5.11.12

HΠΑ:Εκλογές,..πράσινες θέσεις εργασίας & προβλέψεις!





Ενω οι εκλογές στις ΗΠΑ προβαλλονται πολυ απο τα Σουηδικα ΜΜΕ, καποιοι ανθρωποι σαν τον Gunnar Alskog, καλλιεργητη λαχανικών στο Hörnefors, Västerbotten, αγανακτουν και λενε οτι δεν είναι βεβαια και το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή!

-Νομίζω ότι ετσι αποβλακωνεται κανεις. Υπάρχει επσης ένας κόσμος εκτος των ΗΠΑ. Νομίζω ότι στη Κίνα, για παράδειγμα, τη πιο πυκνοκατοικημένη χωρα και σύντομα τη μεγαλύτερη οικονομία, κι εκει υπαρχουν αλλαγες στην εξουσια. 
Πόσα ξέρουμε, ομως, γι αυτο το θεμα; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους, πώς θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο; 
Δεν μαθαινουμε πολλα για το θεμα εφ οσον  ολα εχουν κατακλισθει απο το ζητημα των εκλογων στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Μπορει να γκρινιαζω λιγο, αλλα νομιζω οτι  υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι πολύ μονοδιάστατος, αν  παρακολουθει κανεις μονο τα Σουηδικά ΜΕ, λεει ο Alskog.

Ενα από τα κύρια θέματα των εκλογών στις ΗΠΑ εινα οι θέσεις εργασίας. Τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα οσο και ο Mitt Romney υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν δεν εγιναν με κρατική βοήθεια. Αντι για το κρατος, συχνα ειναι οι δυναμικοι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων της Αμερικής που θετουν σε κινηση τον τροχο.

Ο John Edel καλλιεργει λαχανικα σε ενα 4οροφο κτηριο και μιλαει για την αναγκη να βρεθουν νεοι τροποι καλλιεργειας εκει ακριβως που μενει ο κοσμος, μεσα στις πολεις, ωστε να μην σπαταλιεται χρημα και ενεργεια και να μπορει να ανταπεξελθει η πολη στις αναγκες σιτισης των πολιτων της. Αλλωστε στις πολεις δημιουργουνται δουλειες και εκει καταναλωνονται τα τροφιμα

Μαζι με αλλους επιχειρηματιες εχουν ξεκινησει επενδυοντας σε πρασινες καλλιεργειες, χρησιμοποιωντας ολα τα αποβλητα και παρραλληλα δημιουργωντας 125 θεσεις εργασιας. 
Ενω οι υποψηφιοι προεδροι υποσχονται θεσεις εργασιας, οι στατιστικες δειχνουν οτι αυτες δεν δημιουργουνται στην Washington, αλλα σε περιοχες οπως το Chicago, μια απο τις πεντε μεγαλυτερες πολεις που δημιουργουν νεες θεσεις εργασιας. Το Chicago εχει τελευταια γινει κεντρο ανανεωσιμων πηγων ενεργειας, οπου δημιουργηθηκαν πανω απο 50.000 θεσεις εργασιας .

Στο μεταξυ ο Σουηδος ειδικός σε θεματα ΗΠΑ, Eric Åsard, ειπε στην χθεσινη εκπομπη, Αgenda, οτι πιστεύει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει ακόμα κι αν είναι πολυ μικρη η διαφορα. 
-Δεν νομίζω ότι ο Mitt Romney μπορεί να εξαλείψει το ζητημα της μεταρρύθμισης στην υγεία που εφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, ειπε.

Ο Mitt Romney εχει πει ότι θα ξεκινήσει τη διάλυση της μεταρρύθμισης από την πρώτη μέρα του ως πρόεδρος, αλλά δεν μπορει », είπε ο Erik Åsard.
 
-Πρώτα πρεπει το Κονγκρεσσο να αφαιρέσει την ισχύουσα νομοθεσία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περάσει ένα νέο νόμο που να καθοριζει κατι άλλο. Δεδομένου ότι πήρε ενα χρόνο διαπραγματεύσεις για να γινει η μεταρρύθμιση θα είναι εξίσου δύσκολο να την καταργήσει, αν όχι ακόμη πιο δύσκολο, δήλωσε ο Erik Åsard.

Ο Romney πιστευει ο Erik Åsard δεν θα είναι σε θέση να αλλάξει πολλά αλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει τις έκτρωσεις ή τους γαμους ίδιου φύλου.

-Για να υπάρξει μια αλλαγή στο ζητημα των άμβλωσεων πρεπει να υπαρξει μια άλλη πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η να παραιτηθεί, ή πεθάνει κάποιος δικαστής, δήλωσε ο Erik Åsard.

-Δεν ειναι νόμος που το Κογκρέσο έχει περάσει, αλλά είναι μια απόφαση που εχει παρει το Ανώτατο Δικαστήριο μία φορά και μόνο εκεί μπορεί να αλλάξει. Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να κάνει κάτι για την οικονομία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι Ρεπουμπλικανικη και η Γερουσία Δημοκρατικη. Η σύγκρουση θα συνεχιστεί. 

-Αν ο Romney γίνει πρόεδρος, περιμενω περισσότερες αλλαγές στην εξωτερική πολιτική, λεει ο Erik Åsard. Ο Romney εχει υποσχεθεί να πει στους ηγέτες της Κίνας ότι είναι εκμεταλλευτες συναλλαγματος. Ο κίνδυνος με αυτό είναι ότι μπορεί να υπάρξει εμπορικός πόλεμος που μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο Åsard.


Υπομονη λιγες μερες για οσους....αδημονουν για το αποτελεσμα, αν και ανεξαρτητα απο το ποιος απο τους δυο εκλεγει, δεν βελτιωνεται η ζωη του μεσου Αμερικανου!

2 σχόλια:

  1. Όχι ότι έχω και καμιά ιδαίτερη ... σκασίλα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα βγει ο ... άλλος Ομπάμας, ο Ρόμνεϋ - κάπως έτσι δεν τον ελένε ;

    Αυτός θα κάνει τον πόλεμο στη Συρία πρώτα και μετά στο Ιράν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Oυτε εμενα με ενδιαφερει αμεσα το θεμα, αλλα απ ο τι διαβαζω οι στατιστικες δινουν τον Ομπαμα ως φαβορι!
    Οποιος και να βγει παντως, τα ιμπεριαλιστικα σχεδια των ΗΠΑ ειναι στο προγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)