27.9.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: To σκάνδαλο των Ρομά μητρώων!





Σχετικά με την ..υγιεινή και την ευφυΐα!

Η πόλη της Στοκχόλμης το 1996, χρησιμοποιησε ένα μεγάλο μητρώο των Ρομά με φυλετικα στοιχεία.  

Ενα δημοτικο μητρώο, στο οποίο οι Ρομα ηταν κωδικοποιημένα υποκείμενα δεδομένων με περιγραφές όπως «όλοκληρο Ζ", "ημι-Z" και "μη-Z", αναφερομενοι στη λεξη Zigenare (Τσιγγάνοι). To αρχειο αυτο με τις Z-ταξινομησεις έχει απομείνει στα αρχεια της πολης, αποκαλύπτει η εφημεριδα Dagens Nyheter σήμερα.

- Πάμε κατευθειαν πίσω στην ευγονική. Είναι ανατριχιαστικό ότι αυτές οι έννοιες χρησιμοποιουνται και στην εποχή μας, λέει ο Υπουργός Ένταξης Erik Ullenhag (FP), στην εφημεριδα DN.

Καταχωρημενα στοιχεια για υγιεινή και ευφυΐα

Οι υπαλληλοι της πόλης της Στοκχολμης πηγαιναν στα σπιτια των Ρομα, τους καταχωρουσαν στη λιστα και αποτιμουσαν στοχεια της ζωης τους. Κάθε πτυχή της ζωής των Ρομά ηταν αντικειμενο εξετασης: Η νοημοσύνη τους, η σχολική τους επίδοση, η καθαριότητα τους, η συμπεριφορά τους.

Να ορισμενες παρατηρησεις που καταγραφηκαν για τις οικογενειες Ρομά, στη Στοκχόλμη

"Αξιοπρεπης οικογένεια." "Διανοητικως, ειναι σαφες οτι ο ανδρας ειναι ανώτερος από τη σύζυγο." «Πολυ νοικοκυρεμένο, καθαρο κορίτσι». «Οσον αφορα την συναισθηματική σύνδεση φαίνεται ότι κανένας από τους δυο συζυγους δεν έχει εκτενεις λιστες».


Η "απογραφή των τσιγγανων"

Μια "απογραφή τσιγγανων" εγινε στις 10 Δεκεμβρίου του 1954. Σύμφωνα με τις οδηγίες από το Εθνικό Συμβούλιο, η αστυνομία «κάποια μέρα θα χτενιζε το σύνολο Τσιγγάνων στη χωρα", προκειμένου να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα. Κάθε άτομο σύμφωνα με το λευκο βιβλιο, είχε ενα νουμερο z-, και κάθε οικογένεια με ένα z-οικογενειακο αριθμό ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από κρατικες και δημοτικες υπηρεσιες.

-Ντρέπομαι για τη Σουηδία, όταν το διαβαζω, λέει ο ο Υπουργός Ένταξης Erik Ullenhag, στην εφημεριδα DN.

Προσεχώς η...Λευκή Βίβλος

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο λευκο βιβλιο (Λευκή Βίβλο) της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των Ρομά της Σουηδίας, μια έκθεση που η DN ηταν η πρώτη εφημερίδα που είχε πρόσβαση. Σήμερα το αρχειο αυτο βρισκεται μεσα σε 128 κουτια στις εγκαταστάσεις των Αρχειων του Δήμου. Σε αυτά τα κουτια είναι τα ονόματα πολλών εκατοντάδων, ίσως χιλιάδων Ρομά, αλλά τα δεδομένα έχουν χαρακτηριστεί ως εμπιστευτικά. Η Λευκή Βίβλος της κυβέρνησης θα παρουσιαστει τον Ιανουάριο του 2014.

Στο μεταξυ εχουν γινει διαδηλωσεις διαμαρτυριας απο τους Ρομα.

Επισης να πουμε οτι ο Σουηδος βουλευτής των ακροδεξιων (SD), Thoralf Alfsson, δημοσιευσε την Τετάρτη, σ ενα blog, τη θέση του στην οποία υπερασπίζεται την αστυνομια η οποια στη περιοχη της Skåne τηρούσε αρχεία για τους Ρομά, εξισώνοντας ετσι την χαρτογράφηση των Ρομα με δραστηριότητες που διεξάγονται απο εγκληματικές συμμορίες μοτοσικλετιστών και ισλαμιστές! SVT


(Παμε πολυ καλα και εδω.....)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)