21.3.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Φορολογία εκατομμυρίων αφαιρέθηκε για λογαριασμο του ΙΚΕΑ στο Borlänge

                                          

Μια δημοτική επιχειρηση στη πολη Borlänge βοηθησε το IKEA να αποφύγει την καταβολή 2,5 εκατ σε τελη χαρτοσήμου. 
Αυτό όταν ενα νέο κατάστημα επίπλων κατασκευάζεται στην πόλη. Υπαρχει τωρα μεγαλη κριτικη για το κτίριο του ΙΚΕΑ, στη Norra Backa στην πολη Borlänge. 

Γιατι τωρα φαίνεται ότι μια δημοτική επιχείρηση στη πολη Borlänge εκανε την ίδια ρύθμιση για να αποφυγει τους φόρους, πραγμα που ειχε πρόσφατα αποκαλυψει η εκπομπη Uppdrag Granskning ότι ο δήμος της πολης Leksand ειχε κανει. 

Η υπόθεση ειχε να κανει με ενα πεζοδρομιο που ο δημος ειχε κανει καποιες ατασθαλιες- ενω στη πολη Borlänge είναι πολύ μεγαλύτερη η φορολογικη απατη.

Αγορά οικοδoμησιμων οικοπέδων 

Η πολιτική της ΙΚΕΑ είναι να αγοράζει οικοδομησιμα οικοπεδα και ο δήμος με το ΙΚΕΑ ειχαν συμφωνησει σε μια τιμή των 65 εκατ. SEK για την περιοχή. Αλλα στη σύμβαση αγοράς φαινονται μόνο 3 εκατομμύρια SEK. 
Στην πραγματικότητα, η ΙΚΕΑ θα επρεπε να καταβαλει 2,8 εκατομμύρια SEK σε τέλος χαρτοσήμου, για το 65 εκατομμυριων SEK oικοπεδο της. Αλλά μεσα από οικοδομικες ρυθμισεις θα φορολογηθει μόνο 128.000 SEK – μια φοβερη εκπτωση για την εταιρεία

- Σε περίπτωση που δεν θα πραγματοποιηθει η συμφωνια, μπορει η κυβέρνηση να δηλωσει ότι δεν επιτρεπει το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο, λέει ο Lars Ivarsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Νοrra Backa στην πολη Borlänge. 

- Αλλά συμφωνείτε ότι εσείς βοηθατε το ΙΚΕΑ να αποφύγει την καταβολή φόρων;

 - Ναι, φυσικά το κάνουμε, λέει ο Lars Ivarsson και συνεχίζει: 
- Αλλά επειδή αναγνωρίζεται ότι γινεται με αυτόν τον τρόπο, δεν έχω κανένα ηθικο ενδοιασμό.

SVT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)