έβαλες λάθος φωτό, Elva.
    Αυτός είναι από τους "άλλους" :)

    Τούρθε η εφορία και σκέφτεται που έκανε "λάθος", γμτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva τι θέμα είναι τώρα αυτό που έπιασες!
    Σηκώνει πολύ κουβέντα και να την κάνουμε κάποια στιγμή.
    Υποψιάζομαι απ΄αφορμή κάποιο γεγονός.
    Οι σχέσεις των δύο φύλλων!
    Άκρως ενδιαφέρον και διαχρονικό.
    Πάντοτε επίκαιρο, όσο και αν νομίζουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλλα έχουν πια ισορροπήσει.
    Αναρωτιέσαι και έχεις δίκαιο, μα ξέρεις τι είναι το χειρότερο και το πιο απίστευτο;
    Πώς μπορούν (πώς αφήνουμε) και κυβερνούν τους λαούς τόσο πολλοί μικρόμυαλοι και μικρόψυχοι άντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ΣΠΙΘΑ

    Λες να ειναι απο τους .."άλλους"; :)

    Παντως στο κειμενο τους πηρε η μπαλλα, ολους, ΣΠΙΘΑ, καλους και...κακους! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη blackbedlam

    Ειναι ενα μεγαλο ζητημα και εχεις δικιο οτι αφορα στο διαχρονικο, παντα, θεμα, των σχέσεων των δύο φύλλων, το οποιο αναγεται βεβαια ως υποκατηγορια σ αυτο που λες: Πώς μπορουμε να αφήνουμε να κυβερνούν τους λαούς τόσο πολλοί μικρόμυαλοι και μικρόψυχοι άντρες;
    Βεβαια καποιος θα ελεγε και θα ειχε δικιο, ειδαμε και τι καλα που τα καταφερε και η ..''Σιδηρα κυρια'' που μονο ''Σιδηρα'' ηταν, γιατι ..κυρια δεν μπορει να ηταν μια γυναικα που οταν εγινε πρωθυπουργος ..εκοψε μεχρι και το γαλα που εδιναν στους μαθητες στα Αγγλικα σχολεια!
    Οποτε η συζητηση εχει πολυ σχεση με τις εκφανσεις του καπιταλισμου στην κοινωνια και ειδικα στην περιπτωση αυτη στις σχεσεις των δυο φυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αναιρούν τον κανόνα, Elva. Συνεπώς δεν έχεις άδικο και δικαιώνεσαι εκ του αποτελέσματος.

    Το σχόλιο μου, ας πούμε, ότι ήταν για την "τιμή των όπλων" :)

    Συμφωνώ και με το παρακάτω, βέβαια.

    "Οποτε η συζητηση εχει πολυ σχεση με τις εκφανσεις του καπιταλισμου στην κοινωνια και ειδικα στην περιπτωση αυτη στις σχεσεις των δυο φυλων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΠΙΘΑ

    Χαιρομαι που συμφωνουμε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)