11.1.13

Το δικό μας..παγοθραυστικό (πότε θα ρθει;)



Eιναι τραγικο το θεαμα φαλαινων που κινηματογραφούνται καθώς πασχίζουν να αναπνεύσουν από μια μικρή τρύπα στην παγωμένη θαλάσσια επιφάνεια του Hudson Bay στο Quebec του Καναδά. 
Η απελπισμενη προσπάθειά τους να πάρουν, η μία μετά την άλλη, αναπνοές, αναδυόμενες στην λιγοστή ελεύθερη επιφάνεια θάλασσας φαινεται καθαρα! Η καναδική κυβέρνηση κλήθηκε να στείλει παγοθραυστικό με σκοπό τη διάσωση των θηλαστικών.



Δε ξερω πως, αλλα βλεποντας το video, συνειρμικα, πηγε το μυαλο μου στις απελπισμενες προσπαθειες που κανουν εκατομμυρια ανθρωποι στο κοσμο προκειμενου ν αναπνευσουν λιγο αερα ελευθεριας, ειτε προσπαθωντας να πανε σε μια αλλη χωρα κυνηγημενοι πολλες φορες απο αυταρχικα καθεστωτα, ...ειτε μενοντας στη χωρα τους αγωνιζομενοι για αξιες που καθημερινα διαπιστωνει κανεις οτι πασχιζουν να μας τις στερησουν μια μια, ωστε να μη θυμομαστε πια πως ηταν να αναπνεεις ελευθερα..χωρις να φοβασαι οτι καποτε αυτο το..οξυγονο θα τελειωσει, αφηνοντας σε μονο στην απελπισια και τον απολυτο τρομο για ΕΠΙΒΙΩΣΗ και μονο, οχι για ζωη.

Τουλαχιστον εκει ηρθε το παγοθραυστικο, στη περιπτωση μας, ομως, που ειναι; Δεν το βλεπω....

4 σχόλια:

  1. Γεια σου βρε φιλενάδα.
    Πότε θα έρθει το δικό μας παγοθραυστικό ε;
    Συνειρμικά μου ήρθε η απάντηση.
    Όταν θα λιώσουν οι πάγοι.
    Θα μου πεις τότε δεν θα χρειάζεται παγοθραυστικό, χώρια που μέχρι να λιώσουν οι πάγοι θα έχουμε σκάσει από άπνοια.
    Υπάρχει φυσικά και η άλλη απάντηση ότι οι πάγοι από μόνοι τους δεν πρόκειται να λιώσουν ποτέ.

    Βάλτα σε μια λογική σειρά και αν βρεις κάποια θετική διέξοδο με τις υπάρχουσες και διαφαινόμενες προϋποθέσεις, να την πεις και σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, φιλη blackbedlam

      Καλα τα λες οι παγοι απο μονοι τους δεν λιωνουν, θελει και μια βοηθεια, αλλα απ ο τι φαινεται εφ οσον οι πολιτες δεν αγανακτουν απ τους ..παγους που γινονται καθε μερα ολο και πιο απειλητικοι, για ποιο παγοθραυστικο μιλαμε; Δε βλεπω κι εγω διεξοδο, προς το παρον, δυστυχως..

      Διαγραφή
  2. Ξαφνικά θα έρθει το... παγοθραυστικό.
    Από εκεί που κανείς ή μάλλον λίγοι το περιμένουν.
    Γιατί δεν βρίσκεται σε λιμάνι, έχει ήδη σαλπάρει.
    Κουράγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EYΡYTANA IXNHΛΑΤΗ

      Mακαρι να χεις δικιο..Ας ερθει κι ας ..εχει ηδη αργησει!

      Καλη δυναμη!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)