14.6.13

Η DIGEA, τα κανάλια, η ΕΡΤ και εμείς!




Τελικα με την ιστορια του κλεισιματος της ΕΡΤ βγηκαν πολλα στο προσκηνιο, μεταξυ αλλων και ο..αχαρος ρολος της DIGEA («Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος»!!) στην προσπάθεια φίμωσης άλλων σταθμών, όπως τον 902, ενα γεγονος που οπως ξερουμε ηδη επιχειρεί η κυβέρνηση, μαλιστα και με την σύμφωνη γνώμη του ..ΕΣΡ, που απείλησε την τηλεόραση του 902 με κυρώσεις εάν συνεχίσει την αναμετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ!

Δεδομενου ομως, του οτι οπως ειπε προσφατα και ο Δ. Κουτσουμπας, η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό που ανήκει στον ελληνικό λαό, ποσο αποδεκτο ειναι να παραδιδει κανεις τη δημόσια ραδιοτηλεοπτικη ενημέρωση και τους εργαζόμενους της, δεμενους πισθαγκωνα, ως ακομα μερικες χιλιαδες εξιλαστηρια θυματα στο βωμο του ιδιωτικου κεφαλαιου!

Σημερα ακουγα οτι ο μονος σταθμος που ειναι νομιμος στην Ελλαδα ειναι η ΕΡΤ, τα υπολοιπα καναλια ειναι παρανομα και μαλιστα αναφερθηκε και σαν παραδειγμα η κυβερνηση της Γερμανιας η οποια πουλησε τις συχνοτητες εκπομπης καναλιων, εκει, βγαζοντας 2 με 3 δις! 

Στην Ελλαδα της κρισης, τα ιδιωτικα καναλια οχι μονο δεν εχουν πληρωσει για τις συχνοτητες αλλα φροντιζουν οι κυβερνησεις αυτες οι οποίες απαραλλακτα απαιτουν αιματηρές θυσίες από όλους για τη ... «σωτηρία της Πατρίδας» να αναβάλλουν ακομα και τη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων! Οταν θελει λοιπον να μιλα κανεις για ..αναπτυξη και ...Success stories, δεν μπορει να εθελοτυφλει στο ζητημα των ιδιωτικων καναλιων επιμενοντας να μη φορολογει τις μπίζνες των τηλεοπτικών σταθμών, που «υπηρετούν την κοινωνία», προσφέροντας τη γνωστη...«αντικειμενικη ενημέρωση» τους, αυτην που μας εφτασε στα σημερινα αισχρα επιπεδα οπου οι ...ναζιστες στη χωρα μας προηγουνται σε ψηφους απο το κατ εξοχην εργατικο κομμα, το ΚΚΕ!! Για μια τετοια ..αντικειμενικη ενημερωση μιλαμε! 

Διαβαζα, επισης, οτι με διάταξη που πέρασε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο φόρος στις διαφημισεις των καναλιων θα αρχίσει να επιβάλλεται, αντί για την 1η/1/2013, την 1η/1/2014. Να διευκολυνουν και λιγο τους ανθρωπους να μη πληρωσουν φόρο και για διαφήμιση! Τόσα χρηματα ξοδεψαν για τις ...άδειες εκπομπής των σταθμών τους, αν βεβαια δεν θελουμε να πιστεψουμε τις ...κακες γλωσσες που λενε οτι οι σταθμοι αυτοι λειτουργουν παρανομα, χωρίς άδειες! Γινονται ομως τετοια πραγματα, στην..Ελλαδα; 



Απο κατι τετοιες ενεργειες, ομως, φαινεται ξεκαθαρα ο ρολος της κυβέρνησης που παει χερι χερι με τα μονοπωλια και τους διευκολυνει. 
Η DIGEA  οπως διαβαζα για καθαρα δικους τους οικονομικους λογους επελεξαν πρότυπο μη συμβατό με την πλειοψηφία των συσκευών με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη που έχουν πουληθεί στην Ελλαδα. Το πρότυπο που είχε ανακοινωθεί και εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ είναι το DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) mpeg2, ενώ η Digea(τα ίδια τα κανάλια δηλαδή) αποφάσισε να υιοθετήσει το DVB-T mpeg4, το οποίο ΔΕΝ μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι περισσότερες συσκευές. Γιατι ομως επελεξαν το mpeg4;  Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους κάνανε την DΙGEA και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4!! 

