15.6.13

Boxing: Frida Wallberg. Άξιζε τον κόπο;



Η Σουηδη μποξρ Frida Wallberg, η οποία χθες το βράδυ, 14 Ιουνιου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από έναν αγωνα πυγμαχίας στη Στοκχόλμη, χθες το βράδυ χειρουργηθηκε για εγκεφαλική αιμορραγία. 

"Μετά από ένα τέτοιο πλήγμα τέλος της σταδιοδρομίας" 

- Το μόνο πράγμα που είναι σημαντικό τώρα είναι να πανε ολα καλα, να συνελθει στο νοσοκομείο και να βγει από αυτή τη περιπετεια εντάξει. Στη συνέχεια, δεν υπάρχει καριέρα, δεν γινεται. Όχι μετά από ένα τέτοιο χτύπημα στην πυγμαχία. Είναι τερμα, λέει ο Olof Johansson από τη Σουηδική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Η Frida Wallberg έχει περάσει στο παρελθόν έντεκα παιχνίδια ως επαγγελματίας και συναντήθηκε για τον τίτλο του χθεσινου αγώνα με την Αυστραλεζα Diana Prazak.

Αλλά αφοτου η Wallberg χτυπηθηκε δύο φορές στον όγδοο γύρο διακόπηκε ο αγώνας.

Πήγε η ιδια στην γωνια του ρινγκ μετά τη διακοπη του αγώνα, αλλά μετά από λίγα λεπτά μεταφερθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποβληθηκε σε χειρουργική επέμβαση για εγκεφαλική αιμορραγία. Και σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τους διοργανωτές του Golden Ring, η Frida Wallberg είναι τώρα ναρκωμένη με αναπνευστήρα.

Αλλά αφου σταμάτησε ο αγώνας, περασαν αρκετά λεπτά πριν ο γιατρός να ερθει στο ρινγκ. Είναι κάτι που ο Olof Johansson από τη Σουηδική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σήμερα κριτικαρει αυστηρα.

H Frida με τη κορη της
- Η αυθόρμητη αντίδραση ήταν ότι ήμασταν πάρα πολύ αργοι με το προσωπικό ασφαλείας και δεν την βαλαμε στο φορείο αρκετά γρήγορα, είπε, αλλά οταν μπηκε στο φορειο όλοι εκαναν εξαιρετική δουλειά. Αν ομως ειχαν πάει εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα, λέει ο Olof Johansson από τη Σουηδική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

O Björn Lindvall ο οποιος ειναι νευρολογος στη πανεπιστημιακη κλινικη του Örebro και ιατρικος εμπειρογνωμόνων στις πολεμικές τέχνες, στην Ενωση επαρχιακων συμβουλιων της χωρας, λεει οτι οσο περισσότερο διαρκει ενας αγώνας, τοσο περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι μπορει να δεχθει ο,η πυγμαχος

Και οσο πιο κουρασμένοι ειναι οι μπoξερ, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να αντιμετωπίσουν τα  χτυπήματα, λέει ο Björn Lindval.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)