29.1.13

Οι "Bρετανικες αξίες" στο νέο τέστ για υπηκοότητα!




Οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Βρετανοί πολίτες από φετος το Μάρτιο θα υποβαλλονται σε μια 45 λεπτών διαρκειας εξεταση, όπου έμφαση δινεται "στην ουσία του να είναι κανεις Βρετανος."

Η νέα έκδοση του τεστ "Ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο" θα επικεντρωθεί λιγότερο στις καθημερινές εργασίες και περισσότερο στον πολιτισμό και την ιστορία του έθνους. 
Έτσι, θέματα όπως "μετρητης του νερου", "συνεντεύξεις για δουλεια" και το "Internet" έχουν αφαιρεθεί από το σωμα των ερωτήσεων. Αντιθετα εχουν συμπεριληφθει κατηγοριες στο τεστ όπως σπορ, μουσική και ιστορία. Πριν το τεστ, μπορουν εκείνοι που θέλουν να μελετησουν τη βρετανική ιστορία και τον πολιτισμό σ ένα ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπο αυτο, βιβλιο. 

- Το νέο βιβλίο εστιάζει στις αξίες και τις αρχές που είναι η ουσία του να είναι κανεις Βρετανος.

Αντί να λέει στους ανθρώπους πώς να υποβάλλουν αιτησεις για παροχές, καλεί για συμμετοχή στη βρετανική καθημερινή ζωή, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης Mark Harper στο BBC 

Το δίκτυο για τα δικαιώματα των μεταναστών περιγράφουν το τεστ ως "εισαγωγικές εξετάσεις σε ένα ελίτ σχολείο."

Περισσότεροι από 150 000 τετοια τεστ διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τη περασμένη χρονια. Για να περάσει κανεις το τεστ θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον απαντησει σωστα στις 18 από τις 24 ερωτήσεις (ενα ποσοστο 75%). Κατά μέσο όρο τα  2/3 πρεπει να εχουν εγκριθεί.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια, στην Αγγλια, έδειξε ότι οι Πολωνοί ήταν αυτοί που σημείωσαν το υψηλότερο βαθμο στο τεστ, ακολουθουμενοι από Φινλανδούς στη δεύτερη θέση και Σουηδους στη τρίτη. Οι Βρετανοί πολίτες κατέληξαν για πρώτη φορά στην έκτη θεση!  

Πηγη 

Σημ. Δεν τολμω να σκεφτω ..αντιστοιχα τεστ, για μεταναστες, στην Ελλαδα, οχι οτι δεν εχω ικανη τη κυβερνηση αυτη και τα τσιρακια τους να προτεινουν κατι τοσο γελοιο και σ αυτο τον τομεα. Οι ανθρωποι αυτοι οπως αποδεικνυεται καθε μερα, μονο γελοια και ψυχοφθορα πραγματα προτεινουν, αλλα φανταζομαι οτι αν οι Αγγλοι τα πηγαν χάλια στο ...Βρετανικο τεστ, τοτε κατι αλλα ...εξυπνα παιδια οπως οι ....Χρυσαυγιτες ειναι σιγουρο οτι θα ...πατωσουν, οποτε μαλλον δεν χρειαζεται να ανησυχουμε (και) για αυτο! 
Αλλωστε η Ελληνικη ...ανοργανωσια ειναι γνωστη, οποτε...(ευτυχως) προβλεπεται ν αργησουμε για...τετοια πραγματικα αχρηστα τεστ(ς)!  

Mια χαρα τα λεει ο αγαπητος Μorrissey!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)