25.8.13

ΕΛΛΑΔΑ: Eκεί όπου Σεξισμός & Ρατσισμός πάνε χέρι-χέρι!

Χθες εκνευριστηκα διαβαζοντας στο twitter, μια ακομη…ελεεινη «ειδηση», που αναδημοσιευτηκε επιπλεον και σε αρκετα «δημοσιογραφικα»-λιβελογραφηματικα και μη blogs. 

Aναφερομαι σε μια «ειδηση», που για μενα, δεν ειχε λογο να δημοσιευτει, οχι μονο επειδη δεν θα επρεπε να ενδιαφερει αμεσα το πανελληνιο, αλλα αποβλεπει κυριως να στιγματισει το φυλο, την ηλικια της παθουσας, ενω παιζει ασχημα ...ρατσιστικα παιχνιδια με την εθνικοτητα του συντροφου της συγκεκριμενης γυναικας, εφ οσον αυτος αναφερεται αοριστα ως «αλλοδαπος».

Δεν ηταν μια πραξη βιασμου, απ ο τι διαβασα, (οπου κι εκει θα επρεπε να υπαρχει καποια δεοντολογια για το τι επιτρεπεται να αναγραφεται δημοσια!), οποτε  ολες αυτες οι «επιλεγμενες λεπτομερειες» σκοπο εχουν να προϊδεασουν τους αναγνωστες εναντια στην ηλικια, το φυλο της γυναικας,  οπως και στο οτι ο παρτενερ της ηταν «αλλοδαπος», με ο τι αρνητικους συνειρμους κατι τετοιο υποδηλωνει στο μυαλο του μεσου Ελληναρα, στην Ελλαδα του 2013, οπου αρκετοι πολιτες ξεδιαντροπα ψηφισαν και στηριζουν...Χρυσαυγιτες!

Κατ αρχην ο ορος «αλλοδαπος» ειναι πολυ ευρυς και καλλιστα μπορει να συμπεριλαμβανει και...Αμερικανους,  Αγγλους, Γερμανους, οπως και αρκετες αλλες...«σεβαστες εθνικοτητες», για τον μεσο αμορφωτο Ελληνα, οπου «πας μη Έλλην βάρβαρος εστι»! 

Eτσι δεν θα επρεπε καν να αναφερεται το γεγονος της αλλοδαπης εθνικοτητας του παρτενερ, εκτος κι αν σκοπος των γραφοντων ηταν να προϊδεασουν το κοινο εναντια στους...μεταναστες της Ελλαδας, οσο ευρυς κι αν ειναι ο ορος αυτος και παλι. 
Τσουβαλιαζοντας, ομως, ολους τους «μη Ελληνες» σε μια κατηγορια, πετυχαινουν να ενισχυσουν τη...ξενοφοβια και να στρεψουν αγρια βλεμματα και παλι εναντια στους μεταναστες, δηλαδη με ένα ...σμπάρο δυο τρυγόνια! 

Απο την αλλη, ας μη ξεχναμε οτι αν η ειδηση αυτη αφορουσε 60χρονο Ελληνα ανδρα, στην επαρχια με ..αλλοδαπη παρτενερ, δεν νομιζω να εφερε τους ιδιους αρνητικους συνειρμους της συγκεκριμενης ειδησης, αλλα ισως εισεπραττε και πολλα ...«μπραβο» απο πανω, προς τερψιν ενος καθυστερημενου ανδρικου κοινου στην Ελλαδα, που θεωρει ...«μαγκια» και υπερτατο ανδρισμο κατι τετοιες, αδιαφορες κατα τα αλλα, περιπτωσεις συνευρεσης! 

Ομως οχι, η ειδηση αφορουσε γυναικα και μαλιστα 60 ετων, η οποια για παρα πολλους, ισως, στη χωρα μας, αντι να φτιαχνει ...κουλουρακια, να ζημωνει ψωμι, ή και να λεει  παραμυθια στα..εγγονια της, οπως αναμενεται να κανει η μεση 60αρα Ελληνιδα της υπαιθρου, αυτη εσπασε τη νορμα και επεδιωκε συνευρεσεις με ...«αλλοδαπους», λες και οι προσωπικες επιλογες του καθενος θα πρεπει να οριζονται απο συγκεκριμενα...φυλετικα πλαισια!!

Ιδου το..«εγκλημα» της, οποτε ας ...ριφθει κι αυτη στη πυρα, μαζι με ολες τις αλλες κατηγοριες πολιτων στη χωρα μας, που τολμουν να κανουν κατι αλλο, αψηφωντας το κακως εννοουμενο κατεστημενο που λεει οτι μονο οι... αυτοχθονες Ελληνες, εχουν δικαιωμα να συνευρισκονται με ....Ελληνιδες και δη...60χρονες, οι οποιες θα πρεπει να μενουν ..στα του οικου τους και να μην αναζητουν περιπετειες με ...ξενους!! Ειναι αλλωστε φανερο το «ποσο ασχημα» μπορει να καταληξουν τετοιες καταστασεις για τις ...περιπετειωδεις 60αρες, (οχι ομως και για τους 60ρηδες που θα τολμησουν κατι αναλογο!!

Ειναι η ιδια νοοτροπια που συναντα κανεις και στα ΜΜΕ, οπως  και στα μεσα διαδικτυωσης οπου οι περισσοτερες γυναικες δεν πρεπει να εχουν δικη τους γνωμη, αλλα να ασπαζονται αυτην του ...συντροφου/συζυγου τους, ή εστω να υποτασσονται στην...ανδρικη αποψη, οταν οι συζητησεις εχουν να κανουν  με πολιτικη, ποδοσφαιρο, με Rock μουσικη, με αυτοκινητα και οποιαδηποτε αλλη....φαλλοκρατουμενη περιοχη εμπειρογνωμοσύνης!! 

Ποσο χαιρομαι  που δεν μενω πια στην ρατσιστικη, ακρως σεξιστικη και τελικα εντελως..ανθρωποφαγικη Ελλαδα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)