13.6.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πoιoί πλήρωσαν το..βασιλικό κάστρο;




Το Παλατι ισχυριζεται ότι ο βασιλιάς δεν εχει παραβεί τους κανόνες, σχετικα με τον ισχυρισμο οτι το κράτος κατέβαλλε ποσα φορολογουμενων για την ανακαίνιση του καστρου του Stenhammar.

- Απόλυτη αποψη μου είναι ότι ο βασιλιας δεν είναι υπαιτιος, λέει ο υπευθυνος οικονομικων του παλατιου, Jan Lindman, στην εφημεριδα SvD.se. 

Σύμφωνα ομως με το κρατικο καναλι SVT , ο βασιλιάς χρησιμοποιησε  πάνω από εννέα εκατομμύρια κορωνες απο τα χρήματα των φορολογουμένων για την ανακαίνιση του καστρου Stenhammar, έξω από τη πολη Flen - παρόλο που η συμφωνία αναφέρει ότι ο μισθωτής, σε αυτή την περίπτωση, ο βασιλιάς, θα πρέπει να σταθεί για όλες τις εργασίες συντήρησης του κάστρου.

Όταν ο δημοσιογράφος της SVT αντιμετώπισε το βασιλιά με τις πληροφορίες ο βασιλιας αντέδρασε και εχασε την ψυχραιμία του.

- Δεν μπορείτε ποτέ να μεινετε στην αλήθεια, ρωταει ο βασιλιάς, εκνευρισμενος, τον δημοσιογραφο. 

Το κράτος, ως ιδιοκτήτης και εμείς ως ενοικιαστές έχουμε συμφωνήσει σε μια ανακατασκευή και ανακαίνιση του κάστρου. Και σε αυτη τη συμφωνια εχει γινει, επίσης, επιμερισμός του κόστους, λέει ο Jan Lindman, στην SvD. 

SVT -ΕΛΕΓΧΟΣ Ο βασιλιάς ανακαινισε κάστρο με τα χρήματα των φορολογουμένων 

-Δεν έχει διαπράξει κάποιο σφαλμα; 

- Όχι, πάγια θέση μου είναι ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα εδώ, λέει ο Jan Lindman.

- Εδω λέει ότι οι συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισης θα πρέπει να καταβληθουν απο τον μισθωτή, (τον βασιλια), αλλά ότι μπορεί να συνάπτει ειδικές συμφωνίες γύρω από άλλα ζητήματα γύρω από την κατασκευή, και αυτό είναι που έχουμε κάνει εδώ. 

Σύμφωνα με το Παλατι, ο βασιλιάς κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, δαπανησε περίπου τα 30 εκατομμύρια δολάρια για το κάστρο του Stenhammar. Παράλληλα, το παλατι δεν θελει να απαντήσει γιατί ο βασιλιάς δεν μπορούσε να σταθεί για ολόκληρο το ποσό, ο ίδιος, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι το Stenhammar δεν είναι ενα καστρο προσβάσιμο στο κοινό. 

- Δεν είναι το είδος της αξιολόγησης που κάνουμε, αλλά εδώ έχουμε μια συμφωνία με την κτηματική υπηρεσία για το πώς αυτό θα πρέπει να γινει, τι θεωρούν λογικό και τι θεωρούμε εμεις λογικό, λέει ο Jan Lindman.

Ο Per Sandberg, διαχειριστης του καστρου του Stenhammar μας δινει την εικόνα για τη συμφωνια ως ανοιχτη για συγκεκριμένες συμβάσεις, στις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει και λεει ότι η απόφαση να μπουν μεσα και χρήματα  φορολογουμένων βασίζεται στο οτι το κάστρο είναι ένα πολιτιστικό κτίριο που πρέπει να διατηρηθει.

 - Υπήρχε μεγάλη ανάγκη από ανακαίνιση του κάστρου, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από κατασκευαστικα ελαττώματα. Από τα χρήματα που η κτηματικη υπηρεσια έχει επενδύσει πολλα πάνε για την αποκατασταση της αποχέτευσης, την αντικατάσταση πολλων δικτυων κατι το οποίο είναι συνήθως ανηκει στις υποχρεωσεις του μισθωτή, λέει ο Per Sandberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)