30.5.13

Lothar König: Ο Γερμανος πάστορας που αντιμετωπίζει δίκη για αντι-ναζιστική διαμαρτυρία!



ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Ξεκινησε η δικη του Γερμανου πάστορα Lothar König με την κατηγορία ότι υποκινησε βία σε μια αντι-ναζιστική διαδήλωση. Ο ιδιος δήλωσε ότι οι αρχές προσπαθουν να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να αντισταθουν σε ακροδεξιους, αν ο ιδιος καταδικαστεί. 

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Lothar König για σοβαρή παραβίαση της ηρεμιας, απόπειρα παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και απόπειρα εξαναγκασμού σε μια διαμαρτυρία στην ανατολική πόλη της Δρέσδης πριν από δύο χρόνια. Ο 59χρονος König, φέρεται να χρησιμοποιούσε ένα φορτηγό εξοπλισμένο με μεγάφωνο για να παροτρύνει τους διαδηλωτές να επιτίθενται στους αξιωματικούς και αργότερα προσπάθησε να οδηγήσει ένα όχημα της αστυνομίας εξω απο το δρόμο, ειπε ο εισαγγελέας της Δρέσδης Lorenz Haase στο Associated Press.




Ο König, ο οποίος αντιμετωπίζει την πιθανοτητα να περασει αρκετά χρόνια στη φυλακή, αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ήταν μέρος ομάδας που προσπαθουσαν ειρηνικά να εμποδίσουν χιλιάδες νεοναζί από την επετειο στη μνήμη των Γερμανων θυμάτων της απο τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Εργαζομαι για τη καταπολέμηση της βίας εδω και 22 χρόνια», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη πριν από τη δίκη «Αν καταδικαστω τότε το μήνυμα θα είναι, να μην εμπλακειτε, μείνετε στο σπίτι». 

Η δίκη έχει προσελκυσει γενικη καταδίκη από τους αντι-ναζι ακτιβιστες σε όλη τη Γερμανία, με μερικούς να κατηγορουν τις αρχές οτι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο να κυνηγουν διαδηλωτές αντι να φροντισουν να πάταξουν τους ακροδεξιους.

Ο König ισχυρίζεται οτι η αστυνομία στη διαδήλωση στη Δρέσδη στις 19, Φεβρουαρίου του 2011, συγκλονιστηκαν από την κατάσταση και έχασαν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να γινουν βίαιοι κατι το οποιο ο ιδιος καταδικάζει.

Ο Λουθηρανός πάστορας έχει ιστορία στο πολιτικο ακτιβισμο που εκτείνεται πίσω στις ημέρες του σοσιαλιστικού κράτους στην Ανατολική Γερμανία, όταν πήρε μέρος σε διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος.





Αφού τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος, ο παστορας König ξεκίνησε μια αποστολή για τη νεολαία στην Ιένα, μια πόλη όπου οι νεοναζί έγιναν ιδιαίτερα ενεργοι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Ο König προσπάθησε να βοηθήσει τους νέους που δεχοντουσαν επίθεσεις από skinheads και με το σταρατο υφος του και τη χαρακτηριστικη γενειάδα του γρήγορα έγινε ένα σταθερο στοιχειο σε καθε αντι-ναζιστικο γεγονος. Αυτα περιελάμβαναν διαμαρτυρίες ενάντια στην ετήσια πορεία των δεξιων στη Δρέσδη στις 13 Φεβρουαρίου, την επέτειο που συμμαχικα βομβαρδιστικα κατέστρεψαν το ιστορικό κέντρο της πόλης το 1945 σκοτώνοντας περίπου 25.000 άτομα.

«Είναι μέρος του μύθου της θυματοποίησης που οι Ναζί συνεχίζουν να προσπαθούν να προωθησουν, ότι δηλαδη ο πόλεμος συνεβει εξ αιτιας των κακων Αμερικανών και το κακων Βρετανων," λεει ο König. "Όποιος έχει μάτια στη Γερμανία βλέπει τι προσπαθουν να κανουν οι Ναζι. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους, γιατι καλυτερα να μην ξέρουν." 

Έκκληση για εισφορές στα δικαστικά έξοδα του Lothar γινονται απο το site prozesskostenhilfe-lothar.de και αναφερονται εκτος των αλλων και στη τακτικη για την ποινικοποίηση των αντι-διαδηλώσεων, μια «λογικη» που δεν μπορούμε να δεχθούμε, λεει η ανακοινωση.


Επισης, περισσοτερο υλικο και videos εδω

2 σχόλια:

  1. "πολλοί Γερμανοί προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους, γιατι καλυτερα να μην ξέρουν."

    --------------

    Βλέπεις η τυφλαμάρα είναι το καλύτερο "υπνωτικό" για τη συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

    ...σωστα και αυτο δεν συμβαινει μονο στη Γερμανια, δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)