17.4.13

Της αισιοδοξίας το...κάγκελο!




Τελευταια γινεται «της...αισιοδοξιας», στην κυβερνηση και γιατι να μην ειναι ..αισιοδοξοι oι ανθρωποι;  

Κοστιζει τιποτα;  

Πρωτη φορα θα ειναι, αλλωστε, που ακουμε οτι ειτε ο ...πρωθυπουργος, ειτε ο ταδε και δεινα υπουργος του ειναι... αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας; 
Το παιρνουν και με τη σειρα για να υπαρχει ποικιλια, βρε αδερφε!...Δευτερα Τεταρτη Παρασκευη εσεις, Τριτη, Πεμπτη και ..Σαββατο, εμεις απο τη υπολοιπη τρικομματικη. 

Τωρα ηταν η σειρα του υπουργειου ...Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Φοβερος τιτλος, και ο τελευταιος ...κλεινει τη πορτα!! Κατι σαν τα ...Ισπανικα ονοματα που αραδιαζουν 5, 6 στη σειρα για να εντυπωσιαζουν! Ετσι ο υπουργος, δηλωσε κι αυτος ...αισιοδοξος μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (μα τι..ευφανταστος τιτλος με συνειρμους που παραπεμπουν σε...κατασκοπευτικη ταινια!), Χορστ Ράιχενμπαχ. 

Τα σημάδια της ....αισιοδοξίας πληθαίνουν, τωρα, ειπε το υπουργειο, υπενθυμιζοντας οτι και καλα ξεπεράσαμε το πρόβλημα της...πολιτικής αστάθειας, με τη ...βοηθεια του ..Eurogroup και του ..ΔΝΤ, αφου φυσικα ειμαστε...συμφωνοι με τη....παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη! Βεβαια, ανακεφαλαιοποιηθηκαν και οι τραπεζες και τωρα ..βουρ στο δρόμο της ..ανάκαμψης και της ...ανάπτυξης! 

Το τραγελαφικο ειναι οτι εχουν και ...«προγραμμα» μεσα στη προσπαθεια συστηματικης εξοντωσης της εργατικης ταξης! Τωρα, λεει, θα φτιαξουν τους ..αυτοκινητοδρομους στην χωρα, (αυτο, ειδικα, το ακουω απο τοτε που πηγαινα...σχολειο και εχουν περασει αρκετα χρονια!) 

Μαλιστα η χώρα ειναι οπως μας διαβεβαιωσαν...8η στις 27 χώρες της ΕΕ στις απορροφήσεις! (Και ειχα μια σκασιλα!)
Στον τουρισμό, ολα πριμα, λενε.. Ολα αυτα, καθε φορα μεχρι να γινουν ..απεργιες στα πλοια και εκει ω δια μαγειας τους χαλαει η...συνταγη(!), γιατι πως να το κανουμε δεν θελουν να εχει κανεις σημερα ουτε το δικαιωμα να απεργησει πια, ενω στις εξαγωγές ειμαστε λεει...«πρωτοι» (απ το τελος, αραγε;)  στην ΕE από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών! 

Με τι κοστος ομως, γινονται συχνα, τετοιες...«πρωτιες»; 

«Αυτή η προσπάθεια όμως δεν τελείωσε, πρέπει να συνεχιστεί. Και γι΄ αυτό πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και όσο πιο σκληρά γίνεται, έτσι ώστε η πατρίδα μας να κερδίσει αυτή τη μάχη, γιατί αυτό που εξελίσσεται είναι μια μάχη για την πατρίδα μας», ειπε ο υπουργος, κατι που υπο τις σημερινες ασχημες εργασιακες συνηθηκες για τον λαο, ακουγεται και...ως απειλη για ακομη μεγαλυτερες θυσιες, στη συνεχεια! 

Οτι μια μεγαλη μεριδα του κοσμου δεν τους αντεχει και δεν τους ακολουθει, πια, εδω και καιρο, αυτο, δεν τους απασχολει...Αυτοι...προχωρουν χωρις εμας, παιδια, ετσι δειχνουν ολα. Οποιος ...αντεξει! 

Αλλωστε καπως ετσι...''φιλολαϊκα'' δρουσαν και ο..Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλιας με την Μαρια Αντουανεττα, πριν την...γκιλοτινα!

2 σχόλια:

  1. Αισιόδοξοι θα είναι οι δυνάστες "μας", όσο το λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε... υποχώρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EYΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

      Οσο ακομη τους το..επιτρεπουμε!:(
      Eπρεπε ηδη να ειχαν παρει ..ποδι οι δυναστες μας, αλλα δυστυχως εχουν γερη υποστηριξη!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)