19.11.12

Μας συγχωρείτε (για τη..βία και τη φρίκη!)



Χθες κι ενω ειδησεις ερχοντουσαν συνεχως για την Παλαιστινη, ακουσα την αποψη οτι

«Ειναι ασεμνο να αναδημοσιευονται φωτογραφιες νεκρων και βαρια τραυματισμενων. Τη φρικη δεν πρεπει να την συνηθισουμε. Σεβασμος στον πονο»

Δεν τα καταφερα να μην αντιδρασω, οπως απαιτειται στις μερες μας, οπου οι αντιδρασεις παρεξηγουνται και η αδιαφορια, ή και η σταδιακη αποκτηνωση μας θεωρουνται, ισως και...προσον επαγγελματισμου (!)

Δεν μπορω ομως να δεχτω τη λογικη καποιου που ενω καθεται ασφαλης στο σπιτι του, μακρια απο τον κινδυνο, εχει τη πολυτελεια να μιλαει για το τι ειναι «ηθικη» και το τι αποτελει «θεαμα που προσβαλλει», ενω κοσμος πεθαινει στη Παλαιστινη, βρεφη και παιδακια διαμελιζονται, αλλα εμεις αντι να τα βαλουμε με τη..μηχανη που τα σκοτωνει μιλαμε με ...ορους που μου φαινονται γελοιοι και εντελως αχρηστοι, οταν η ζωη των αλλων βρισκεται μεσα σε ερειπια και δεν υπαρχει τιποτα να απαλυνει τον πονο γονιων που χανουν μικρα παιδια και δικους τους ανθρωπους!

«Σεβασμος στο πονο» ειπε η συνομιλητρια μου κι εγω το μονο που σκεφτομουν, χθες, ηταν η εικονα της μητερας και του πατερα των 4 αγγελων που τα εχασαν ολα μαζι ενα βραδυ απο βομβες, που ισοπεδωναν το σπιτι τους και μετα ηρθε η μπουλντοζα να ψαχνει να βρει τα σωματακια τους κατω απο τα χωματα..


Οι πολιτικες που επετρεψαν και συνεχιζουν να επιτρεπουν στο Ισραηλ να σκοτωνει, ειναι φρικη, αγαπητη μου, οχι οι εικονες μωρων, που αντι να παιζουν χαρουμενα οπως ολα τα μικρα, στον υπολοιπο κοσμο, αυτα κειτονταν κατω απο ερειπια! Γιατι να συμβαινει αυτο στα  δικα τους παιδια, τι διαφορετικο εχουν αυτα και θα πρεπει να υποφερουν, για ποια ...''φρικη'' μιλας;  

Για τη φρικη που αποφασιζει οτι τα δικα μας παιδια μας θα ζησουν, ενω καποιων αλλων αμοιρων θα σκοτωθουν μεσα σε πυρα, που εμεις δεν θα αντεχαμε ουτε λεπτο να ..ακουσουμε; Τοτε ντρεπομαι που ζω σε μια τετοια ...φρικη και δηθεν ''ευημερω'', αν αυτο  ειναι εις βαρος των αλλων! 

Οχι, δεν νομιζω οτι θα ηθελαν οι Παλαστινιοι γονεις να δειξουμε..«σεβασμο στον πονο τους» και να κρυψουμε τις εικονες, γιατι τα παιδακια τους δεν εφυγαν απο αρρωστειες, δεν ηταν απο ατυχημα, ο ανελεητος αυτος πολεμος τους τα πηρε, η γενοκτονια που επιχειρειται στα μερη τους εδω και δεκαετιες, με συμμαχους πολλα ξεφτιλισμενα κρατη, οπως το δικο μας, καταλαβε το, χωνεψε το επιτελους. 

Μην κλεινεις τα ματια!
Ο καπιταλισμος σκοτωνει , (δεν υπαρχει καλος καπιταλισμος!), γι αυτο κρατησε για τον εαυτο σου τη...φιλολογικη αποψη οτι «δεν πρεπει να ...συνηθισουμε τη φρικη!» και οτι «τετοιες εικονες δεν βοηθουν στην εξαλειψη της βιας»! 



Αυτην ακριβως τη βια και τη φρικη πρεπει να αντεξουμε να δουμε καταματα ΤΩΡΑ και να τη πολεμησουμε, ('Israel has right to defend itself'), ειτε αυτη συνεχιζει ατιμωρητη να σκοτωνει μωρα στη Παλαιστινη, ειτε δημιουργει ουρες ανεργων, αστεγων, πεινασμενα παιδια και απελπισμενο κοσμο στην Ελλαδα, ειτε σαν μια ακομη ναρκη που διαμελιζει καποιους αγνωστους σ εμας ανθρωπους που ειχαν ζωη και οικογενεια στο μακρινο για μας Αφγανισταν, ή στην Αφρικη, δεν εχει σημασια!


Σημασια εχει οτι για καποιους σημερα και παρα τα οσα γινονται στον κοσμο, μετρα περισσοτερο η...''αισθητικη'', απ οτι η ιδια η ζωη! 


