18.11.13

Σʹ έναν παράλληλο..Kepler-78b! (Don't give up!)



Διαβασε και σημερα τις ειδησεις. Μιλουσαν για μια νεα αστρονομικη ανακαλυψη! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν εναν νεο πλανήτη παρόμοιου μεγέθους, μάζας και σύστασης με τη Γη, τον εξωπλανήτη Kepler-78b, «που είναι λιγο πιο πλατύς από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι του αστερισμού Cygnus, 123 parsecs (400 έτη φωτός) μακριά από τη Γη!»
 


«Φοβερη ειδηση», σκεφτηκε για εναν ανεργο που ξυπνα καθε μερα με το αγχος να βρει δουλεια, να αποδειξει δηλαδη στους ..αναξιους κυβερνωντες, που αρκετοι συγγενεις  και ακομα περισσοτεροι συμπατριωτες του ψηφισαν, οτι ΑΥΤΟΣ δεν ειναι «αχρηστος», οτι μπορει ακομα και να γινει ευελικτος στην αγορα εργασιας, οταν..στα 40 του εφτασε να στηριζεται κυριως στη βοηθεια των γονιων του!

Ντρεποταν, αλλα αυτη ηταν η αληθεια....Αν δεν ειχε τους γονεις του και τη συνταξη του πατερα του, που ενας θεος ηξερε πως τα φερναν κι εκεινοι βολτα με τοσα λιγα χρηματα, δεν θα καταφερνε να βγαλει το μηνα! 

Εκανε βεβαια που και που κανενα μεροκαματο, αν εβρισκε, αλλα ολα ηταν τοσο προσωρινα και δεν ηξερε αν και ποτε θα εβρισκε πια κατι σταθερο! Τον αφησε η γυναικα του μη αντεχοντας την απολυση του και επειδη ουτε αυτη ειχε πια δουλεια, δεν ηθελε να μεινει στο ιδιο σπιτι με τα πεθερικα!



Η ζωη του στη Γη, οπως και εκατομμυρια αλλων πολιτων στον κοσμο, εμοιαζε ολο και πιο πολυ στις αβασταχτες συνθηκες του...Kepler-78b, γιατι απ αυτα που διαβασε για τις θερμοκρασιες εκει, του ηρθε εντονα στο μυαλο ο...8ος κυκλος της Κολασης του Δαντη! 

Αραγε στον Kepler-78b, αν υποθεσει κανεις οτι υπηρξε ποτε ζωη, ειχαν κι εκει θλιβερα πολιτικα κομματα, που κατα καιρους εβλεπε και να «τσακωνονται», αν και δεν καταλαβαινε το γιατι, οταν ουσιαστικα ελεγαν τα ιδια πραγματα;



Ειχαν κι εκει αναλογα  ναυαγια και ...ναυαγια ζωης; Αραγε εφτανε κανεις κι εκει να χασει ακομα και το δικαιωμα να εχει οικογενεια, μονο και μονο επειδη ο ...καπιταλισμος τους εκρινε 40χρονους ανθρωπους, ως «ανεπαρκεις» και αναξιους να εχουν σπιτι και  μεροκαματο; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)