18.9.13

Θα γίνουν άραγε ποτέ «τα...σκοτάδια φώς;»

Αν δεν καώ εγώ,
αν δεν καείς εσύ,
αν δεν καούμε εμείς,
πώς θα γενούνε
τα σκοτάδια φως; (Ναζιμ Χικμέτ. Πώς θα γενούνε τα σκοτάδια φως;)

Ποτε θα ...καουν ομως οι..Χρυσαυγιτες και οσοι στηριζουν ναζιστες, θα αργησουμε μαλλον να το δουμε στη χωρα αυτη..

Ισως και να μη το δουμε ποτε, αν συνεχισουν να υπαρχουν τα κομματα που τους στηριζουν... εν κρυπτώ, ενω τους ''κατηγορουν'' δημόσια! 

Θα συνεχισουν να υπαρχουν οσο τα γνωστα και..εμετικα καναλια, παιζουν επαξια, οπως αλλωστε εκαναν και σημερα, το ρολο του αβανταδορου του συστηματος, ακομα και στη περιπτωση μιας ξεκαθαρης πολιτικης δολοφονιας οπως η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παυλου Φυσα στο Κερατσίνι! 

Θα συνεχισουν επισης να υπαρχουν οι ακροδεξιοι, οσο τα μεσαία αστικά στρώματα που διακηρρησουν οτι ''θέλουν να πολεμήσουν το φασισμό'' θα πρέπει τελικα να διαλεξουν το δρομο του εργατικου κίνηματος, γιατι αλλιως δεν γινεται! Εχουν ομως τη βουληση να το κανουν οι...νοικοκυραιοι; Οσο δεν το κανουν λιγοστευει η ελπιδα να παταχθει ο φασισμος απο τη ριζα του.

Το αντιφασιστικο κινημα εχει αναγκη ολους μας, οχι μονο τους ..«ΚΚΕδες» που ετσι κι αλλιως ειναι παντα εξω στους δρομους, οχι μονο τους αναρχικους και οχι μονο οσους πρωην...Συριζαιους εχουν απογοητευτει απο τα..trendy πουκαμισα και την απουσια σοβαρου πολιτικου λογου του ..Αλεξη! 

Το αντιφασιστικο κινημα μας θελει ολους γιατι ο φασισμος δεν ξεχωριζει κανεναν! 
Σημερα ειναι ο Παυλος (Killah P.), αυριο καποιος αλλος απο τη μακρια λιστα θυματων προς ...εξοντωση που κρυφα, ή φανερα ετοιμαζει για ολους τους εχθρους της η Χρυση Αυγη, αυτο το βρωμικο δεκανικι του συστηματος!

Θα συνεχισουν επισης να υπαρχουν οσο η...ΕΛΑΣ κλεινει τα ματια της, πραγμα που εκανε και στη σημερινη  δολοφονία του Παυλου στο Κερατσίνι, που οπως λενε μαρτυρες έγινε ...μπροστά στα μάτια μιας ...«απραγης» ομάδας (ΔΙΑΣ), ενώ οπως διαβαζουμε, μόνο μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει!

Μάλιστα, αν πιστεψουμε το αρθρο η αστυνομικός, oπως γραφει η ιδια εφημεριδα, φέρεται να φώναζε προς τους συναδέλφους της να σπεύσουν προς βοήθειά της με τους τελευταίους να ...απέχουν με τη δικαιολογία ότι «οι δράστες είναι πολλοί»!!!

Δεν ξερω κατα ποσο ολα αυτα αληθευουν, αλλα και τα μισα απ οσα γραφονται στο αρθρο, να ειναι ..αληθεια δειχνουν κατι που πολλοι υποπτευονται χρονια τωρα στην Ελλαδα. Οτι δηλαδη και....η ΕΛ.ΑΣ «βρωμαει» και φυσικα δεν ..κομίζει κανεις  «γλαύκα ες Αθήναις» οταν ισχυριζεται κατι τετοιο.

