15.1.13

ΒRIAN ENO: Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική και μετά γκρινιάζουμε...




Brian Eno:Καλλιτέχνης, Συνθέτης, Παραγωγός: U2, Coldplay, Talking Heads, Paul Simon,

Δεν κάνουμε πολιτική

''Οι περισσότεροι από τους έξυπνους ανθρωπους που ξέρω δεν θέλουν να εχουν καμμια σχεση με την πολιτική. Την αποφεύγουμε όπως την πανούκλα, όπως ο ιστοτοπος Edge την αποφεύγει. Συμβαινει αραγε αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν υπαρχει εκει που οτιδήποτε σημαντικο συμβαίνει; Ή επειδή είμαστε πάρα πολύ απασχολημενοι με αυτό που κάνουμε, είτε πρόκειται για Κβαντική Φυσική, ή για Στατιστική Γονιδιωματική, ή παραγωγικη μουσική; Επειδή είμαστε υπερβολικα ευγενικοί για να κανουμε συζητησεις με επιχειρήματα με αλλους ανθρώπους; Ή επειδή απλά πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν, αν τα αφήσουμε οπως είναι, ότι το αόρατο χέρι, ή η Tεχνοσφαιρα μυστηριωδώς θα λυσει ολα μας τα προβληματα;


Ανεξάρτητα από τους λόγους για την αδρανεια μας, η πολιτική εξακολουθεί να γίνεται, απλα, όχι από εμάς! Είναι η πολιτική που μας έδωσε το Ιράκ και το Αφγανιστάν και κατι χιλιάδες απωλειες. Είναι η πολιτική που αιμορραγει τις φτωχότερες χώρες για τα χρέη των πρωην δικτατόρων τους. Είναι πολιτική που επιτρέπει σε ειδικά συμφέροντα να κυβερνήσουν τη χώρα. Είναι η πολιτική που βοήθησε τις τράπεζες να καταστρέψουν την οικονομία. Είναι η πολιτική που απαγορεύει το γάμο μεταξυ ομοφυλοφίλων και την έρευνα βλαστικών κυττάρων αλλα θρεφει τα ζητηματα της Γάζα και του Γκουαντάναμο.

Αλλα εμεις δεν κάνουμε πολιτική. Περιμένουμε τους άλλους να το κάνουν για μας, και γκρινιάζουμε όταν καταλάβουμε οτι κανουν λάθος. Πιστεύουμε ότι η ευθύνη μας σταματά στην κάλπη, αν φτασουμε μεχρι εκει. Και είμαστε κατα του να παρεμβαινει κανεις oσο δεν φανταζομαστε.

Εκείνο που με ανησυχεί είναι, οτι ενώ εμεις προσπαθουμε να μη παρεμβαινουμε στη πολιτικη, καποιος αλλος κανει ακριβως το αντιθετο!''


Πηγη:Edge
(Υπογραμμισεις δικες μου)


Σημ.Το αρθρακι το ειδα σε tweet του @panos101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)