8.10.12

CNN: Το καλύτερο με τη Στοκχόλμη είναι η πολυπολιτισμικότητα!

Στο νεο ταξιδιωτικο οδηγό για τη Στοκχόλμη, από τον ιστοτοπο ταξιδιων του CNN και του CNNGo.com διαβαζει κανεις, μεταξύ άλλων πραγματα που μαλλον δεν ..χαροποιουν τον μεσο ...ξενοφοβικο ανεγκεφαλο οπαδο κομματος στην Ελλαδα, αλλα η αληθεια ειναι οτι οπως γραφει ο οδηγος:


-Όλοι οι κατοικοι της Στοκχολμης δεν είναι ψηλοι, ξανθοι, ανέμελοι τύποι που τρώνε κεφτεδάκια, οδηγωντας τα Volvo τους στην Ikea. Όχι, σήμερα, το καλύτερο πραγμα στη Στοκχόλμη είναι η εντονη πολυπολιτισμικοτητα με μια πιο σκοτεινή, κυκλοθυμικη πλευρά, και μια εκλεκτική φήμη στο ίδιο επίπεδο με το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη.
 
Ξεχασαν βεβαια, απο το CNN, να γραψουν και κατι για ορισμενα προβλημτικα προαστεια, γυρω απο τη Στοκχολμη, oπου εκει ζει, στη πλειοψηφια της, η ...''πολυπολιτισμικοτητα'' (και οχι μονο), μη εχοντας τη δυνατοτητα να μεινουν μεσα στη πολη, αλλα ας πουμε οτι εγινε επειδη δεν ειναι πολιτικο το αρθρο τους. 

Καποια αλλη φορα, ισως;

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9.10.12

    Α.Κ.

    Αγαπητή/έ
    Εκμεταλλεύομαι τη βόρεια πραγματογνωμοσύνη σου για να ρωτήσω το εξής.

    Αλίευσα το πρακάτω κείμενο σε μπλογκ:
    "...Είναι γνωστό το αλγεινό σουηδικό «egalia», εκεί όπου Δεν αναγνωρίζονται τα φύλα αγόρι-κορίτσι, γι αυτό και τα προσχολικής ηλικίας παιδιά εκεί, αποκαλούνται ουδέτερα.. φίλοι. Τα άφυλα αυτά νήπια, διδάσκονται και μεγαλώνουν για να διαθέτουν τον εαυτό τους «ελεύθερα και χωρίς προκαταλήψεις», λέει...."

    Έχει κάποια δόση αλήθειας ή είναι ψέμα; Επίσης το άρθρο έλεγε ότι χρηματοδότης του εν λόγω "σχολείου", "ιδρύματος" (ή άλλο) είναι το ΙΚΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου A.K

    Κατι ειχα ακουσει, αλλα οπως διαβασα προκειται για σχολικο project συγκεκριμενου σχολειου, οχι για μια γενικη πρακτικη και ειναι απο τα πιο ριζοσπαστικα προγραμματα εφαρμογης ισοτητας των φυλων, κατι που η Σουηδια προωθει οσο λιγες χωρες. Η δικαιολογια που δινουν ειναι η εξης:

    ''Society expects girls to be girlie, nice and pretty and boys to be manly, rough and outgoing," says Jenny Johnsson, a 31-year-old teacher. "Egalia gives them a fantastic opportunity to be whoever they want to be."

    http://huff.to/mOQA1J

    Bεβαια, οπως καταλαβαινει κανεις, τετοια προγραμματα δεχονται μεγαλη κριτικη απο γονεις και απο ειδικους που λενε οτι δεν προετοιμαζουν τα παιδια για τη ζωη μετα το νηπιαγωγειο. Δεν ξερω αν χρηματοδοτουνται απο το ΙΚΕΑ, αλλα δεν θα μου εκανε καθολου εντυπωση αν ηταν αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9.10.12

    Α.Κ.

    Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και την ταχύτητα της απάντησης.

    Παράξενο πάντως σχολείο. Δεν νομίζω, προσωπικά, ότι ισότητα των δύο φυλων σημαίνει (στην κυριολεξία !) "εγώ γίνομαι εσύ και εσύ γίνεσαι εγώ".
    Τέλος πάντων. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A.K

    Να σαι καλα! Ουτε εγω το νομιζω και γι αυτο πιστευω οτι δεν μπορει το προγραμμα αυτο να ειναι επιτυχημενο..

    Καλο απογευμα επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)