13.1.13

Ενα πολιτικό τραγούδι απ τον Ry Cooder
Το αλμπουμ Pull Up Some Dust and Sit Down, κυκλοφορησε το 2011 και σ αυτο ο Ry Cooder επεδιωξε περισσότερη πολιτική κατεύθυνση με την σύνθεση των τραγουδιών του και εμπνεύστηκε από την οικονομική κρίση και τα  τραγούδια διαμαρτυρίας του παρελθόντος.

To πιο κατω  τραγουδι του Ry Cooder Lord tell me why, με τους καυστικους στιχους Δυστυχως δεν υπηρχε στο youtube για να το ανεβασω και να το ακουσετε. Ελπιζω  ομως το λινκ αυτο  με το mp3, που μπορειτε να κατεβασετε, να βοηθα.

Αν δεν μπορεσετε να τ ακουσετε απ το λινκ με πληροφορησε ο φιλος @rocean oτι υπαρχει το deezer και μπορειτε να τ ακουσετε απο εκει!


(Lord tell me why,) "Θεε μου, πες μου γιατί" , είναι ένα τραγούδι γκοσπελ με ενα funk groove, τραγουδιέται από την προοπτική ενος κατώτερης τάξης Λευκου που έχει απογοητευτει απο το Αμερικανικό όνειρο. Οι ειρωνικοι του στίχοι του ρωτουν «Κύριε, (Θεε μου) πες μου γιατί ένας λευκός δεν αξίζει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο, πια.
  
Μπορειτε εδω να διαβασετε περισσοτερα για ολοκληρο το αλμπουμLYRICSLord tell me why a white man ain't worth nothing in this world no more

Lord tell me how you 'spect me to stand up tall and proud

I did just what you told I done everything you said

But the way I'm doing lately I could have stood in bed

So Lord tell me why a white man ain't worth nothing in this world no moreLord tell me when a white man's gonna be all right again

Please fix it Lord they took back everything we been working for

When the riots tore our city I stood watch outside our home

My kids crying daddy why can't they leave us alone

Split level in Valencia where the cops reside

We had to walk away and leave old memories insideLord tell me why a white man ain't worth nothing in this world no more

You can walk across the silvery moon and get back home all right

But it ain't safe to walk the streets of your home town at night

I'm a Lord man from the Lord land

But a Lord man ain 't worth nothing in this world no moreΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)