27.10.13

Malala Yousafzai: Μας είχαν στερήσει την ελευθερία !

Η 16χρονη πακιστανή μαθήτρια, Malala Yousafzai, που πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν ηταν καλεσμενη στην εκπομπη Skavlan τη Παρασκευη που μας περασε. H Malala μιλησε για την αρμονική και ευτυχισμένη ζωή στην κοιλάδα του Swat πριν ο τρόμος αρχισει το 2007. 



Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής και άρχισαν να καταπιέζουν το λαό της περιοχής, ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η Malala Yousafzai αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο από τότε που ήταν έντεκα χρονων. 

Πριν από ένα χρόνο πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από τους Ταλιμπάν, αλλά ως εκ θαύματος επέζησε. Τώρα, θα κυκλοφορησει το βιβλίο της "Είμαι η Malala". Εμφανιστηκε στην εκπομπη Skavlan με τον πατέρα της Ziauddin, ο οποίος επίσης υπήρξε συνήγορος για το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

5 σχόλια:

  1. Το άλλο μισό του ουρανού, έχει πολύ δρόμο να κάνει ακόμα ...

    Όσο κυριαρχεί ο καπιταλισμός στον κόσμο, οι γυναίκες πρέπει ακόμα πιο πολύ να παλέψουν, για να βρουν αυτό που τους ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου faro!

      Και το εξωφρενικο ειναι οτι πρεπει να παλευει κανεις για τα...αυτονοητα!

      Διαγραφή
  2. kalispera Elva,

    afto pou me kanei perifano gia to anthropino genos einai aftes oi iparxeis pou panta pane kontra sto revma kai pou katorthonoune para tin mikri tous ipostasi na kerdizoune mera me tin mera edafos....Einai thamasio na vlepeis neous anthropous pou prospathoune na allaksoune tin roi tis anthropinis istorias. Keep walking Malala.


    kalo vradi kai apo ton galliko noto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στεφανε!

      Οσο υπαρχουν ανθρωποι σαν τη Μalala υπαρχει ελπιδα για αλλαγη ακομα και σε χωρες οπου απαγορευεται ακομα και το να ακουει κανεις...μουσικη! :((

      Διαγραφή
  3. Πραγματικό παλικάρι η μικρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)