9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19.11.12

    To pragmatiko proswpo tou Siwnismou se oli tou ti friki!
    O Siwnismos dimiourgima tis eglimatikis oikogeneias trapezitwn Rochilds pou prwtagwnistoun sti Nea Taxi Pragmatwn gia ti dimiourgia tis Pangosmias Kyvernisis me tis lesxeis Bildenberg Sorous
    kai tous lakedes politikous tous san tous eghwrious GAP ,Venizelo ,Samara pou oloi tous kanoun dilwseis gia to oti o kosmos xreiazetai mia eniaia kyvernisi.
    Afta pou kanoun oi Siwnistes sta paidia tis Palaistinis etoimazoun gia oli tin anthrwpotita.
    Ta ethni na antistathoun gia tin apotropi tis
    pangosmiopoiisis kai olous tous Federalismous
    twn Siwnistwn trapezitwn san tin Evrwpaiki Enwsi to Diethnes tameio tin Pagosmia trapeza ton OHE
    ki oti Neotaxitiko foumaro mas passaroun ta eleghomena apo aftous MME.
    Ton Netanyahou pou skotwnei amahous mas ton efere kai stin Athina me tooumpanokrousies o EvraioPwlonoAmerikanoellinas lakes tou Soros kai tou Rothchild Jefrey Mineyko Papandreou na ton
    xaroume apo konta !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19.11.12

    Πως να σκοτώσεις μη-Εβραίους
    Το βίντεο είναι απο συνέδριο υπεράσπισης του ραββίνου συγγραφέα ενός βιβλίου που αναπτύσσει επιχειρήματα μέσα απο την Βίβλο προσπαθώντας να αποδείξει οτι είναι νόμιμο να σκοτώνουν οι Εβραίοι μη-Εβραίους και Εβραίους που προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να κάνουν κακό στην Βίβλο ή παραβαίνουν τους νόμους των Εβραίων.
    Αν αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε αλλη πολιτισμένη χώρα, το να μαζεύονται δηλαδή κορυφαίοι ιερείς της χώρας για να υπερασπιστούν ενα βιβλίο που εξηγεί γιατί είναι νόμιμο και ηθικό να σκοτώνεις μικρά παιδιά γιατί όταν μεγαλώσουν θα κάνουν κακό, οι δήθεν "αντιφασίστες" και "αντιρατσιστές" θα είχαν κάψει το πελεκούδι και θα ούρλιαζαν στα κανάλια.
    Κανείς όμως απο αυτούς δεν τόλμησε να καταδικάσει το Ισραήλ για ρατσισμό.
    Για αυτό είναι όλοι τους "δήθεν"....

    http://www.youtube.com/watch?v=YlN1ASq9XC8&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμος

      Πολλοι ανωνυμια μαζευτηκε.. Χρησιμοποιειστε καποιο nick να ξερουμε με ποιον ..ανωνυμο μιλαμε!

      Αλλο το ενα και αλλο το αλλο, να μη τα μπερδευουμε επιτηδες επειδη ο σκοπος σου ειναι πως θα κατηγορησεις τους αντιφασιστες, με οποιο τροπο μπορεις, ετσι;
      Δεν εχω διαθεση και χρονο να ασχοληθω με ατομα που γραφουν για να παραπλανουν και να δημιουργουν εντυπωσεις (ειδικα μαλιστα οταν το πνευματικο τους επιπεδο δεν ειναι και το καλυτερο!)

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19.11.12

    Τσόμσκι: Το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους
    Τι αναφέρει ο Νόαμ Τσόμσκι για την κλιμακούμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για εθνοκάθαρση. Πετάει το "γάντι" στα μεγάλα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης κατηγορώντας τα για μεροληπτική κάλυψη των γεγονότων
    "Δίχως στρατιωτικές πανοπλίες, δίχως καμιά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, δίχως στρατό. Και το αποκαλείτε πόλεμο. Δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία.
    Επιτίθενται σε φτωχογειτονιές και σε έναν πληθυσμό που δεν έχει καμία δύναμη από αέρος, δίχως αεράμυνα, δίχως ναυτικό, δίχως βαρύ οπλισμό, δίχως μονάδες πυροβολικού. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί εξελιγμένα αεροσκάφη επίθεσης και πολεμικά πλοία και βομβαρδίζει πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία, πολυκατοικίες, τζαμιά".
    Τα παραπάνω είναι Tweets του Αμερικανού γλωσσολόγου και διανοητή Νόαμ Τσόμσκι, για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.
    http://news247.gr/eidiseis/kosmos/tsomski_to_israhl_dolofonei_amaxoys.2017141.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμος

      Συμφωνω απολυτα ακομη και αν δεν τα ελεγε ο Chomsky αλλα οποιοσδηποτε λογικος ανθρωπος!

