12.2.13

Για τη σκουριά ..(στο μυαλό);




Ενα εκατομμυρίο τόνoι σκουριάς τον χρόνο στον Βόρειο Ευβοϊκό, λεει η εφημεριδα...


Ποση ομως ακομα,...σκουρια κουβαλαει αυτη η χωρα και ποσα χρονια μεχρι να ξεπλυθει επιτελους; 
Αυτη η ...σκουρια που σαπιζει γυρω και μεσα μας και δεν μας αφηνει να δουμε οτι ζουμε ισως σε μια απ τις πιο ομορφες χωρα του κοσμου, που καποιων οι θυσιες και οι αγωνες τη κληροδοτησαν ελευθερη και ομορφη στις επομενες γενιες, ενω σημερα καποιοι ανεγκεφαλοι με τη ψηφο τους τη παρεδωσαν σε φασιστες και πουλημενους υπηρετες ξενων αφενταδων που απο τη πλεονεξια τους πασχιζουν  να τη καταστρεψουν. 


Η ...σκουρια αυτη που κυριευει τη ζωη μας, ειναι ηδη μεσα στους πνευμονες μας, περασε μεσα απ τη μυρωδια καμμενου ξυλου, απο σομπες και μαγκαλια στα ....2013, διπλα  στους καδους που καποιοι ...τρεφονται, ενω οι αστεγοι  ζεσταινονται απ τα καμμενα σκουπιδια! 

Εκει  ειναι αυτη η σκουρια βαθεια ριζωμενη, μεχρι εμεις οι ιδιοι να καταλαβουμε οτι δεν παει αλλο πια ουτε με τη σκουρια, ουτε με οσους τη ...παραγουν, τα πολιτικα εκεινα σκουπιδια που με ξενα δεκανικια επιασαν θωκους, παιζοντας καθε μερα κορωνα-γραμματα τις ζωες του κοσμου! 


Ποσο γρηγορα ξεχασαμε κι εκεινο το τραγουδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)