Στο μεταξυ πολλα ειναι τα στοιχεια και οι πληροφοριες που δειχνουν οτι τελικα ακολουθωντας τα τελευταια χρονια πολιτική λιτότητας μείωσε η ΕΡΤ τα ελλείμματα της και εμφάνισε κέρδη, οποτε αυτα που ακουσαμε περι ''προβληματικης'' δημοσιας τηλεορασης δεν στεκουν, ενω οι λογοι που διαστρεβλωνεται η αληθεια ειναι και παλι προς χαριν του ιδιωτικου τομεα, των ιδιωτικων καναλιων που οπωσδηποτε θα βγουν ωφελημενα απο διαφορα πακετα που θα τους παραχωρηθουν, λογω κλεισιματος της δημοσιας τηλεορασης. 

Τετοιες πρακτικες πρεπει να καταδικαστουν απο ολους και οσους δεν εχουν ακομη καταλαβει καλα τον ρολο που παιζουν τα μονοπωλια και στην ενημερωση! Ολα αυτα σχετιζονται αμεσα με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», με τον αυταρχισμό και τη καταστολή δηλαδη της λαϊκής αντίδρασης, οπως ειπε προσφατα ο Γ. Γκιόκας. Αν ειναι κατι που πρεπει να μεινει απο τον αγωνα αυτο, εναντια στο κλεισιμο της ΕΡΤ, πιστευω οτι ειναι η αναγκη για υπεράσπιση ολων των δημόσιων οργανισμών, επειδη ανήκουν στον λαό και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να τα χειριζεται οπως νομιζει και να τα απεμπολει!

Φιλος αναρρωτιοταν τις αλλες, αν τελικα ειχε δικιο ο τέως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ηenry Kissinger,που δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα… Τότε ίσως συνετισθεί…» 

Να αρχισουμε τελικα να πιστευουμε στις θεωριες συνομωσιας;

5 σχόλια:

  1. Ενδεχομένως ο 902 να έπρεπε να "κάτσει" πάνω σε κυκλώματα του ΟΤΕ, που έχει την ΕΡΤ (που η τελευταία είναι και provider ψηφιακού σήματος μισθώνοντας κυκλώματα του ΟΤΕ)
    Θα μου πεις βέβαια ότι, εκχωρώντας δικαιώματα tv & internet provider σε επιχειρήσεις είναι εύκολο να δώσει μια εντολή η Digea ή ο ΟΤΕ για να κόψουν τα ψηφιακά κανάλια, όπως έκανε ο πρώτος στην ψηφιακή ΕΡΤ και η δεύτερη στον 902 που αναμετέδιδε το πρόγραμμα των καταληψιών της ΕΡΤ.

    Τεχνικά πάντα μιλώντας το mpeg4 λόγω του αλγορίθμου συμπίεσης μεταφέρει μεγαλύτερη και περισσότερη πληροφορία (παράδειγμα έχει τη δυνατότητα για πολυκάναλο περιφερειακό ήχο στην tv, πράγμα που δεν κάνει το mpeg2), αλλά το μυστικό είναι ότι τους δίνει τη δυνατότητα να γίνουν και internet providers μέσω επίγειου τηλεοπτικού σήματος.
    Σατανικό, ε; Θα πληρώνεις τη Digea για να σου ξεκλειδώσει το novasports που τώρα έρχεται στο μπουκέτο της κλειδωμένο.
    (αυτό είναι το τυράκι, ή φάκα είναι το payable ξεκλείδωμα)

    Το άσχημο είναι ότι εντασσόμενος ο 902TV στο Digea, ή και στο μπουκέτο της ΕΡΤ, τον κρατούν απ' τα @@, μην επιτρέποντας σε αυτόν να αναμεταδίδει ότι γουστάρει.

    Πάντως ποιος θα περίμενε ότι, τoυς καταληψίες της ΕΡΤ θα τους ξελάσπωνε ο provider ... της Γιουροβίζιον;
    (θεϊκό, αν το' λεγες αυτό πριν μερικά χρόνια, θα σ' έλεγαν τρελλό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου spiral architect

      Εχουν βαλει τα καναλια σε τετοιους providers που πραγματικα και ουσιαστικα ειναι δεσμια κατω απο τους ορους τους. Κανεις δεν περιμενε οτι η ΕΒU Θα μετεδιδε το προγραμμα της ΕΡΤ! Να και μια εκπληξη!

      Διαγραφή
  2. Άσχετο με την παρούσα ανάρτηση αλλά έζησα για να δω το παρακάτω:
    An Interview with a Gay, Russian Neo-Nazi | VICE United Kingdom

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)