      Διαγραφή
  4. Όχι Έλβα μου. Δε χρειάζεται εικονοποίηση η ακραία φρίκη.
    Δεν χρειάζεται να γίνεται θέαμα το παιδί που έχει σφάξει ο κάθε χασάπης-ιμπεριαλιστής. Αν είναι να γίνει βαθιά μέσα μας συνείδηση το τι σημαίνει και τι μέσα μετέρχεται ο ιμπεριαλισμός, ας μη γίνει αυτό με τη όραση. Γιατί η εικόνα δημιουργεί απλά μια ακραία διέγερση του θυμικού.
    Αυτά τα λέω βέβαια με κάποια δεδομένη προκατάληψη, καθώς -όντας ο ίδιος πατέρας- μου είναι αδύνατο να αντέξω να δω τέτοιες εικόνες. Και δεν νομίζω πως τις χρειάζομαι για να κατασταλάξω ως προς το τι εστί ιμπεριαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας στρατολάτης

      Κι εγω σαν γονιος να πω με τη σειρα μου οτι φυσικα απευχομαι τετοιες εικονες και μακαρι να μη χρειαστει να τις δει κανεις ποτε!

      Ομως γνωριζω και πιστευω στην δυναμη της εικονας και θυμηθηκα καποτε οτι ο Robert Fisk ειχε πει ότι οι πόλεμοι θα είχαν σταματήσει άν τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις πραγματικές εικόνες των θυμάτων, κατι που τελευταια φαίνεται ότι προσπαθεί να αποτρέψει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ.
      Διαβασα οτι δεκάδες δημοσιογράφοι αλλά και «απλοί» bloggers (σύμφωνα με καταγγελίες ορισμένοι λαμβάνουν έως και 2.000 δολάρια για να διαδίδουν ισραηλινή προπαγάνδα) επιχειρωντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τις δολοφονίες ανήλικων παιδιών και βρεφών στη Γάζα. http://bit.ly/MmrNHn

      Με αυτη τη λογικη λεω οτι πρεπει να κοιταμε την φρικη καταματα και κυριως το ποιοι ειναι πισω απο αυτη.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητή φίλη Εlva πόσο δίκιο έχεις. Έτσι είναι. Οι εκφορείς τέτοιων "ιδεών" εκείνο που αποδείχνουν, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά την υποκρισία τους, την ιδιώτευσή τους.

    Τα λόγια σου, μου θύμισαν τον Hobsbawm, ο οποίος προσπαθώντας να εξηγήσει τη φράση του Κ. Μαρξ, με την οποία υποστήριζε, στο Μανιφέστο, ότι η αστική τάξη «...απέσπασε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού από την ηλιθιότητα της αγροτικής ζωής» λέει, ότι ο Μαρξ, δεν αναφερόταν στη "βλακεία", αλλά στους "στενούς ορίζοντες" ή "στην απομόνωση από την ευρύτερη κοινωνία" στην οποία ζούσε ο λαός της υπαίθρου. Διευκρινίζοντας ότι απηχούσε το αρχικό νόημα του ελληνικού όρου ιδιώτης, από το οποίο προέρχεται και το τρέχον νόημα της λέξης "ηλίθιος" (idiot) ή "ηλιθιότητα" (idiocy) που σημαίνει το «άτομο που ενδιαφέρεται μόνο για τις προσωπικές του υποθέσεις και όχι για τις υποθέσεις της ευρύτερης κοινότητας».

    Σκέφτεσαι λοιπόν, κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε τέτοια πολιτική καθυστέρηση, πως είναι δυνατόν, άνθρωποι που ζουν στον 21ου αιώνα, να συναγωνίζονται σε «ηλιθιότητα» τους ανθρώπους της υπαίθρου, του 19ου αιώνα.

    Η απάντηση βεβαία, βρίσκεται στο «τρέχον νόημα της λέξης "ηλίθιος" (idiot) ή "ηλιθιότητα" (idiocy) που σημαίνει το "άτομο που ενδιαφέρεται μόνο για τις προσωπικές του υποθέσεις και όχι για τις υποθέσεις της ευρύτερης κοινότητας».

    Η "ιδιώτευση" των λαϊκών ανθρώπων, είναι που αφήνει στους ιμπεριαλιστές τα περιθώρια για να αιματοκυλούν τους λαούς, και δεν θα αλλάξει αυτή η σημερινή, όσο και διαχρονική, τραγική πραγματικότητα που ζει η ανθρωπότητα, αν οι πρωτοπόρες δυνάμεις κάθε χώρας δεν “επιτεθούν” μεθοδικά, επίμονα, οργανωμένα, και στην "ιδιώτευση".

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε Crousma

      Σ ευχαριστω για το πολυ ενδιαφερον σχολιο σου. Ετσι το βλεπω και εγω, η "ιδιώτευση" και η μη ενασχοληση μας με οσα πρεπει να καταγγελονται ειναι η σανιδα σωτηριας του υποκριτικου αυτου συστηματος, που απο τη μια σκοτωνει με απιστευτη ευκολια βρεφη, αλλα απο την αλλη μας εχει μαθει οτι η βια ειναι λαθος, δεν ειναι για τους ..''πολιτισμενους'' ανθρωπους που παρ ολα αυτα δεν εχουν το προβλημα να πατησουν τη σκανδαλη και να εξαφανισουν καποιους αλλους!...
      Αρκει να μη μαθευτει πολυ και να μη δει εικονες κανεις! Μεχρι εκει φτανει ο... πολιτισμος τους!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)