24.8.12

Αλλος για το....Xάρβαρντ;



Μια γνωστη που συνηθως περηφανευεται για τις σχολικες επιδοσεις του γιου της, με ρωτουσε τις αλλες, στο τηλεφωνο, αν ειχα δει την ειδηση για τις.. νεες καριερες κορυφαιων στελεχων του Πασοκ και της εκανε, λεει, εντυπωση οτι κοτζαμ...Harvard θα καταδεχοταν να παρει Ελληνες διδασκοντες και μαλιστα απο το....Πασοκ!

Μα καλα τοσο πολυ ..ξεπεσε το Ηarvard, διερωτόταν η γνωστη. 

Και τι νομιζες οτι ειναι το Ηarvard, της ειπα και προσπαθουσα να της εξηγησω οτι οπως εχουν γινει τα πραγματα σε τετοια ιδρυματα, δεν εχει πια σημασια η καταγωγη των διδασκοντων, αλλα το ποσο συμφωνουν οι πολιτικες αποψεις των μεν με τους δε....

Οσο γι αυτο, ειπε, ημουν σιγουρη. Αντε να βρει κανεις, ομως, ενα πανεπιστημιο της προκοπης, στο εξωτερικο, οταν θελησει να στειλει το παιδι του για σπουδες, ασε που κοστιζει μια περιουσια, ειπε....

Δε στελνετε τον Χρηστο, στο ...Πασοκ, της ειπα; Θα σας ερθει πιο φτηνα!  :)

4 σχόλια:

  1. καλά εδώ έκανε ομιλίες ο Κλίντονας στο Χάρβαρντ πριν καν στεγνώσει ο λεκές στο φουστάνι της Μόνικας. Σιγά το μαγαζί (σε ότι αφορά τους ομιλητές του τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου mahler

    Σωστα, αφου πηγε κι ο ..Κλίντονας, τι δουλεια εχει κανεις εκει; :-)

    Aς στειλει το παιδι σε αλλο..μαγαζι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παιδί ας το στείλει εκεί. Η εκπαίδευση και η γνώση που μπορεί να παίρνει από ένα τέτοιο ίδρυμα μπορεί να είναι ασύγκριτη. Απλά να μην ξεχνάει πως όπως όλα στις μέρες μας είναι και αυτό μια επιχείρηση, που σημαίνει χρήματα και πολιτική. Δεν ξέρω πώς αυτά επηρεάζουν την παρεχόμενη γνώση πάντως ας μην επηρεάζετε από την ομιλία του Τζέφρι εκεί. Δεν σημαίνει πως έπεσαν τα στάνταρ του Χάρβαρντ, απλά αυτά ήταν πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mahler

    Δεν νομιζω οτι η συγκεκριμενη εχει τα χρηματα να στειλει το γιο της εκει! Το θεμα δεν ειναι η αξια του Ηarvard, αλλα το τι διδασκεται και το ποιοι διδασκουν στα παγκοσμιου φημης ιδρυματα. Παντως χωρις να ξερω τα standards που ειχε παλιοτερα, κατι μου λεει τωρα οτι εχουν παρει την...κατιουσα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)