9.9.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Μα δεν έχεις καρδιά;» τον ρώτησε



Jimmie Åkesson         -            Erik Ullenhag

..αυτο ρωτησε, αφελως, (κατα τη γνωμη μου), χθες το βραδυ, ο Σουηδος  υπουργός Ενσωμάτωσης μεταναστων, Erik Ullenhag (FP), και μελος του δεξιου κυβερνωντος συνασπισμου, τον Σουηδο ακροδεξιο ηγέτη, Jimmie Åkesson (SD), στo κρατικο καναλι SVT, στην εκπομπη Agenda

Kατ αρχην, να πω με την ευκαιρια, εδω, οτι ειμαι κατα του να προσκαλουνται ...ακροδεξιοι και μαλιστα στη κρατικη τηλεοραση γιατι δεν πληρωνουμε εισφορες κλπ για να τους …βλεπουμε, αλλα και επειδη ετσι δινεται και βημα στους ακροδεξιους για να βγουν και να πουν τις βρωμιες τους!

Αλλοι βεβαια μπορει να εχουν αντιθετη γνωμη, πιστευοντας ισως οτι οι ακροδεξιοι ειναι γενικα του τυπου της ...X. Αυγης, εν Ελλαδι, που ετσι κι ανοιξουν το στομα τους, (για να μη πω και πολυ πριν το ανοιξουν!), φαινεται οτι οι ανθρωποι «χανουν...λαδια», οποτε με τη λογικη αυτη ειναι πολυ καλο το να γινονται ρεζιλι στη τηλεοραση!

Οχι οτι οι εδω ακροδεξιοι ειναι ...«διανοηση», αλλα για να εξαπατησουν με τον λογο τους, στη Σουηδια θα πρεπει, ομολογουμενως να προσπαθησουν περισσοτερο απ ο τι ο μεσος...(ουγκ) Χρυσαυγιτης στην Ελλαδα!  Εδω, ακομα και ο φασισμος εμφανιζεται με ενα πιο ....«εξευγενισμενο» προσωπο (!) αν μπορει κανεις να το πει ετσι! Μαλιστα ο ηγετης τους αντιθετως του τι πιστευει,...λαμπει απο καθαριοτητα, εμφανιζεται παντα τελεια κουστουμαρισμενος ως....κολλεγιοπαιδο και προσεχει πολυ τι θα πει, χωρις ποτε του να πεσει σε τετοια σφαλματα και να βριζει σαν τα ...Χρυσαυγουλα!

Συζητουσαν λοιπον, χθες, πανω στο ζητημα του οτι η  Σουηδία ειναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που προσφερει αδεια μονιμης παραμονης σε Συριους προσφυγες.

-Δεν καταλαβαίνω, ειπε ο ακροδεξιος  Jimmie Åkesson, πώς μια εφ οσου ζωής διαμονή για αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες θα βοηθήσει τα δύο εκατομμύρια πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή της Συρίας. Είναι καλύτερα να επικεντρωθει η βοήθεια εκεί, ειπε ο Åkesson

O Erik Ullenhag υποστήριξε ότι εχει να κανει με το ποια Σουηδία θέλουμε.  

- Μα δεν  βλέπεις τηλεόραση, δεν έχεις καρδιά; ρώτησε τον Jimmie Åkesson.  

(Ρωτανε τους φασιστες τετοια πραγματα;)

-Οι άνθρωποι φεύγουν απο μια κατάσταση όπου τα παιδιά έχουν δει ενήλικες να δολοφονούνται και όπου συχνα στρατιωτικοι αναλαμβανουν τα σχολεία. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα ασφαλές καταφύγιο, ή  όχι; Ο Εrik Ullenhag τόνισε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν μονιμη αδεια παραμονης έχουν περισσοτερες ευκαιρίες να μάθουν τη γλωσσα, να βρουν εργασία και να ενταχθουν στη Σουηδική κοινωνία. 

-Δεν είναι για το τι Σουηδία θέλουμε, αλλά για το οτι να βοηθησουμε δύο εκατομμύρια πρόσφυγες κοντα μας και τέσσερα εκατομμύρια μέσα στη Συρία. Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά; Δεν είναι η παροχή της δια βίου διαμονής μερικων χιλιάδων που έρχονται εδώ αλλα για την ενισχυση εκατομμυριων ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή της κρίσης, ειπε μετα ο Åkesson

- Θέλετε να στείλετε ανθρώπους πίσω σε μια χώρα όπου εκτίθενται σε ...χημικά όπλα, ειπε ο είπε Ullenhag. Μιλας παντα για τη «κοντινη περιοχη» εννοωντας τη Σουηδια, αλλά στο κομμα σας θέλετε να περικόψετε βοηθεια 7,5 δισεκατομυριων SEK, είπε o Ullenhag

-Ναι,θέλoυμε να μειώσουμε τη βοηθεια στο εξωτερικο αλλά να πολλαπλασιαστουν τα χρήματα προς τον ΟΗΕ. Εσεις παιρνετε τα χρήματα από τη βοήθεια και τα δινετε στους πρόσφυγες, ειπε ο ακροδεξιος Åkesson και συνεχισε λεγοντας οτι Όταν οι άνθρωποι εχουν εκτεθει σε πολλά δεινά, θα πρεπει να τους παρέχουμε άμεση βοήθεια με τρόφιμα και στέγη. H αποψη μου είναι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, ενω εσεις μιλάτε για το πόσοι θα παρουν άδεια παραμονής, είπε ο Åkesson.

-------------------------------------------------------------------------

Στο μεταξυ οι γειτονες μας, Νορβηγοι ψηφιζουν σημερα και απ οτι ακουγεται υπαρχει περιπτωση να ερθει η Δεξια στην εξουσια, μαλιστα σε συνεργασια με τους ....ακροδεξιους!

Αυτο δεν ενοχλει τους Νορβηγους, ηθελα να ξερα, τοσο γρηγορα ξεχασαν τι συνεβει  το 2011, οταν ο Βreivik σκοτωσε 77 ατομα μονο στο νησακι Utøya;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)