28.8.12

Ο Steve van Zandt και η...''κομμουνιστικη'' Νορβηγια!



Το ''Lilyhammer'', είναι μια νορβηγική/αμερικανική κωμικη σειρά, που εχει φοβερη πλακα και προβαλλεται απο το κρατικο καναλι, με πρωταγωνιστή τον κιθαριστα του Bruce Springsteen's E Street Band , Steven Van Zandt,  (Little Steven), ο οποιος μετα την εμφανιση του στη σειρα Τhe sopranos, υποδυεται και παλι ενα ...μαφιοζο, τον Frank Tagliano, απο τη Νέα Υόρκη που προσπαθεί, ομως, αυτη τη φορα, να ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά στο Lillehammer, στη Νορβηγία, στα πλαισια συμφωνιας που εκανε μεσω του προγραμματος προστασιας μαρτυρων του FBI, επειδη δεχθηκε να καταθεσει εναντιον του αφεντικου του σε μια δικη! 
Αλλα τα πραγματα δεν ειναι ευκολα γι αυτον στην Νορβηγια....

Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα στο νορβηγικο καναλι NRK1 στις 25 του Ιαν. του 2012 με ένα ακροατήριο ρεκόρ των 998.000 θεατές (το 1/5 του πληθυσμού της Νορβηγίας), και έκανε πρεμιέρα στo Netflix στη Βόρεια Αμερική στις 6 Φεβρουαρίου 2012, και με τα οκτώ επεισόδια διαθέσιμα σε συνεχες streaming

Μια δεύτερη σεζόν έχει ηδη δρομολογηθει, αλλά επειδη η περιοδεία του Van Zandt με τον Bruce Springsteen και την E Street Band βρισκεται σε εξελιξη, ειναι προς το παρόν άγνωστο ποτε θα ξεκινησει η παραγωγή.

Το...''κουφο'' της υποθεσης ειναι οτι ενω η σειρα ειναι ..κωμωδια, ενοχλησε, φαινεται, καποιους συντηρητικους, θρησκευομενους Αμερικανους, που περιγραφουν τη σειρα και τη Νορβηγια σαν τα ....υστερα του κοσμου, με τα εξης λογια: 

''Most of Norway’s problems can be traced back to the fact that the country practices an extreme form of socialism, which very much borders on communism''!  

 Για ονομα , ρε παιδια! Οχι και...κομμουνιστικη η...Νορβηγια! 

2 σχόλια:

  1. Δεν εκπλήσσομαι.
    Για τους συγκεκριμένους Αμερικανούς που κριτικάρουν, (christtwire.org) ακόμα και η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι μια κομουνιστική νησίδα.
    (άσε που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν κατά που πέφτει η Νορβηγία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Πες το ψεμματα! Το κακο ειναι οτι εχει γεμισει ο τοπος απο κατι τετοιους..θρησκοληπτους υποκριτες και δεν ειναι μονο στις ΗΠΑ, (υπαρχει και προσφατο παραδειγμα στη Ρωσια!) οπου κρουουν τον ...κωδωνα του κινδυνου με την αντικομμουνιστικη τους υστερια, που ξεπερνα τα ορια της λογικης και στη περιπτωση αυτη, βεβαια, φτανει στο σημειο να κανει κριτικη ακομη και στις...κωμωδιες!
    Σιγουρα δεν ξερουν που πεφτει η..Νορβηγια, εδω η πρωην κυβερνητης της Αλασκα, Sarah Palin ειπε μεταξυ αλλων ..μαργαριταριων και το εξης: ''Afghanistan and the US are Neighbors'' (!!) oποτε τι ψαχνουμε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)