Εδω και χρονια γραφονται και λεγονται πολλα για τις διασυνδεσεις της αστυνομιας με τον ακροδεξιο χωρο, οπως και για το γεγονος οτι οι μισοι αστυνομικοι ψηφισαν ...Χ. Αυγη στις τελευταιες εκλογες!


Πισω ομως στο περιστατικο της δολοφονιας του 34χρονου Παυλου, διαβαζουμε, στο ιδιο αρθρο και παλι, οτι η γυναίκα αστυνομικός, μόνη της, έριξε στο έδαφος τον δράστη, τον ακινητοποίησε και του φόρεσε χειροπέδες. Η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Αραγε γιατι; 

Επειδη δεν την βοηθησαν οι συναδελφοι της, ή μηπως επειδη δεν ...επρεπε να κανει τη δουλεια για την οποια πληρωνεται; Μηπως γι αυτο πολυς κοσμος στα ΜΜΔ υποψιαζεται  οτι ισως η αστυνομικος αυτη παρει τελικα και ...δυσμενη μεταθεση στη συνεχεια...

Το αρθρο μιλαει και για τα ερωτηματικά που  προκαλεί η «ολιγωρία» των οργάνων της τάξης (ομάδα ΔΙΑΣ), που οπως αναφερει, τόσο στην περίπτωση των αφισοκολλητών στο Πέραμα όσο και στην περίπτωση του 34χρονου στο Κερατσίνι, οι ομαδες της αστυνομιας «στέκονταν άπραγες», με τη δικαιολογία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή τους «ίσως επιδείνωνε την κατάσταση» (!!)

Το πραγμα ομως δεν σταματα εκει...επειδη, (στο ιδιο αρθρο), αναφερεται και ενα προσφατο περιστατικο οπου και παλι η στάση της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργησε αποριες όταν, ''παρουσία της εισαγγελέως Πειραιώς, επιχείρησαν να μπουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, εξαφανιζόμενοι ωστόσο ευθύς μόλις έκανε την εμφάνισή του εκεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος «έλουσε» άπαντες με βαριές ύβρεις, που δύσκολα αναπαράγονται, ενώ υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, εισαγγελέας και δυνάμεις απλά κοιτούσαν σιωπηλοί, για να αποχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα από το σημείο''..

Κανενας εισαγγελεας δεν υπαρχει στη χωρα αυτη να ψαξει λιγο την υποθεση, ή μηπως απαγορευεται τοση...Δημοκρατια εκει στην Ελλαδα; 



ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση σημερα Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης, οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη!



4 σχόλια:

  1. Η βαρβαρότητα επελαύνει ξανά...
    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EYΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

      Aς μην τους αφησουμε να μας ριξουν στον εργασιακο και κοινωνικο Μεσαιωνα που επιδιωκουν αυτοι για την εργατικη ταξη!

      Διαγραφή
  2. kalispera Elva,

    Einai poli krima na vlepeis stin xora pou genithike i dimokratia, anthropous kai malista neoous na stirizoune ton nazismo kai komata pou tha pane tin xora kai tin evropi 500 xronia piso. Epikalountai monimos kena, akres kai sfalmata tis ellinikis kai evropaikis politikis kai ftanoune sto simio na artostenoune neanika miala, kali ora opos egine stin germania to 1936. Meta tin dolofonia enos paidiou ( to idio skiniko egine kai sto parisi ligous mines prin apo analogi nazistiki organosi)tha prepei tetiou eidous organoseis na krithoune paranomes.

    Xtes sto Montpellier tis gallias pragmatopiithike poreia antifasistiki apo ellines-gallous kai ksenous foitites stin mnimi tou adikoxamenou paidiou ( thima tis xrisis avgis).

    Filia apo ton galliko noto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα, Στεφανε, χαιρετισμους και απο το Βορρα

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)