26.8.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Απολύθηκε, αλλά κρατά τα 16.393,09€ μισθο/μήνα;

Angeles Bermudez-Svankvist


Η αμοιβομενη με…142.400(!!) SEK το μήνα, Angeles Bermudez-Svankvist, πρωην Γενικη Διευθυντρια του Arbetsförmedlingen (Σουηδικου ΟΑΕΔ), ειναι το δεύτερο υψηλότερα αμοιβομενο στελεχος μεταξύ όλων των Γενικων Διευθυντών στη Σουηδικη κυβερνηση, αλλα υποχρεωθηκε σε απολυση, που εγινε μεσα στο Σαββατοκυριακο, μετα απο σκανδαλο με υπερογκους τηλεφωνικους λογαριασμους που προεκυψε και αποκαλυψε μεταξυ αλλων και η Aftonbladet, η οποια ειχε αποκαλυψει επισης και τα επαγγελματικα ταξιδια στα οποια εμενε η ιδια περισσοτερο διαστημα απ το κανονικο, παιρνοντας μαζι και μελη της οικογενειας της, ενω οι λογαριασμοι αυτοι πληρωνονταν απο τους ...φορολογουμενους πολιτες! 

 Hillevi Engström
 H Yπ. Εργασιας Hillevi Engström ειπε σε τηλεοπτικη συνεντευξη οτι η αποφαση αυτη παρθηκε επειδη η κυβερνηση πιστευει οτι η κατασταση εγινε αφορητη. 

Απ ο τι διαβαζα ομως, και ελπιζω να μην ισχυσει, εχει το δικαιωμα να κρατησει το μισθό της για ένα χρόνο, ακομη και σε περιπτωση απολυσης της! Οι περισσότεροι Γεν. διευθυντές προσλαμβάνονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η πρώτη περίοδος είναι συχνά έξι χρόνια, η οποία ισχύει και για την Bermudez-Svankvist.

Η Bermudez-Svankvist οπως γραφει η εφημεριδα Dagens Industri έχει μεινει για πέντε χρόνια και αναμενεται να  διατηρήσει ως εκ τούτου το μισθό της των 142.400 SEK το μήνα για ένα χρόνο!!
Όπως εχει ήδη γράψει η εφημεριδα DN, αναμεσα στους Γεν. Διευθυντες μόνο ο Dan Eliasson έχει υψηλότερο μισθό με 147.000 SEK τον μήνα. Όταν η  εφημεριδα DN ειχε παλιοτερα ρωτησει την Bermudez-Svankvist  τι πιστευε για το οτι ηταν δεύτερη στην μισθοδοσία μεταξυ των συναδελφων της ειχε τοτε δηλωσει ότι ήταν ...απογοητευμένη!   

Στο μεταξυ ενω τα ...εργα της μιλουν για το ποιον της, η ιδια αναφερε στην Αftonbladet oτι

-Έχω μια καταπληκτική δέσμευση για ανθρώπους που η κοινωνία δεν ειχε πραγματικά ασχοληθει, ειπε! Έχω κάνει ο τιδηποτε δυνατον ειναι να γινει και θα συνεχίσω να το κάνω γι αυτούς τους ανθρώπους, λέει.

"Το διοικητικό συμβούλιο ειναι αντιεπαγγελματικο " ειπε για τη διοικηση του Υπηρεσιακου Συμβουλιου Απασχόλησης της Σουηδιας (ΟΑΕΔ).

- Νομίζω ότι ενήργησαν αντιεπαγγελματικα. Εχω εκπλαγει, λέει.   

(Εδω ανεβαινει το ...αιμα στο κεφαλι, γιατι κατα τη γνωμη της επρεπε να την αφησουν να μεινει κι αλλο!!) 

Και μεχρι προσφατα, πριν της ανακοινωθει δηλαδη η απολυση, ηταν μαλιστα..πεπεισμένη ότι θα παραμείνει στην θεση της! 

-Είμαι παθιασμένη με τη δουλειά μου, ειπε. Μέχρι να δοθουν επιπλεον πληροφορίες, είμαι επικεντρωμένη στην εργασία που έχω. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα, εγω μιλώ για τα αποτελέσματα και όχι για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εμάς, λέει στην SVD Business.

2 σχόλια:

  1. Γενικός κανών:
    Όσες πιο πολλές προσόδους (υψηλοί μισθοί, κέρδη από υπεραξίες κλπ) έχει κανείς, τόσο πιο ταλληροφονιάς γίνεται!
    Την καλημέρα μου. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect,

      Eτσι φαινεται..Ειδαμε αλλωστε το παραδειγμα της κυριας αυτης η οποια παρα τον πλουσιοπαροχο μισθο της, εστελνε το λογαριασμο στους ..φορολογουμενους! Πλεονεξια και θρασος σε εσχατο βαθμο! Παντως οχι οτι πιστευω οτι ειναι η..μονη, αρκετοι εχουν βρεθει στη θεση της, οταν ομως ανακαλυπτονται τουλαχιστον εδω χανουν τη θεση τους, κατι που δεν συμβαινει στην Ελλαδα!

      Τη καλημερα μου, επισης! :)

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)