14.6.13

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΡΤ επανέρχεται με περιορισμένες μεταδόσεις!



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δήλωσε οπως γραφει αποψε η SvD, ότι η ΕΡΤ θα επανελθει με περιορισμένες εκπομπές. Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ. 

"Μια προσωρινή επιτροπή με ευρεία πολιτική στήριξη θα συσταθεί για να απασχολησει μικρό αριθμό εργαζομένων, έτσι ώστε η μετάδοση του προγράμματος πληροφοριών να μπορεί να αρχίσει αμέσως,» είπε ο Σαμαράς σε δήλωσή του. Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε το  συμβούλιο της European Broadcasting Union, οτι αποφάσισαν να βοηθήσουν τους Έλληνες δημοσιογράφους της ΝΕΤ στο ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ, το οποιο η κυβέρνηση απροσδόκητα «εσβησε» πριν λιγες μέρες. 

Η Πρόεδρος του Σουηδικου ραδιόφωνου Cilla Benkö, που βρισκεται στο συμβούλιο της EBU δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι «οι μηχανικοί της EBU έχουν εφαρμόσει μια λύση για να αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ μέσω του σταθμού εδάφους της EBU στην Αθήνα." 

Η Cilla Benkö, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού είναι "ανάξιo μιας δημοκρατικής κοινωνίας". «Η EBU είναι τώρα εργάζεται σε δύο μέτωπα. To πρώτo είναι να επηρεάσει την κυβέρνηση να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι, τo δεύτερo είναι να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση ετσι επιθυμεί, συμφωνα με το δελτίο τύπου της Cilla Benkö. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)